• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara : 12 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 16 °C

TARIMIN KALBİ GÖLBAŞI

15.09.2023 10:17
TARIMIN KALBİ GÖLBAŞI
Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Gölbaşı’nı hak ettiği yere getirmek için gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz.dedi

26. Uluslararası Tarım Fuarı’na MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, KKTC Ankara Büyükelçiliği Eğitim ve Kültür Ataşesi Ahmet Arslan, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Çetin Güzel, Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanı Mikail Arıkan, Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürü Nail Akça, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Kamu-Sen Türk Yerel Hizmet Sendikası Genel Başkanı Tuncay Erden, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Musa Şahin, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan,  BBP Gölbaşı İlçe Başkanı Hakan Lale, AK Parti ve MHP İlçe Teşkilatları, meclis üyeleri, Ankara İl Tarım Müdürü Yardımcısı Müvit Keskinkılıç, Gölbaşı İlçe Tarım Müdürü Yavuz Ekici, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, Ankara İli Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Selçuk Solmaz,  Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Cuma Kaya, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan, çiftçiler, STK Temsilcileri, ilçe protokolü, muhtarlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman açılış törenine hayırlı olsun telgrafı gönderdi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri birlikte açılış kurdelesini kesti.

 

 

Başkan Şimşek’ten Çiftçilere Büyük Destek

 

Fuarın amacının çiftçilere her konuda destek olmak olduğunu söyleyen Başkan Şimşek, “475 çiftçimize tohum desteği vererek başlamıştık geçen sene 1075 çiftçimize destek olduk. Bu tohumlar Gölbaşı ilçemizde yetişen tohumlardı. Ücretsiz şekilde hibe ettiğimiz tohumları çiftçilerimiz toprakla buluşturdu, biçimini yaptı ve çok fazla verim aldı.” dedi.

 

Başkan Şimşek, sözlerine “Biz yola çıkarken Gölbaşı’nın kapılarını dünyaya açacağız demiştik. Seçim beyannamemizde de yer alan bu alanımız hem kurban alanı hem fuar alanı hem de afetler için toplanma alanı işlevi görüyor. Altyapısını da buna göre yaptık. İlçemiz tarım konusunda, hayvancılık konusunda önde gelen, metropol bir ilçe. Çiftçilerimiz hem üretiyor hem de karşılığını alıyor. Tarım fuarını geçen sene yüz binden fazla insan ziyaret etti. Bu sene de oldukça fazla kişi ziyaret edecek. Biz her zaman üreticimizin yanındayız. Modern kurban ve fuar alanımıza hep birlikte el ele vererek Et Entegre Tesisi’mizi de kazandırmamız gerekiyor. Bu konunun da tekrar altını çizmek istiyorum.” şeklinde devam etti.

 

 Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu konuşmasında, fuarın tarıma büyük katkı sağlayacağını söyleyerek sektörel fuarların ülke gelişimine değerli katkılar sağladığını vurguladı. Kaymakam Rüstemoğlu, konuşmasının sonunda Gölbaşı Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e üçüncü kez uluslararası tarım fuarına ev sahipliği yaptıkları için teşekkür etti.

 

 

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya konuşmasında, Uluslararası Tarım Fuarı’nı yıllardır Gölbaşı’nda düzenledikleri için emeği geçen herkese teşekkür etti. Gölbaşı’nın son yıllarda tesisler açısından da büyük atılım yaptığının altını çizen Prof. Dr. Karakaya, “Kurban Alanı son derece hijyenik bir yer. Burası Ankara’nın hatta Orta Anadolu’nun en gözde yeri oldu. Başta Gölbaşı Belediye Başkanımız Ramazan Şimşek olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Fuara katılan firmalara da teşekkür ediyorum. Sektör için fuarlar çok önemli. Entegre Et Tesisi bu alanda büyük bir ihtiyaç. Bunu da tekrar vurgulamak istiyorum. Hayvancılık açısından buradaki alanda bu tesis yapılabilirse Gölbaşı’mız ve ülkemiz daha da gelişir. Ben üzerime düşeni yapmaya hazırım.” dedi.

 

 

250 firma, 550 markanın katıldığı fuarda hedef binlerce kişiyi Gölbaşı’nda ağırlamak

 

  Balkanlardan Türk Cumhuriyetlerine uzanan coğrafyanın, en büyük buluşma noktası AGROTEC 2023 26. Uluslararası Tarım Fuarı, yerli ve yabancı pek çok katılımcıyı bir araya getiriyor. Hedeflerinin binlerce kişiyi Gölbaşı’nda ağırlamak olduğunu belirten Başkan Şimşek, bu sayede Ankara’nın ve Gölbaşı’nın ekonomisine katkı yapılacağını vurguladı. Gelen turistlerin Gölbaşı’nın güzelliklerini görmelerini amaçladıklarını anlatan Başkan Şimşek, “Ankara’yı turizm cenneti yapma yolundaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi.

 

 

 

Gölbaşı Belediyesi, Fuar Alanında Ödüllü İnek Sağma, En İyi Bal, En İyi Höşmerim ve En Güzel Domates Yarışmaları Düzenliyor

 

İlk gün düzenlenen İnek Sağma ve En İyi Bal yarışmalarında; Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Kırıkkale Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Musa Şahin, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan, Gölbaşı İlçe Tarım Müdürü Yavuz Ekici, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, Gölbaşı Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Cuma Kaya, Ankara İli Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Selçuk Solmaz, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan jüri oldu.

 

İneği sağıma hazırlama, yarışmacının hijyen kurallarına uyması, ineğin hijyen kurallarına uygun sağılması, yarışmacının inekle uyumu, sağılan sütün temizliği ve sağım sonu uygulamaları kategorilerine göre değerlendirilen yarışmada birinci Fatma Çetin, ikinci Necla Aydınlı, üçüncü Sibel Teberoğlu, dördüncü Zeynep Ünal oldu. Birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye ve dördüncüye çeyrek altın verilirken tüm katılımcılara da günün anısına plaket verildi. Birincilik ödülünü MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, ikincilik ödülünü Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, üçüncülük ödülünü Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, dördüncülük ödülünü ise Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan verdi.

 

En İyi Bal Yarışması’nı Nadiye Genç kazandı

 

Petek doluluk oranı, petek ağırlığı, aroma ve lezzet kategorilerine göre balları değerlendiren jüri üyeleri hijyen kurallarına dikkat edilmesine de büyük özen gösterdi. En İyi Bal yarışmasında birinci Nadiye Genç, ikinci Mehmet Erdoğan, üçüncü Abdullah Bozkurt oldu. Birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın verilirken tüm katılımcılara da günün anısına plaket verildi. Birincilik ödülünü; MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Musa Şahin ve AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan birlikte verdi. İkincilik ödülünü Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, üçüncülük ödülünü ise Ankara İli Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Selçuk Solmaz verdi.

 

 

İkinci gün Ankara’da da meşhur olan Höşmerim Tatlısı Yarışması ve En Güzel Domates yarışması düzenlenecek. Domatesler şekil ve koku, lezzet/aroma, iç olgunluk yapısı ve kabuk kalınlığı kategorilerine göre jüri tarafından değerlendirilecek.

 

 

 “El Ele Omuz Omuza Gölbaşı’nı hak ettiği yere getireceğiz”

 

 

 14-17 Eylül tarihleri arasında Gölbaşı Belediyesi’nin ev sahipliğinde Konya Yolu 10. Km Oğulbey’de bulunan Gölbaşı Belediyesi Fuar Alanı’nda organizasyonun devam edeceğini söyleyen Başkan Şimşek, “El ele omuz omuza, başkanlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, siyasi büyüklerimiz ile muhtarlarımızla ve ilçe sakinlerimizle birlikte Gölbaşı’nı hak ettiği yere getireceğiz.” açıklamasında bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gölbaşı Belediyesi’nden Fuar Alanına Ücretsiz Ring Seferleri

 

Gölbaşı Belediyesi, ulaşım sorunu yaşanmaması adına, Gölbaşı Fuar Alanı'nda ( Oğulbey Mah. Konya Yolu 10. Km) düzenlenecek AGROTEC 2023 26. Uluslararası Tarım Fuarı'na; 14-15-16-17 Eylül tarihlerinde Gölbaşı Hasan Celal Güzel İlçe Halk Kütüphanesi önünden ücretsiz servislerle vatandaşları taşıyacak.

 

 

 

Servis Hareket Saatleri:

 

Fuar Alanına Gidiş: 10.00 - 11.00 - 12.00

Fuar Alanından Dönüş: 14.00 - 15.00 - 16.00

 

 

 

Gölbaşı Fuar Alanı’nda gerçekleşen, bünyesinde tarım, hayvancılık, su ve yem endüstrisi ile tohum ve fidancılığı da bulunduran AGROTEC 2023’te; Tarım Makineleri, Traktör ve Ekipmanları, İş Makineleri, Ürün Depolama Makineleri, Sulama Ekipmanları, Tarım İlaçları, Gübre, Organik Tarım, Sera, Sebze ve Meyve Fidancılığı, Hayvancılık, Drenaj Teknolojileri, Peyzaj ve Tarıma dair tüm ürünler yerlerini alıyor. Tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm imalatçıları, sektöre ait kurum, kuruluş ve işletmeleri çiftçilerle bir araya getirme amacı taşıyan AGROTEC Tarım Fuarı, imalatçıların en son sistem ve teknoloji ile ürettikleri makine ve ürünlerini ziyaretçilerle buluşturacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim