• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara : 19 °C
  • İstanbul : 18 °C
  • İzmir : 20 °C

Tatlıses coşturdu

05.07.2010 10:52
Tatlıses coşturdu
Başkentlilerin yıl boyunca özlemle beklediği Büyük Ankara Festivali ilk gün on binlerce Başkentliyi ağırladı.

Başkentlilerin yıl boyunca özlemle beklediği Büyük Ankara Festivali ilk gün on binlerce Başkentliyi ağırladı.
Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (Eski Hipodrom Alanı) dev alana kurulu ve birbirinden değişik yüzlerce farklı standa ve eğlenceye ev sahipliği yapan festival, kapılarını açtığı ilk gün, sabah saatlerinden gece yarısına kadar 7'den 70'e binlerce Başkentlinin buluşma noktası oldu.
Gündüz çeşit çeşit eğlenceye katılan, Ankara ve Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyetleri hakkında bilgi edinen, ucuz alışverişin keyfini yaşayan Başkentliler, akşam saatlerinde de ünlü sanatçı İbrahım Tatlıses'in muhteşem sesiyle eğlenceli anlar yaşadılar. Havai fişek gösterisi ile coşkunun doruğa çıktığı festivalden ayrılırken herkesin yüzüne keyifli bir gün geçirmenin mutluluğu yansıdı.
Başkentlilerin festival coşkusuna gün boyu ortak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ilk gün ASO çadırının açılışını yaptı ve Sevgi Seli korteji eşliğinde alanda bulunan çocuklara binlerce top ve oyuncak dağıttı. Festivalin ilk konserinde sahneye çıkarak, İbrahim Tatlıses'e 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile çektirdiği siyah beyaz bir fotoğrafı hediye eden Başkan Gökçek, konser sonunda da alanı gezerek, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi, begonya çiçeği dağıttı.
Ankaralılara verdiği sözü tutarak, festivali geçen seneye göre daha da geliştirdiklerini kaydeden Başkan Gökçek, “Ben bu sene, geçen senelerdeki ilgiden daha fazla ilgi olduğunu görüyorum. Her geçen yıl ilgi daha da artıyor” dedi.

-FESTİVAL ALANI COŞKU DOLU

Caddelerinde, işyerlerinde, her gün siyasetin konuşulduğu, sıcak politik süreçle iç içe bir kent diye tanınan Ankara'nın bu görüntüsünü değiştiren, eğlence ve etkinlik dolu Uluslararası 3. Büyük Ankara Festivali, cumartesi günü öğle saatlerinde kapılarını açtı. Ankara'da 9 gün boyunca Başkentlileri ağırlayacak olan festival, daha ilk gününde çok yoğun ilgi gördü. Çeşit çeşit eğlence ortamı, ucuz alışveriş ve Türkiye'nin en ünlü seslerini canlı dinleme imkanı sunan festival onbinlerce Başkentliye ev sahipliği yaptı.
Festival, ilk dakikalarından itibaren her bir noktasında ayrı bir etkinlikle Başkentlileri kucakladı. Eski Meclis, Ankara Kalesi, Ankara Garı, Kocatepe Camii gibi Ankara'nın tarihi ve simge yapılarının dev maketlerinin dikkat çektiği festival alanında çocukların hayallerine sığmayacak büyüklükteki Oyun Alanı en çok ilgi gören yerlerden bir oldu. Serbest Stil Motokros Gösterileri nefesleri keserken, 3 tekerlekli bisikletle alan turu farklı dakikalar yaşattı. Bir yandan ucuz alışveriş yapmanın keyfi yaşanırken bir yandan da dev ekranlarda Dünya Futbol Şampiyonası çeyrek final eleme maçlarının heyecanına ortak olundu.

-BAŞKAN GÖKÇEK ASO ÇADIRINI AÇTI-

Festivalin ilk saatlerinden gece yarısına kadar alandaki coşkuya ortak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ile birlikte Ankara Sanayi Odası (ASO) çadırının açılışını yaptı. Festivalden sadece vatandaşların değil, yapılan alışverişler sayesinde esnafın da yararlanacağını söyleyen Başkan Gökçek, “El birliğiyle ASO VE ATO'muzla birlikte esnafımıza da destek olmak istiyoruz” dedi. Bu sene festivale geçen seneye göre daha fazla ilgi beklediğini dile getiren Başkan Gökçek, şunları dile getirdi:
“Her sene ilgi daha da artıyor. Çünkü artık yerleşiyor ve her sene biraz daha gelişiyor. Biz de sürekli yenilikler ilave ediyoruz ve daha cazip hale getiriyoruz. Özellikle çocukların ve ailelerin ceplerinden para çıkmadan rahatlıkla eğlenebilecekleri, alışveriş yapabilecekleri bir mekan haline geldi. 9 gün boyunca Ankara ve civarındaki tüm illerde hoşça vakit geçirmek isteyen herkesin bu festivale katılacağını düşünüyorum.”

- BİNLERCE ÇOCUĞA KARNE HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için hazırlanan Sevgi Seli korteji, masal ve çizgi film dünyasından birçok karakterle yine festival alanındaydı. Havanın kararmasıyla birlikte renkli bir dünyaya tanıklık imkanı sunan kortejin en arkasındaki kırmızı-beyaz renklerle süslenmiş aracın üzerinde bulunan Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, çocuklara karne hediyesi olarak binlerce top ve oyuncak dağıttı. Festival alanında özel olarak oluşturulmuş yoldan ilerleyen kortej renkli görüntüler oluştururken, Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek de festivale katılanlar tarafından sevgi gösterileri ile karşılandı.

- İBRAHİM TATLISES COŞTURDU

Festivalin ilk günün geceye dönmesiyle birlikte Başkentliler konser alanını doldurmaya başladı. Her gün birbirinden ünlü sanatçıların sahne alacağı konser alanının ilk günkü konuğu olan İbrahim Tatlıses, sevenlerini beklemeden sahneye çıktığında alandaki coşku ikiye katlandı. Tatlıses, muhteşem şarkılarını on binlerce Başkentliyle birlikte söyleyerek, unutulmaz bir gece yaşattı. Hafızalara kazınan, dillerden düşmeyen şarkılarını Başkentliler için seslendiren Tatlıses, iki saate yakın sahnede kalarak, muhteşem bir konser verdi. Başkan Gökçek'in ricası üzerine yeni kasetinden bir parçayı da ilk kez Ankara'da seslendiren Tatlıses'in şarkılarına sevenleri hep bir ağızdan eşlik etti.
Konser'de İbrahim Tatlıses'e teşekkür plaketi ve Tatlıses'in 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile yıllar önce çekilmiş siyah-beyaz fotoğrafını hediyen Başkan Gökçek, “Sizlere festivali daha da geliştireceğimize dair söz vermiştik. Zannediyorum ki, bu sözümüzde de durduk. 9 gün boyunca da sizleri eğlendirmekten mutlu olacağız” dedi.

- BAŞKAN GÖKÇEK, GECE YARISI ÇİÇEK DAĞITTI

Başkentliler, geç saatlere kadar süren Tatlıses konserinin ardından da festival alanını terk etmediler. Gece yarısı stantların açık olduğu alanda Başkan Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek de bazı birimleri gezdiler. Ankara Kalesi maketini dolaşarak bilgi alan Başkan Gökçek, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile ANFA'nın ortaklaşa hazırladığı bölümde de vatandaşlara yüzlerce begonya çiçeği dağıttı. Küçük bir havuzda müzik eşliğinde gerçekleşen su gösterisini izleyen Başkan Gökçek, daha sonra Gülen Ankara Kedisi logosunun basılı olduğu tişört ve hediyelik eşya satan stanttaki Ankara kedilerini sevdi. Başkan Gökçek'in, kendi üzerindeki yeni logolu tişört de dikkat çekti.
Esnafa, “İnşallah mal yetiştiremezsiniz. Her gün dolar ve boşaltırsınız” temennisinde bulunan Başkan Gökçek, kendisini alkışlayarak karşılayan ve uğurlayan vatandaşlarla da bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim