• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

Topçu, hükümete yüklendi

07.11.2009 16:48
Topçu, hükümete yüklendi
Büyük Birlik Partisi(BBP) Gölbaşı İlçe Teşkilatı 8. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. İlçe kongresine katılan Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, AK PARTİ hükümüetini sert bir dille eleştirdi.

Büyük Birlik Partisi(BBP)  Gölbaşı İlçe Teşkilatı 8. Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, AK PARTİ hükümüetini sert bir dille eleştirdi.

Olağan kongreye BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun yanı sıra BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, MKYK Üyesi Tevfik Eren, BBP Ankara İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozok, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Şimşek, MHP İlçe Başkanı Selçuk Dağdelener, SP İlçe Başkanı Yaşar Arslan, Esnaf Odası Başkanı Hulusi Gürpınar, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Atak, eski belediye meclis üyesi Yakup Kurtoğlu, eski belediye başkan yardımcısı Necati Koçak, Gölbaşı Karadenizliler Birliği Derneği Başkanı İbrahim Pakoğlu ve parti üyeleri katılırken, Gökhan Koçak'ın annesinin rahatsızlığı dolayısıyla ilçe kongresine katılamadığı öğrenildi.

BBP Olağan Genel kurulunda Yakup Kurtoğlu'nun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hulusi Gürpınar'ın elini sıkmadığı gözlenirken, Yalçın Topçu'nun hükümeti sert bir dille eleştirmesi sonrası Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Şimşek kongreden sessiz sedasız bir şekilde ayrıldı.

TERÖRÜN PARMAĞINI KÖKÜNDEN KOPARACAĞIZ
Kongre'de bir konuşma yapan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, BBP Gölbaşı ilçe teşkilatının yerel seçimlerde büyük bir zaferle çıktığını ifade ederek, İlçe başkanı Orhan Şahin'e, parti yönetimine ve partililere bu zaferden ötürü teşekkür etti. Topçu "27 yıldır hükümetler terörle mücadelede başarısız olmuşlardır. 27 yıl boyunca iktidarda yer alan siyasi partiler terörle mücadelede teröristlerin şartlarında mücadele vermemişlerdir. Terörle ciğerimiz yandı. Terörle mücadele siyasi kararlığın gereği hükümetlerin işidir. Hükümet, tabut cenazelerinin başında, "dökülen kan yerde kalmayacaktır' sözünün ötesine geçerek, dökülen kanın hesabını soramamıştır. Bunun yanında dağdaki terör örgütünün  meclisteki temsilcileri Devlet'e parmak uzatarak ikaz da bulunuyorlar. Devlet'e parmak kaldıranın parmağı kökünden koparılmalıdır. Fakat, gerek siyasi gerekse bürokrasi olarak terörle mücadelede zafiyetler var" iddiasında bulundu. Terörle mücadelede Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının başarı sağlayacağını ileri süren Topçu, "Bunların hesabı BBP iktidarında sorulacak" diye konuştu.

BU HÜKÜMETLE OLMAZ

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur  ise, Türkiye'nin önemli gündemler yaşadığını belirterek, "Terör ülke için başlı başına bir sorun olmuştur. Ülke terör sorunuyla uğraşırken diğer yandan da ekonomik krizde vatandaşları etkilemiştir" diyerek Ak Parti hükümetini sert bir dille eleştirdi.

BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLMALIYIZ

BBP Ankara İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozok ise zor bir dönemden geçildiğini söyleyerek “Bu dönemde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Ülkemizi iç savaşa götürmek için bir çaba sarf ediliyor. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz” diye konuştu.

SEÇİMLERDE DİMDİK DURDUK

BBP İlçe Başkanı Orhan Şahin yaptığı konuşmasında, yoğun bir seçim dönemi geçirdiklerin ifade ederek “Yerel seçimlere sadece il genel düzeyinde katıldık. Diğer siyasi partilerin bile bizleri takdir ettiği bir seçim çalışması sonucu, partimizin oylarını Gölbaşı'nda yükselttik. Yaklaşık %16'ya varan bir oy oranı ile, hep birlikte 7000 oy aldık. Kısıtlı imkanlarla, seçim sisteminin adaletsizliğine rağmen, dik durduk. Hükümet bütçesi almadan 7000 oy aldık.” Şeklinde konuştu. Hükümetin demokratik açılım uygulamasına da tepki gösteren Şahin “Bir milletvekili çıkmış Kürt illeri diye doğu illerinden bahsediyor. Devlete meydan okuyanlara “Alperenler” cevap verdi. Bunlara biz seyirci mi kalacaktık ki? Biz Mamak zindanlarından geliyoruz. Nerede nasıl duracağımızı iyi biliriz. Dostumuza güven, düşmanımıza korku salmayı iyi biliriz.” Dedi.

BBP Gölbaşı 8. Olağan Kongresine Orhan Şahin'in listesi ile gidildi. Resmi sonuçlara göre Orhan Şahin yeniden Gölbaşı BBP ilçe başkanı oldu.

Kongre sonrası Yalçın Topçu ve beraberindekiler Pakoğlu Lezzet sofrasında birlikte yemek yediler.

 

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu Gölbaşı Taraf Gazetesini inceledi

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Öznur

BBP Ankara İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozok

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Rıza ÇELEBİ
09 Kasım 2009 Pazartesi 15:01
HAYIRLI OLSUN
8. Olağan kongresini yaparak, delegelerin teveccühü ile yeniden Gölbaşı BBP İlçe Başkanlığına seçilen Orhan ŞAHİN ve ekibini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.
88.254.105.157
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim