• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara : 15 °C
  • İstanbul : 19 °C
  • İzmir : 24 °C

TARİH TEKERRÜR ETTİ

01.02.2010 10:31
TARİH TEKERRÜR ETTİ
CHP Kongresinde tarih yine tekerrür etti. Geçen kongrede olduğu gibi bu kongrede de 1 oy ilçe başkanını belirledi. Ercan Şimşek rakibi Cemal Kaman'dan bir oy fazla alarak CHP Gölbaşı İlçe Başkanı oldu.

TARİH TEKERRÜR ETTİ

 

CHP Kongresinde tarih yine tekerrür etti. Geçen kongrede olduğu gibi bu kongrede de 1 oy ilçe başkanını belirledi. Ercan Şimşek rakibi Cemal Kaman'dan bir oy fazla alarak CHP Gölbaşı İlçe Başkanı oldu.112 delegesi olan CHP Gölbaşı Teşkilatının yapılan  seçiminde  52 oy Ercan Şimşek, 51 Oy Cemal Kaman aldı. Kongre sonunda Ercan Şimşek, Cemal Kaman'la el ele tutuşarak birlik ve bireberlik mesajları verdi.

Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan CHP Gölbaşı İlçe Kongresine CHP Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Hakkı Süha Okay, Ankara Milletvekili  Nesrin Baytok, Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu,  Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, CHP Parti Meclis Üyesi Levent Gök, CHP İlçe Başkanı Turgut Acar ve yönetim kurulu üyeleri, Gölbaşı Eski Belediye Başkanı Erdal Eren, Haymana İlçe Başkanı Fazlı Çınar ile partililer  katıldı.   Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ile birlikte MHP İlçe Başkanı Selçuk Dağdelener, AKP İlçe Başkanı Ramazan Şimşek, BBP İlçe Başkanı Orhan Şahin konuşmalar başlayınca salondan ayrıldı. 

Divan Başkanlığı'nı Ankara Eski İl Başkanı  Fazıl Güleker, Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Özgür Sağlam ve Erol Okumuş'un yaptığı  Kongre de Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek ile Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Kaman yarıştı.

ACAR YEREL BASINA SİTEM ETTİ

CHP İlçe Kongresi saygı duruşuna müteakip İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. CHP İlçe Başkanı Turgut Acar hükümetin politikasını eleştirerek, yerel basında çıkan haberlere sert tepki gösterdi. Yerel basında çıkan bazı haberlerin asılsız olduğuna dikkat çeken Acar “İkametgah konusu çok eleştirilmiştir. Ancak tüzük bunu emrediyor.” Diye konuştu.

BİRBİRİMİZ YEDİK, BAŞKA PARTİLERE OY VERDİK

Eski Belediye Başkanı Erdal Eren ise partideki kızgınlık ve küskünlüklere dikkat çekerek “Birbirimizi kırmamalıyız. Bizim şu anda birlik içinde olup kapı kapı gezmemiz, partimizin politikalarını anlatmamız gerekiyor. Ancak şimdi sokaklarda ve yerel basında CHP'nin üst kadrolarına muhalefet ediliyor. Bu halde Ak Parti ile nasıl mücadele edebiliriz. Seçilecek olan arkadaşların çok çalışması gerekiyor. Biz seçim sürecinde birbirimizi yedik. İnadına gidip başka partilere oy verdik. Gençliği önem vermedik. Gençlere önem vermemiz gereklidir. Ak Parti iktidarında köylerdeki araziler rant kapısı haline geldi. Köylü samanlık bile yapamıyor. Bu araziler Ö.Ç.K'ya teslim edildi. Ak Partili belediye döneminde bizim yeşil alan olarak gösterdiğimiz yerler, konut alanına çevrildi. Ak Parti hükümeti Ö.Ç.K alanındaki yerlere kat yoğunluğu vererek TOKİ'yi yaptırdı. Ak Parti yolsuzlukların başmimarı oldu.” Dedi.

TEK LİSTE İLE KONGREYE GİDİLMELİYDİ

Gönlünün kongrede tek liste olmasından yana olduğunu ifade eden Eren “Gönülm isterdiki kongreye tek liste ile gidilsin ama olmadı. Ancak bu kongreden kazanan partimiz olacaktır.” Dedi.

KAVGAYA SON VERELİM

CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal ise isim vermeden Bayram Duman'a sert tepki göstererek “Ben geçen dönem kongreyi kazandığımızda CHP tüm üyelerden oluşuyor. Biz bir bütünüz dedim. Birlikte yöneteceğiz dedim. Ama toplantılara çoğu kişi katılmadı. Bu koltuk kimseye baki değildir. Bu partiyi kürsülerde değil, her platformda ve sokaklarda eleştirdiler. Gölbaşında siyaset yapmak çok zordur. Ben değil, biz mantığı ile çalışmamız gerekli. Kişilerle uğraşmayalım. Biz CHP'liyim deyip, partimizle kucaklaşmamız gerekli. Kavgaya son verelim. Birileri CHP'ye ve üst kurul yöneticilerin hakaret ediyor. Bu hiç kimseyi yüceltmez. Biz belediye meclis üyesi olarak belediye meclisinde 2 kişiyiz, ancak 25 kişilik belediye meclisinde asıl çoğunluk olan biziz. Çünkü halkımızın haklarını sonuna kadar arıyoruz.Birbirimizi kırmanın bir anlamı yok.

 

BEN AĞLARKEN, BİRİLERİ BAŞKA PARTİLERDE SİYASET YAPTI

Son seçimlerde seçmen sayımız arttı. Yerli isen MHP'ye, yabancı ise AKP'ye mantığı yürütüldü. Bu partiden birileri dosyasını çekti. Bazıları partinin oyları düştü dedi. Ben seçimden sonra ağlarken, birileri başka partide siyaset yaptı. Siyaset yapmak gönül işidir. Çalışana saygı göstermek gerekli. Parti içinde kavga edelim ancak, kol kırılsın yeli içinde kalsın. Partiyi sokakta değil, kendi içimizde eleştirelim. Çünkü CHP hepimizin” diye konuştu.

BAYTOK HÜKÜMETE YÜKLENDİ

Ankara Milletvekili Nesrin Baytok yapmış olduğu konuşmada,  vatandaşların her geçen gün daha fakirleştiğini belirterek,  2009 yılında işini kaybedenlerin sayısı 900 bin,milyona yakın gerçekleşti. Türkiye de yoksulluk tablosunun yanında yolsuzlukların her düzeyde gerçekleşen boyutları var.  Öte yandan hergeçen gün zam zam zam  vatandaşların belini büküyor .  Ençok demokrasiden bahsedilen bu dönem oldu ancak demokratik hakların en fazla askıya alındığı dönemde  bu dönem oldu. Türkiye de 7 yıl öncesine göre  daha az özgür hissediyoruz. TSK ve yargıya psikolojik savaş ve baskı uygulanıyor."dedi

SİYASETTE DİK DURMAK ÖNEMLİDİR

Kongre de konuşma yapan CHP Gurup Başkan vekili ve Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay , "Bugün Türkiye tarihinde önemli bir gündür. Bugün aydın, düşünür, bir yurtsever,  Muammer Aksoy'un katledilişinin 20.yılı, aynı zamanda 24. Ocak geçen hafta Pazar günü de yine aydın, düşünür, bir yurtsever, bir köşe yazarı, tam bir Atatürkçü, tam bir Kemalist Uğur Mumcu'nun aramızdan ayrılışının 17. yıldönümüydü. 24 - 31 Ocak tarihleri arasında UMAK  Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok'lar anılıyor. Bunların hepsinin ortak bir özelliği var. Emperyalizme karşı, tam bağımsızlıktan yana tartışmasız Atatürkçüdür. Hedef onların düşünceleriydi,  amaç düşüncelerini yok etmekti" diyerek Mustafa Balbay'ın  Cumhuriyet Gazetesi ile ilgili yazısında bir kuşağın yok edildiğini anlattığını  belirterek,   "Cumhuriyet Gazetesi'nin bir kuşağını yok ettiler.  Cumhuriyet gazetesinin onlarla yaşıt  birçok köşe yazarları vardı.  Bir çoğu liboş oldu. Birçoğu 2. Cumhuriyetci oldu. Bir çoğu  boyun eğdi, sonra halen kimi televizyon kanallarında "Tecrübe Konuşuyor "diye program yapıyorlar.  Cumhuriyetçi olmak, Atatürkçü olmak, dik durabilmek kolay değildir. Birileri dik duruşunun bedelini hayatıyla ödüyor, birileri siyasi ödüyor, birileri ergenekonda Silivri de cezaevinde  ödüyor. Ama birileride para babalarının kucağına oturuyor, onların borazanı oluyor. Onun için ben siyasette dik durabilen, onuruyla mücadele edenleri saygıyla anıyorum.

EMEKLİ VE ÇİFTÇİ PERİŞAN

  Türkiye'de emeklilerin ve Çiftçilerin çok sıkıntılar yaşadığını belirten Okay, Türkiye de bir taraftan işçi,  çiftçi,  esnaf, emekli herkes perişan ama 8 senedir bu duruma düşüren iktidar iş halen başında olduğunu,  bu iktidarın gideceğini belirtti..

  Okay şunları söyledi . "Türkiye de 9 milyon emekli var. Böylesine açlık sınırının altında düşük maaşı aldığı halde bir taraftanda siyasal iktidarı destekleniyorsa , O zaman emekliler hayatından memnun demektir. Emeklilerin bunun hesabını sorması lazım. Emekli hesabını sormuyorsa o zaman emekli hayatından memnun demektir. Çiftçinin   halen bugdayı  2002 fiyatlarıysa ve tarımla ugraşanların çok iyi bildiği gübresinden elekriğe,  mazota yapılan zamları  topraktan, mahsulden  karşılayamıyorsa, satışından karşılayamıyorsa demek ki tarımla ugraşan  hayatından çok memnun demektir. Bu insanın eziyet çekmesinden, ızdırap çekmesinden memnuniyeti demektir. Demokratik ülkelerde tepki oyla gösterilir. Türkiye de bir taraftan işçi çiftçi esnaf, emekli herkes perişan ama 8 senedir bu duruma düşüren iktidar halen iş başında. Türkiye nin gerçek sorunları  ile meşgul olmuyor, kendisine sanal gündem yaratıyor ve bu sanal gündemle Türkiye yi meşgul ediyor.  Şimdi hafta da bir darbe oluyor. Televizyon dizisi haline dönüştürüldü. Yargıtay Cumhuriryet Başsavcısı diyorki bir siyasi parti kapatılacaksa bunu hisseder. Nasıl hisseder kapatılmanın koşullarını yaratır.  Buna cevap başbakandan. Hemen cevap veriyor. Ne diyor. Demokrasi Yargıtay başkanına mı kaldı. Sen niye cevap veriyorsun. Niye Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Partisi bundan alınganlık göstermiyorda sen gösteriyorsun. Bir laf varya yarası olan gocunur diye çünkü 4 defa kapatılan bir siyasi parti sürecinden geliyorsun. Birde şunu düşünün, kapatılmaya neden olacak eylemlerde bulunmayın, birde bunu düşünün. Türkiye de böylesine sanal gündemlerle Türkiye meşgul ediliyor."diyerek bu iktidarın gidici olduğunu belirtti.

   

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
hıdır ağa
03 Şubat 2010 Çarşamba 11:49
tebrik
SEVGİLİ ERCAN ŞİMŞEK YENİ GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLER DAİMA YANINDA OLACAĞIMI BEYAN EDERİM YOLUN AÇIK ŞANSIN BOL OLSUN
88.224.72.235
adı yok
03 Şubat 2010 Çarşamba 10:25
noolcak bu bayram ın hali
Değerli yorumcumuz, her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte; hakaret, küfür, aşağılama vb. içeren, toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz. Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler, ilginize teşekkür ederiz...
95.10.232.175
Halil YAZI
02 Şubat 2010 Salı 12:30
BAŞARILAR DİLERİM
Sayın Ercan ŞİMŞEK ilçe başkanlığın hayırlı olsun.Gölbaşına daha iyi hizmet etmen dileğiyle.
78.164.235.80
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim