• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara : 26 °C
  • İstanbul : 19 °C
  • İzmir : 23 °C

TOKİ'de Büyük Sorun

17.08.2011 13:29
TOKİde Büyük Sorun
Park Eymir Sakinleri Derneği Kalkınma ve Dayanışma Derneği Zübeyde Hanım Aile Yaşam Merkezi'nde TOKİ sakinleri ile bir araya gelerek ilk toplantılarını yaptı.

Park Eymir Sakinleri Derneği Kalkınma ve Dayanışma Derneği Zübeyde Hanım Aile Yaşam Merkezi'nde düzenlenen bir program ile TOKİ sakinleri ile bir araya gelerek ilk toplantılarını yaptı.

29 Mayıs 2011 tarihinde kurulan Pes-Der geçtiğimiz günlerde Gölbaşı Dernekler Federasyonuna da katıldığını açıklamıştı.

Park Eymir Sakinleri Derneği Kalkınma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulunun ve Bazı TOKİ sakinlerinin bir araya geldiği toplantıda Pes- Der Yönetim kurulunun tanıtılması ve amaçları görüşüldü.

Park Eymir Sakinleri Derneği Kalkınma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu ise şöyle;
Denek başkanı M.Atilla Aksoy,
Dernek Başkan Yrd. Ferit Aydın,
Dernek Sekreteri Fatih Ünlü,
Sayman Fikret Bahadan,
Üyeler Coşkun Şen ve Enver Ünver olarak belirlendi.

Park Eymir Sakinleri Derneği Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı M.Atilla Aksoy, derneğin nasıl kurulduğunu ve neyi amaçladığını şöyle anlattı; “Derneğimiz bölge sorunlarının ve ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla sitemizde ikamet eden sınırlı sayıda kişi tarafından 29 Mayıs 2011 tarihinde kurulmuştur. Kurulumundan sonra geçen kısa süre içerisinde derneğimizin ana ihtiyaçlarının giderilmesi ve yapılabilecek faaliyetler için yol haritası belirlenmesi konularında çalışmalar yapılmıştır. Derneğimizin kuruluş amacı bölgemizin daha yaşanılabilir hale gelmesi için gerekli her türlü girişimde bulunmak şeklinde özetlenebilir” dedi.

Derneğimizin ana hedefleri
- Sosyal, eğitici ve sportif faaliyetler yapılması
-Sosyal ve spor alanları oluşturulma çalışmaları
-Ulaşımdaki yetersizlik ve düzensizliklerin giderilmesi çalışmaları
-Sitemiz ortak alanlarındaki eksik veya kusurlu imalatların giderilmesi çalışmaları
-Site yönetiminin işleyişindeki aksaklıkların giderilmesi çalışmaları
-Ticari alanların yaygınlaştırılması çalışmaları
Olarak sıralanmıştır.

TOKİ Yönetimi Bizi Engellemeye Çalışıyor
Park Eymir Sakinleri Derneği Kalkınma ve Dayanışma Dernek Başkan yardımcısı Ferit Aydın ise toplantının amacını şu şekilde belirtti; “Bugünkü toplantımız ile site sakinlerinin bir araya gelerek bölge ihtiyaçları için fikir alış verişinde bulunulması amaçlanmıştır. Bölgemize ait sıkıntılar herkes tarafından bilinen konuşulan çözüm fikirleri üretilen ama çözüm için çokta çaba sarf edilmeyen durumdadır” dedi.

Başkan Yardımcısı Ferit aydın “sitemizin ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla TOKİ tarafından atanan geçici site yönetiminin işleyişindeki aksaklıklar herkes tarafından bilinmektedir. Esas amacı konut teslimleri ile kat mülkiyetleri tarafından yönetim oluşturulması sürecinde geçici olarak sakinlere hizmet vermek olan site yönetimi site sakinlerini müşteri, TOKİ'yide işveren olarak görmektedir. Site sakinlerinden gelen talepleri yerine getirme konusunda yeterli olmadıkları aşikârdır. Site yönetiminden resmi yazı ile talep ettiğimiz, bu bilgileri toplanan avans ve aidatlarla ilgili bilgileri vermekten sürekli kaçınılmaktadır. Bu bilgileri bizlerle paylaşmamalarının nedeni bizleri daha da şüpheci olmaya itmektedir” diyerek konuştu.

Park Eymir Sakinleri Derneği Kalkınma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu toplantıda ayrıca, TOKİ yönetimi tarafından engellendiklerini düzenledikleri toplantıya Park Eymir Sakinlerini de davet etmek için branda hazırlatarak birkaç bölgede astıklarını fakat TOKİ yönetiminin anında müdahale ederek brandaları söktüğünü belirttiler. Kendilerini TOKİ yönetimi tarafından baskı yapılarak yıpratılmaya çalıştıklarını ifade eden Pes-Der yönetim kurulu bunlar bizi yıldırmaz Gölbaşı Dernekler Federasyonu GÖLDEF'ile ortak çalışmalar yapacağız. GÖLDEF arkamızda duracağını belirtti bizde derneğimizi artık daha da güçlü hissediyoruz diyerek belirttiler.

Ballı; “Gölbaşı Dernekler Federasyonu Olarak Yanınızdayız”
Toplantıya katılarak kısa bir konuşma yapan GÖLDEF Başkanı Münür Ballı “bugün burada az kişi olabiliriz bunlar sizi umutsuzluğa itmesin. Bende sizler gibi Gölbaşına 2 sene önce geldiğimde Gölbaşılılar Birliği Derneği diye bir denek kurmuştum. Bende o zamanlar a bir katılımla başladım fakat yılmadım yönetim kurulumuz ile birlikte çok çalıştık ve çok sabrettik. Geçtiğimiz günler ise bir federasyon kurma kararı aldık ve 10 tane dernek ile birlikte bir federasyon kurduk. Yani azim olduktan sonra insanlara bir şey üreterek belli bir şeyleri ortaya koyabildikten sonra muhakkak halk size destek oluyor. Toplum yararına olan tüm çalışmaların her zaman karşılığı vardır. Bende TOKİ ye taşınmış bir komşunuzum Gölbaşı Dernekler Federasyonu olarak sizlerle çalışmaya her zaman varız ve hazırız. Bundan sonraki süreçte de üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Hani derler ya bir elin nesi var iki elin sesi var diye inşallah bundan sonra değerli başkanlarımızla siz değerli Park Eymir Sakinleri ile birlikte bu süreçte neler yapabiliriz neler üretebiliriz projeler geliştirerek inşallah yeni şeyler yapabiliriz.

Ballı TOKİ Yönetimini Kınadı
Dün çok garipsedim bir hadise duydum TOKİ' DE TOKİ' YE ait bir sivil toplum kuruluşu bu günkü toplantıyı ilan etmek için branda asmak isterken TOKİ yönetimi tarafından sıkıntı yaşamış. Bu çok üzücü bir durum ben dün TOKİ' deki Güvenlik yetkilisini aradım ve bize verilen talimat böyle diyerek kendisini ifade etti. Bundan sonra birlikte güzel çalışmalar yaparak projeler üreterek bu sorunları ortadan kaldıracağız” diyerek konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
toki sakini
18 Ağustos 2011 Perşembe 09:35
amacınız
arkadaş maksat üzüm yemekmi bağcıyı dövmekmi hizmet edecekseniz aksaklıkları veyarım kalan hizmetlerin hızlanmasını sağlayalım yönetimi denetleyen üst kurumlarıvar dernekçiler sizi kim denetleyecek gerçekçi olun arkadaşlar
178.233.169.167
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim