• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • Ankara : 22 °C
  • İstanbul : 19 °C
  • İzmir : 22 °C

TOPLUMU YANILTMAYA ÇALIŞTILAR

27.02.2010 17:48
TOPLUMU YANILTMAYA ÇALIŞTILAR
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı Kon Tv'de katıldığı “Ankara Konuşuyor” programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 29 Mart yerel seçimleri öncesine de değinen Başkan Odabaşı “Gölbaşı Belediyesi seçim sürecinde sanki borcu yokmuş gibi gösterildi

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı Kon Tv'de katıldığı “Ankara Konuşuyor” programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 29 Mart yerel seçimleri öncesine de değinen Başkan Odabaşı “Gölbaşı Belediyesi seçim sürecinde sanki borcu yokmuş gibi gösterildi.” diye konuştu.

 

KAMUOYU YANILTILDI

Kon Tv  Ankara Muhabiri Olcay Çelepçikay'ın sorularını yanıtlayan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı geçmişle ilgili konulara fazla değinmediklerini ifade ederek “Herhalde bu davranışımız yanlış anlaşılıyor.” dedi. Gölbaşı'na hizmet eden tüm belediye başkanlarına teşekkür eden Odabaşı “29 Mart'tan önce Gölbaşı denilince güzel şeyler akla geliyordu, ancak borçlardan hiç bahsedilmiyordu. Ancak biz belediyeyi devraldıktan sonra bunun böyle olmadığını gördük. Biz bu konuda sadece rakamsal bilgiler verdik ve borçlar konusunun üzerinde fazla durmadık. Ancak geçmiş yönetim bu konu hakkında yanlış rakamlar vererek toplumu yanıltmaya çalışıyor.” dedi.

 

BORÇ BATAĞINDAYDIK

29 Mart yerel seçimleri ile beraber 19 belde ve mahallenin Gölbaşı'na katıldığını ifade eden Odabaşı “Seçim sonrası hizmet ettiğimiz alan 2 kat arttı. Bu büyümenin getirdiği sorumluluk ve oranın ihtiyaçları ve bunları karşılamanın getirdiği zorlukları önümüze çıktı. Ama biz zorlukların üstesinden geleceğimiz biliyorduk. Ama Gölbaşı Belediyesi'nin toplum da hiç borcu olmadığı imajının oluşturulduğu imajı bizi şaşırttı. Biz belediyeyi 93 bin 704 lira 37 kuruş ile devir aldık. Buna karşılık İller Bankasına ve piyasaya 17 milyon 956 bin lira borcu olduğu karşımıza çıktı. Beldelerden de 3 Milyon 681 bin 935 lira borç geldi. Ancak bu borçlardan hariç bazı beldelerden 635 bin TL ekstra borç geldi. Ve sürekli borç gelmeye devam ediyor” dedi.

 

KİM DAHA ÇOK ARSA SATMIŞ

Eski yönetimin daha çok arsa sattığına dikkat çeken Odabaşı “Bütçenin önemli bir kısmını arsa satışları teşkil ediyor. Geçmiş dönemde arsa satışları var. 2007 yılında geçici bütçeye 12 milyon 700 bin arsa satışı koymuş, 14 milyon 731 bin 821 liralık satış yapmış. Bütçeye koyduğunun yüzde yüz on altısı, yani daha fazla arsa satılmış. 2008 yılında da geçici bütçeye koyduğu arsa satışı 15 milyon TL, sattığı rakam ise  15 milyon 746 bin 575 lira, yani yüzde yüz beş satmış. 2009 yılında da 16, 5 milyon TL, bizim sattığımız arsa ise 10 milyon TL civarı. Biz yüzde yüz altmış ikisini satmışız. Şimdi kim çok arsa satmış?

Biz borçlu bir belediye devraldık. Biz bu şartlarda almamıza rağmen hem hizmet yapıyoruz, hem de borç ödüyoruz. 2008 yılında 30 milyon TL'lik arsa geliri var. Bursal'da üst birlikten hazineden gelen 14 milyon TL para var. 2009'a borç devretmiş. Peki yapılanlar ne? Ama biz Allah'ın izniyle biz hem borç ödüyoruz, hem de hizmet ediyoruz” dedi.

 

İŞÇİLERİN MAAŞI ZAMANINDA ÖDENİYOR

Belediyeyi borç enkazı ile devraldıklarını söylene Başkan Odabaşı “Devraldığımızda piyasaya 10 milyon TL olan borcumuzu, 3 milyon TL'ye rakamına indirdik. Borç ödemekle kalmıyoruz, aynı zamanda hizmet yapmaya da devam ediyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüz her mahallemizde her alanda hizmet verdi. Biz görevi devraldığımızdan beri borçlu olmamıza rağmen 12,5 bin ton asfalt atıldı, 67 km'lik yol yapıldı. Şu anda SSK'ya hiçbir prim borcumuz yok ve işçilerimizin maaşını zamanında ödüyoruz.” dedi.

 

GECE-GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞTIK

Birimlerin gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkan Odabaşı “Fen işleri müdürlüğümüz 47 mahallemizin tüm ihtiyaçlarını karşılayarak geceli-gündüzlü çalıştı. Mahallelerimizde bulunan ve çirkin görüntü arz eden harabe binalar ortadan kaldırıldı. Vatandaşlarımızın dinlenmesi için 4 tane park yaptık. Gençlerimizin spor yapabilmeleri için  4 tane spor alanı yaptık. Dünyada kişi başına standart 10 m2 yeşil alan yeşil alan düşerken, Gölbaşı'nda bu rakam 18 m2'ye yükseliyor. Bu Gölbaşı için önemli bir gelişmedir. Göreve ilk geldiğimizde 3400 ağaç diktik ve ağaçlandırma çalışmalarına devam edeceğiz. İlk baharda 30 bin sera çiçeği, sonbaharda 5 bin 700 adet mevsime dayanıklı çiçek dikilmiştir” dedi.

 

TOPLUMU YANILTMAYA ÇALIŞTILAR

İmara önem verdiklerinin altını çize Yakup Odabaşı “Gölbaşı için imar çok önemli. Biz seçimler öncesi “22 mahallenin imarı tamamlandı.” şeklindeki afişleri her yerde gördük. Bu afiş  Her şey tamam, yarın tapular vatandaşlara teslim edilecektir anlamına gelir. Ama biz dedik ki madem bu mahallelerin imarları tamamlanmış, vatandaşlara tapularını verin diye geçmiş yönetime seslendik. Ancak yönetim bunu yapmıyorsa iki şey akla gelir. Birincisi mahallerin imarı bitmemiştir. İkincisi de yapmışlardır ama bunu topluma sunmaktan kaçıyorlar. Neden? Demek ki korktukları bir şey var.  Eğer o bölgede yaşıyorsanız, o toplumun sorunlarını bilirsiniz. Karşılaştığımız tablo düşündüğümüzün aynısı çıktı. Biz seçimden önce seçmenimize ve vatandaşımıza söz verdik. İmar çalışmaları yapılırken vatandaşlarımızın görüşlerini ve fikirlerini alacağız diye. Hep birlikte bu hataları düzelteceğiz, biz bu bölgede yaşayan insanlarımıza kanunları uygulamak kaydıyla memnun edeceğiz dedik. Ve biz bu sözümüzü de uygulamaya başladık. Şimdi 29 mahallenin imar planı şu anda bitmiş, 5 mahallenin planı revize ediliyor, 13 mahallenin imar planı yapılacak durumda, 11 mahallenin de parselasyonu bitmiş durumda. Şu anki duruma baktığımızda 22 mahallenin imarı nasıl bitmiş olur? Doğru olmayan bir şey topluma yanlış olarak anlatılmış. “ dedi.

 

ARSALAR PEŞKEF ÇEKİLMİŞ

Mahallelerde karşılaştığımız tablo şu;

Vatandaşın belli hisseleri  hazine yada belediye ile hisselendirilmiş. Eğer vatandaşın parseli yetmiyorsa hisselendirme yapılabilir. Bu çok normal. Ancak normal olmayan şu ; bir vatandaşımızın 75 m2 arsası var, bu on beşerlik 5 parsele yayılmış geri kalanı da belediye ile hisselendirilmiş. Bu kendi tercih ettiğiniz kişiye rant sağlamak anlamak anlamına gelir. Kendi taraftarlarına arsa aldırılmış, parselasyon yapılırken rant olan yol kenarlarına taşındırılmış ve peşkef çekilmiş. Biz bir taraftan bunları düzeltmeye çalışıyoruz. Geçmişte yapılan yapılmış ancak bundan sonrası yarım kalmışlarla ilgili bu haksızlığı hem önlüyoruz, hemde vatandaşın ayağına giderek imar yapmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz hasta Çayırlı ve Şubaşı mahallemizde vatandaşlarımızın imar konusunda görüşlerini aldık. Herkesi imarda memnun etmemiz mümkün değil, ama en amacımız en az itirazı yakalayabilmek” dedi.

 

BİZ HALKTAN KOPUK OLAMAYIZ

Biz halkın içinden geldiğimiz için, halktan kopuk olamayız. Gölbaşı'nda yaşayan hangi bölgeden gelirse gelsin “Ben Gölbaşılıyım” diyen herkes Gölbaşılıdır.  Zaten biz halktan kopuk olmadığımız için tercih edildik. Biz özellikle Cuma günleri, Cuma namazından sonra hem vatandaşlara teşekkür etmek hem de sorunlarını ve isteklerini dinlemek için mahallelerimize ziyaretlerde bulunuyoruz. Her Çarşamba günü halk günleri yaparak, hemşerilerimizin sorunlarını dinliyoruz ve bu sorunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bizim kapımız herkese açık vatandaşlarımız her zaman bizi ziyaret edebiliyoruz. Ancak makamda bazen randevulu görüşmelerimiz olduğu zaman vatandaşlarımızla bir araya gelemiyoruz. Bu yüzden de hemşerilerimiz kusurumuza bakmasın.” dedi.

 

GÖLBAŞI'NIN EN BÜYÜK SORUNU ALT GEÇİT

Büyükşehir ve ASKİ bazı konularda yetkili. ASKİ yaz aylarında alt yapı çalışması yaptı, ancak bozulan yolları yapmadı. Ama biz bu eksiği bir süre bekledikten sonra tamamladık. Gölbaşı'nın en büyük sorunu alt geçit. Daha önce bu yetki Büyükşehir Belediyesi tarafından belediyemize verilmiş. Ancak Gölbaşı Belediyesinin bunu yapabilecek bir bütçesi yok. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bu alt geçidi daha sonra yapmayı planlıyorsa bunu en yakın tarihe çekilmesini rica edeceğiz.

 

MECBUR KALIRSAK KENDİ İMKANLARIMIZLA YAPARIZ

Onun dışında mecbur kalırsak Ankara-Konya yolu üzerinden alt geçit değil de, tam tersine Konya yoluna dik olmak kaydıyla, eski belediyenin olduğu yerden karşı tarafa, bir de işletmenin olduğu yerden karşı tarafa olmak üzere bir alt geçit, yani bir çıkışında birde girişinde bir projemiz var. Eğer bu proje olmazsa yayaların geçtiği alt geçidi en modern halde yapacağız. Bu altgeçidi kendi imkanlarımızla yapabiliriz.” dedi.

 

SPORA VE GENÇLİĞE ÖNEM VERİYORUZ

Gölbaşı Belediyespor şu anda çok faal bir durumda. Gerçekten Gölbaşı'ndaki tesisler çok güzel. Buradan bu tesislerin yapımında emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Gölbaşı Belediyespor şu anda bulunduğu ligde iyi bir yerde. Biz alt yapıya önem vereceğiz. Biz spora önem vererek gençlerimizi kahve ve internet köşelerinden kurtarmak istiyoruz.

 

SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ

Ramazan boyunca 2500 aileye gıda yardımı yaptık. .Çok fazla olmasa da 500 aileye 500 kg kömür yardımı yapıldı , iftar çadırları kurarak Ramazan boyunca 600 kişiye iftar yemeği verdik, 12 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye yardımı yapıldı, 1200 üniversite öğrencisine hazırlık kitabı dağıtıldı, Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin ders kitaplarını temin ettik, 5000 öğrenciye İngilizce yardımcı kitabı yardımında bulunduk, 300 öğrenciye Kültür Merkezlerinde yardımcı oluyoruz. 300 kişiye sanatsal alanda kurslar verildi, 450 öğrenciye futbol kursu verildi. Tiyatro gösterileri, Mogan Şiir Akşamları, Ramazan Şenlikleri ve Uluslar arası Sevgi Çiçeği, Andezit ve Göller Festivali yaptık. Sanatsal alanda da Gölbaşı'lı vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz.” Dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
kontv
28 Şubat 2010 Pazar 13:22
izleyicisi
sayın başkan kon tv konyanın tv si gölbaşının işlerinin kon tvde ne işi var bence sen ankara kanallarından birine anlat.kon tv dekiler senin anlattığını yerde ankara kanalları yemezler.yok tonlarca asfalt atılmışda ya sadece belediye yama yapıyor ne asfalt atması bunuda herkez biliyor.siz atsanız atsanız işçi atarsınız hemde yama gibi deil toptan atarsınız.virancık yolunun solunu komple parsel parsel ada ada sattınız cumhuriyet caddesinden tokiye çıkan yolun sağını hemde hepsini sattınız şimdide yok eski yönetim çok sattı falan.buraları bilen kanallara verin demecide bu konulardan size soru sorsunlar.
78.166.171.111
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim