• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 19 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

TOKİ soru önergesi

16.10.2009 11:13
TOKİ soru önergesi
CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, iskanı olmayan, elektrik, su ve doğalgazı bağlanmamış, yolu ve toplu taşım araçları bulunmayan Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Örencik konutlarının teslimine hangi TOKİ görevlilerinin karar verdiğini sordu.

CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, iskanı olmayan, elektrik, su ve doğalgazı bağlanmamış, yolu ve toplu taşım araçları bulunmayan Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Örencik konutlarının teslimine hangi TOKİ görevlilerinin karar verdiğini sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sunan Ünsal, TOKİ tarafından inşa edilen Gölbaşı Örencik 1. ve 2. etap konutlarının, teslimatına başlandığını, bu işlemin 2 Kasım'a kadar tamamlanacağını belirtti.

Ünsal, TOKİ'nin teslimini yaptığı Örencik konut alanına ilişkin; teslim tarihi itibariyle iskan alınmadığı, iskan alınmadığı için elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinin yaptırılamadığı, konutları Konya karayoluna bağlayan ana yolun asfaltlama çalışmalarına başlanmadığı, Örencik'teki okulun yeni olmasından dolayı öğrenci azlığından birçok sınıfın açılmaması nedeniyle çocuğu olan ailelerin zorluk yaşadığı ve toplu taşım araçlarının hizmet vermediği gibi birçok şikayet aldıklarını kaydetti.

Örencik projesinin, dar gelirlilerin konut sahibi yapılması amacına mı yoksa TOKİ'ye kaynak sağlama amacına mı yönelik gerçekleştirildiğini öğrenmek isteyen Ünsal, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''Teslim programının başladığı 5 Ekim'den önce konutların iskanı alınmış mıdır? Eğer alınmadıysa iskanı alınmayan konutların teslimi hangi mevzuata dayalı olarak yapılmıştır? İskansız konutlara su, elektrik, ve doğalgaz aboneliği yapılmadığına göre, konut sahipleri ısınma, elektrik ve su ihtiyaçlarını nasıl giderecek?

Konya karayolu ile Örencik'i bağlayan yolun asfalt çalışması tamamlanmadan konutların teslim edilmesinin gerekçeleri nedir? Toplu taşım hangi tarihte başlayacaktır? Arabası olmayan konut sahipleri evlerine nasıl ulaşacak?

Elektrik, su ve doğalgaz bağlanmamış, yolu ve toplu taşım araçları bulunmayan konutların teslimine hangi TOKİ görevlisi karar vermiştir? TOKİ yöneticileri hakkında herhangi bir işlem başlatılacak mı?

Konut sahiplerini kış aylarında mağduriyetini gidermek için Örencik konutlarının taksitlerinin bahar aylarından sonra başlatılması düşünülmektedir?''

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim