• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara : 10 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 16 °C

Tarihi referandum oylanıyor

12.09.2010 16:02
Tarihi referandum oylanıyor
5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un halk oylaması için Gölbaşı'nda oy verme işlemi başladı. Seçmenler. saat 08.00'de sandık başına gitti.

5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un halk oylaması için Gölbaşı'nda oy verme işlemi başladı.  Seçmenler. saat 08.00'de sandık başına gitti. İlçe Emniyet Müdürlüğünün yoğun güvenlik önlemi aldığı referandum diğer illere nazaran daha sakin ve sorunsuz geçiyor.

Gölbaşı protokolü ve siyasileri referandum için oy kullanma işlemlerini tamamladı. Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Şimşek, CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek ve eski Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak oy kullanılan yerlerde ki sandık görevlilerini ziyaret ederek kolay gelsin dileklerinde bulundu. Abdulnasır Haşlak ve ekibi ise Gölbaşında bulunan tüm sandıkları birlikte ziyaret etti.

Sezer, Şahin Sevin'de Oy Kullandı

Onuncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Şahin Sevin İlköğretim Okulu'nda Oyunu kullandı. Şahin Sevin İlköğretim Okulu'na eşi Semra Sezer ile gelen Sezer, vatandaşlarla selamlaştıktan sonra oy kullanacağı 1087 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa gitti. Sandık görevlileriyle sohbet eden Sezer, Oyunu kullandı.

Sezer, okul müdürü Erdal Kozan'ın davetini daha sonra birlikte çay içme sözü vererek geri çevirdi. Kozan ile hatıra fotoğrafı çektiren Sezer, gazetecilerin yönelttiği sorulara cevap vermedi. Sezer daha sonra eşiyle okuldan ayrıldı.

Bakan Şimşek ve Abdulkadir Aksu'da Gölbaşı'nda oy kullandı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, oylarını Gölbaşı'nda kullandı. Gölbaşı Şahin Sevin İlköğretim Okulu'nda oylarını eşleriyle birlikte kullanan Şimşek ve Aksu, referandumun ülke demokrasisini daha ileriye götürmesi dileğinde bulundu. Maliye Bakanı Şimşek, "Daha çok demokrasi, daha çok özgürlük ve Avrupa standartlarında bir yargı için inşallah sonuçlar ülkemiz için güzelliklere, vesile olur. Yüzde 54 civarında 'evet' oyu çıkabilir'' derken eski Bakan Aksu ise, ''Bu ilk adım, tümden anayasayı değiştirmemiz için yol göstermiş olur. Bu adımdan sonra ikinci adım anayasamızın değişmez 4 maddesinin dışındaki tüm maddeleri değiştirecek bir anayasa hazırlayıp milletimizin önüne gelmek.'' dedi.

Gölbaşı siyasileri farklı okullarda oy kullandılar

Gölbaşı eski Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak Atatürk İlköğretim Okulunda, Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Şimşek Şahin Sevin İlköğretim Okulunda, CHP Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulunda, eski belediye meclis üyesi Yakup Kurtoğlu ve belediye meclis üyesi Yusuf Aksakal Atatürk İlköğretim Okulunda oy kullandı.

Yaşlı ve hastalara yardımcı olunuyor

Gölbaşında yapılan referandumda, sandık görevlilerinin ve müşahitlerin okuma yazma bilmeyenlere hasta ve yaşlılara yardımcı oldukları görüldü. Yürüme zorluğu çeke, merdivenleri çıkayaman hasta ve yaşlılara sandık görevlileri giriş katlarında oy kullandırdı.

Orhan Kocaağa'da oyunu Gölbaşında kullandı

Haşlak döneminde Mali Hizmetler Müdürü olan şu anda ise Kepez Belediye Başkan Yardımcısı olan Orhan Kocaağa ise oy verme işlemi için Gölbaşına geldi. Oyunu İnönü İlköğretim Okulunda kullanan Orhan Kocağa, Gölbaşı halkının bayramını kutladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
murat
13 Eylül 2010 Pazartesi 13:49
hayırlı olsun
Refandumun milletimize hayırlı olmasını dilerim.Bu referandum çalışmalrına gerekli önemi vererek teşkilatçılık ruhuyla mücadele veren başta eski belediye başkanımız A Nasır Haşlak,Yakup Kurtoğlu ve diğer çalışma arkadaşlarına canı gönülden teşekkürler.Bu referandum süreci içerisinde gölbaşını karış karış tarıyarak üzerlerine düşeni yapmışlardır.Hakeza diğer arkadaşlarıda üzerlerine düşeni yaparak ekip çalışması örneği sergilemişlerdir.
85.96.235.201
Rıza ÇELEBİ
12 Eylül 2010 Pazar 17:51
KARAR, MİLLİ İRADENİN.
12 Eylül 2010 Bugün Milletimiz Cumhuriyet Tarihinde Demokrasi adına kendisine sunulan çok önemli tarihi bir fırsatı değerlendirecektir. 87 yıllık Cumhuriyet tarihimiz süresi içerisinde Devlet otoritesini elinde bulunduran zihniyet, Milletimize hep yukarıdan bakarak, hor ve hakir görmüştür. Uğrunda canını seve seve verdiği devletinin yönetim kadrolarına gelmeleri hep engellenmiştir. Yıllarca Asil Milletimizin evlatlarına CİN ALİLER, ALİ UYU UYU YAT dersleri okutularak gerçek hedefinden uzak tutulmuştur. 1000 yıldır Anadoluyu kendisine Vatan edinen TÜRK MİLLETİ bu oyunun farkına vararak evlatlarının yüksek tahsilleri için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayarak, evlatlarının devlet yönetiminde söz sahibi kılmak için üzerlerine düşen vazifeyi esirgememişlerdir. Düne kadar Asil Milletimizin evlatlarını kendilerine kapıcı-şoför-aşçı-bahçıvan olarak hizmetlerine layık olarak gördükleri anne ve babaların evlatları bugün Devletimizin en önemli kademelerinde mensup olduğu TÜRK MİLLETİNE değerleri istikametinde hizmet vermeye başlamıştır. İşte bugün Milletimiz sandıkta geleceği adına çok önemli bir karar verecektir. Bu karar asla geriye dönük olmayacaktır. Bugün sandıktan çıkacak MİLLİ İRADE KARARI 21. ASRI TÜRK ASRI yapacak MİLLİ İSTİKBALİMİZE VE İSTİKLALİMİZE GÜÇLÜ KUVVETLİ BİR DAYANAK TEŞKİL EDECEKTİR. Devletimizi yönetecek kadrolar Milletimizin vermiş olduğu bu MİLLİ İRADE KARARI ile geleceğe dönük plan ve projeleri daha hızlı hayata geçirme fırsatı bulacaktır. Milletimiz için Milletimizin değerlerine göre yep yeni bir sivil Anayasanında temeli atılmış olacaktır. Artık TÜRKİYE'de hiç bir şey eskisi kadar hukuksuz, ehli keyf, dün dündür bugün bugündür olmayacaktır. Hukuk üzerine inşaa edilecek Sosyal Devlet anlayışı Milleti ile barışık bir idare sistemi TÜRK MİLLETİNİ parlak ve apaydınlık bir geleceğe taşıyacaktır. Bu gelecekte Ülkemiz ve Milletimiz yapacağı hüsnü kabul hizmetleri ile dünya insanlığının hoşnutluğunu ve takdirini kazanmış saygın bir Devlet hüviyetine kavuşacaktır. EVET Asil Milletimiz kendisine yakışanı yaparak, İnsanlığın Ümidi olacaktır. Bundan hiç bir kimsenin şek ve şüphesi olmasın. YARINLAR DEVLETİNE VE MİLLETİNE MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİ DOĞRULTUSUNDA HİZMET EDENLERİNDİR.
88.254.240.177
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim