• BIST 9770.06
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara : 24 °C
  • İstanbul : 21 °C
  • İzmir : 22 °C

TÜRKİYE DE BİR İLK

06.06.2011 18:55
TÜRKİYE DE BİR İLK
Gölbaşı Kent Konseyi Gençlik Meclisi Gençleri Türkiye'de bir ilke imzalarını attı.

Gölbaşı Kent Konseyi Gençlik Meclisi Gençleri Türkiye'de bir ilke imzalarını attı.
Gençlik Meclisinin düzenlediği program, Gölbaşı'nda Gençlerin daha aktif, daha çalışır durumda olabilmesini hedefleyerek Gölbaşı Gençlerine örnek olabilecek bir hareket olarak görüntü sergiledi.
Gölbaşı Gençlik Meclisi, Kariyer Kafe'de Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkın Sesi Partisi, Demokrat Sol Parti, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi Milletvekili Adaylarının bulunduğu gerçekten profesyonel bir oturum düzenlediler.
Oturuma tüm parti teşkilatlarından temsilciler katılarak düzenlenen oturumu dinlediler.
Oturum Gençlik Meclisi Başkanı ve Örencik Mahallesi Muhtarı İbrahim Karagöz'ün açılış konuşması ile başladı.
Karagöz Kendisini tanıtarak “ Gölbaşı Gençliğinin aktif olabilmesi ve gençler olarak daha da özverili çalışabilmesini amaçlayarak burada toplanmış bulunmaktayız. Ayrıca bir diğer amaç ise Milletvekili Adaylarının Gençlere bakış açışını öğrenmektir. Katılan tüm vekil adaylarına ve konuklara teşekkür ederim” dedi.

Bu Oturuma;
Ak Parti Milletvekili Adayı Alaaddin Varol
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Emre Doğan
Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Mevlüt Karakaya
HAS Parti Milletvekili Adayı Rıza Kuyrukçu
Saadet partisi Milletvekili Adayı Ali Gülhan
Demokrat Sol Parti Milletvekili Adayı Ayten Şahin
Katıldı…

Yapılan bu oturumda Tüm Milletvekillerine belirlenen ortak bir soru soruldu.
Bugün Gençliği Temel Sorunları olarak Neleri Görüyorsunuz?
Bu Görüşler Doğrultusunda Çözüm Önerileriniz Nelerdir?
Ve tüm Milletvekili Adaylarına 7 dakikalık konuşma süresi tanındı.

BİZ CUMHURİYET TARİHİNİN GENÇLİĞE EN ÇOK DEĞER VEREN PARTİSİ POZİSYONUNA GELDİK
İlk sözü alan Milletvekili Adayı Ak Parti Milletvekili Adayı Alaaddin Varol'du.
Varol 15 dakikalık geç gelmesinden dolayı katılımcılardan ve programı düzenleyenlerden özür dileyerek “ Arkadaşlar Ak Parti Bugüne kadar Türkiye'nin En büyük Sivil Toplum Organizasyonlarından bir tanesidir. Girdiğimiz tüm seçimlerde başarıyla çıkmış bir partiyiz. Biz kurumsal bir partiyiz. Bu kurumsallık içerisinde görüşlerimizi söyleriz. Gençlikle ilgili de diğer konularla ilgilide. Bunu da parti politikası haline getirir, uygulamaya koyarız. Biz bu 8.5 yıllık süre içerisinde gençlerle ilgili neler yaptık.
Hepimiz biliriz, Üniversite öğrencisinin ilk öncelikle birey olduğunu her sözünde güvenilir bir birey olduğunu bizim siyasi kanımızla ispat ettik. Üniversite Öğrencisi harç kredi alırken devlet o bireyi tek olarak kabul etmez, sözüne güvenmez iki tane kefil ister. Ayrıca bu kefil de normal esnaf değil 2 tane memur olacak. Öğrenci kredisini söylemiyorum, harç kredisini söylüyorum, biz ne yaptık öğrencimizin sözü senettir dedik kefil istemedik. Bir öğrencimiz bir şeyi imzalıyorsa artık buna kefil yok dedik. Biz gencimize güveniyoruz. Bu gün bunu bu duruma getirdik. Biz 40 TL'den aldığımız öğrenci kredisini 240 TL'ye çıkardık. 240 TL'ye çıkarmakla da kalmadık devlet memuru gibi günü gününe öğrenci burslarımız hazır duruma getirdik. Biz Cumhuriyet Tarihinin Gençliğe En Çok Değer Veren partisi Pozisyonuna Geldik. Arkadaşlar seçim yaşını ilk defa 30 yaşından 25 yaşına biz getirdik. Arkadaşlar bilmeyenler için söylüyorum Türkiye genelinde 550 tane Milletvekilimizin Adayımızın 275 tanesi 45 yaşından genç. Gençliğimizi biz öz güveni tam bir gençlik olarak istiyoruz” diyerek konuştu.

81 İLİN 81'İNE DE ÜNİVERSİTE KURDUK
Konuşmasına devam eden Alaaddin Varol “Hedefimiz de bu. Dünya'nın neresine giderse gitsin kendine güvenen, ecdadının kültürünü taşısın ve oralara götürsün istiyoruz. Her aşama da dik duran bir gençlik istiyoruz.
Bunu da başardık. Biz iktidar olarak her yıl 1000 tane öğrencimizi yurt dışına gönderiyoruz. Ülkemizde ki eğitim kalitesini yükselttik. İlkokullarda ki 60 sınıflık öğrenci sayılarını 30'lara 35'lere düşürdük. 81 ilin 81'ine de üniversiteler kurduk, 61 olarak aldığımız üniversite sayılarını 161'e çıkardık. Şimdi de Neredeyse Türkiye'nin En büyük Radat Tasarım Ünitesini Gölbaşı'na kuruyoruz. Sayın Başbakanımız'ın Ankara Projelerinde bu var. Bu 100 milyon doları geçen bir yatırım olacak ve bu 2 yıl içerisinde bitecek arkadaşlar, sonuçta bu Gölbaşılı gençlerimizin çalışma imkânı olacak.” dedi.

YÖK'ÜN ÜNİVERSİTELER ÜZERİNDE KARABULUT GİBİ DOLAŞMASINI ORTAYA SUNDUK
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Emre Doğan göndermelerde de bulunarak böyle bir fırsatı sundukları için programı düzenleyenlere teşekkür ederek “ Yerelde Gölbaşı'nın bunu yapması büyük mutluluk verdi bana. Bu gün aslında Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak ben aslında çok şanslı bir adayım. Aslında 7 dakikalık bir konuşma bana yetmez. Hepinizin CHP'nin sitesine girerek gençlik raporunu okumasını istiyorum. Orayı bir değerlendirmenizi istiyorum. Biz CHP Olarak 3 ay önce bir rapor yayınladık ve bu ülke de nüfusun %50'sinin genç olduğunu, 30 yaşın altında olduğunu belirttik. Bunu yaparken biz bu Ülke de sadece üniversiteli gençlik olmadığını 3 de birinin okuyan ve 3 de birinin çalışan, 3 de birinin de ne okuyan nede çalışan olduğunu belirttik. Bununla ilgili görüşlerimizi sunduk, tespitlerimizi belirttik ve çözüm önerilerimizi açıkladık. Bu gün üniversite öğrencilerinin en büyük sorunu Üniversite yönetimin de kendilerini temsil edememe, YÖK'ün Üniversiteler üzerinde karabulut gibi olarak ortaya sunduk. Harçların çok yüksek düzeyde, hatta harçların olmaması gerektiğini belirttik. Bu gün ülkemizde maalesef parasız eğitim isteyen gençler 14 aylık tutuklu bulunmaktadır. Biz CHP olarak harçların alınmaması gerektiğini, harçların öğrenciler üzerine yüklenmemesi gerektiğini belirtiyoruz. Bunun yanında üniversite öğrencilerinin yurt sorunu var. Bu gün cemaat yurtları kuran insanlar kendi görüşlerini gençlerimize üniversite öğrencilerimize bunu empoze etmeye çalışıyorlar. Kendi manevi duygularını gençlerimize aktarmaya çalışıyor. Biz bunun yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bunun Ak Parti'si, CHP'si, MHP'si yok. Kim iktidar olursa olsun istisnasız tüm gençlerin devlet kontrolünde yurt sorununu tamamlaması gerektiğini düşünüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi bunu nasıl yapacağını belirtti. Biz dedik ki bedelli askerlik çıkacak, bu bedelli askerlikten gelen bütçeyi YÖK'ün ve Milli Eğitim Bakanlığının bütçesine ayıracağız. 2 sene içerisin de yurt sorununu bitireceğimizi söyledik. Bu gayet makul ve olması gereken bir şey. Şuna da değinmek istiyorum bedelli askerlik deyince sadece parası olan değil, parası olmayan insanların da bedelli askerlikten yararlanabileceğini söyledik. Tabi iktidara geldiğimiz de değerlendiririz, bütün siyasi partilerle değerlendiririz. CHP'nin iktidar olduğunda bir hedefi var. Her yıl 800 bin kişiye iş sağlama amacımız var. Bunu yaparken biz Türkiye'nin kaynaklarını, Türkiye'nin olabilecek politikalarını değerlendirdik” diyen Doğan konuşmasına devam etti.

100 MİLYAR DOLARLAR HARCAYIP KENTLERE ÖZEL PROJELER YERİNE, BÖLGELERE GÖRE İŞ SAĞLAMA AÇISINDAN HARCAMA YAPARAK ÜRETEN BİR POLİTİKA TERCİH EDİYORUZ
Konuşmasını sürdüren ve göndermeler yapan CHP Milletvekili Adayı Emre Doğan “100 milyar dolarlarca harcayıp kentlere özel projeler yerine, Bölgelere göre iş sağlama açısından harcama yaparak üreten ir politika tercih ediyoruz. Bu gün sınav sorununa değiniliyor. Bu gün YGS'de şifreden bahsediliyor. Üniversite öğrencileri 1 milyon 700 bin kişide şifre olduğundan bahsediliyor. Ama bu yok deniliyor. Ama biz şunu düşünüyoruz bugün bunun konuşulması ortada bir şifre olduğunu ispatlıyor. Şüphe bile bu sınavın iptal edilmesi gerektiğini söylüyor. Biz bunu siyasi malzeme yapmıyoruz. Gençlerimizin önünde bir sınav daha var. Tekrar girecekler bu sınava. İnşallah orta yollu bir çözüm bulunması gerektiğini düşünüyoruz. Danıştaya bu gün bir dava açıldı. Bu sınav iptal edildiğin de çok büyük bir kör düğüm olacak. Bu konuda bazı sıkıntılar var. Bu gün Türkiye de 81 ilde üniversite açıldı. Gerçekten güzel bir olay, hakkatten güzel bir siyaset, güzel bir politika. Ancak Üniversitelere baktığımız zaman içinde akademik yetersizlikler var. Genel geçer bölümler var. Bunun yanlış olduğunu düşünüyoruz. Tabiî ki 81 ilde üniversite olmasını istiyoruz ama üniversitelerin dolu dolu olmasını istiyoruz. Gençlik sadece gençlik siyaseti yapar havası var bu gün ülkemizde, bu bir hatadır, yanılgıdır. Gençlik her yerde siyaset yapar. Bu gün Türkiye'nin en büyük sorunu demokratikleşme de barajdır. Barajın kaldırılması gerekiyor. Biz CHP olarak bu görüşün değiştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Buda siyasi partiler kanununun değiştirilmesi ile gerçekleşebilecek bir olaydır” dedi.

EĞİTİM REFORMU ŞART
Demokratik Sol Parti Milletvekili Adayı Ayten Şahin bizleri bir araya getiren, partiler üstü düşünen bu genç ve yürekli arkadaşları gerçekten gönülden kutluyorum diyerek “ elbette herkes kendi siyasi fikrini burada konuşmak istiyor. Ama gençlerimizin bizi görüp, biz napıyoruz, onlara bir rol model olabiliyor muyuz? Çocuklarımıza biz neler veriyoruz. Bunları duymak istiyor. Ben şöyle özetleyeceğim. Gençlerimiz sadece arkadaşlar üniversite gençleri değil, sadece öğrenci değil. Çalışan gencimiz var okuyan gencimiz var, mezun olan gencimiz var. Hepsinin de problemleri ayrı ayrı. Ama temelde olan problem şudur ki tek tip eğitim var fırsat eşitliği yapılamıyor. Çalışan gençlerimizde nasıl bir eşitliksizlik var, çalışma koşulları yeterliliği, sigorta primleri yetersizliği, gelecek kaygısı taşıyorlar. Gençliğe adım atmış olan yeni gençlerimiz ise ben ne olacağım, nereyi okuyacağım, bana nasıl bir fırsat eşitliği verilecek kaygısındalar. Yani genel olarak şunu düşünürsek bir gelecek korkusu var arkadaşlar. Onun için biz Demokratik Sol Parti olarak eğitimde fırsat eşitliğini öneriyoruz. Üniversitelerde sadece üniversite mezunu değil, mesleğe hazırlık bir eğitimi olması lazım. Eğitim reformunun yapılması lazım. Fırsat eşitliği güçlenecek, devlet okulları daha kaliteli bir hale gelecek, tek tipo eğitimden yetenek ve mesleğe uygun eğitimin yaygınlaştırılması lazım. Şimdi üniversite öğrencilerimizin pek çoğu hasbel kader bölümlerinde okumaktadırlar. Bura da birçok üniversite öğrencimiz var, zannediyorum ki fen mi seçsem, edebiyatımı seçsem hangisini seçsem benim için daha iyi olur kaygısını yaşıyorlar. Hedefimiz yaygın, kaliteli ve parasız bir eğitim olmalıdır. Üniversitelere geldiğimi zaman evet ne kadar çok üniversite açılırsa o kadar çok daha güzel olur. Fakat arkadaşlar her yapılan işte olduğu gibi siyasette, eğitimde nitelik önemlidir” diyerek konuştu.
ÜNİVERSİTELER SORUNLU BÖLGELERDE ÖNCÜ OLMALIDIR
Niteliğin bu kadar çok önemli olduğunu zannetmiyorum. Eğer yaptığımız işler yaptığımız konuşmalar, yaptığımız okullar, yaptığımız projelerde nitelik varsa mutlaka kalite vardır. Bizim de arkamızdan gelen nesilde ona göre davranacaktır, ona göre sorumluluk alacaktır. Üniversitelerde araştırma ve eğitim düzeyi yükseltilmeli, yüksek lise olmaktan çıkarılmalıdır. Üniversiteler halk, belediyeler ve sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket edip sorunlu olan bölgelerde öncü olmalıdır” dedi.

ÖNEMLİ OLAN HAYAT STANDARDINI YAKALAMAK
Halkın Sesi Partisi Milletvekili Adayı Rıza Kuyrukçu kendisini tanıtarak “ Yaşım 29, heralde bu da gençlerimiz için bir göstergedir. Çocuğun yeteneğine göre bir eğitim sistemi öngörüyoruz. Önemli olan buradaki hayat standardını yakalayabilmek. Herkesi aynı, eşit şekilde eğitimden yararlanmasını sağlamaktır. Fazlada vaktinizi almak istemiyorum. Teşekkür ederim ”dedi.

ANKARA'NIN İÇİ BOŞALTILIYOR, BAŞKENT, BOŞKENT OLACAK
Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Mevlüt Karakaya “Gençlerle ilgili en önemli sorun işsizlik sorunudur. Gençlik derken, gençliğin gelecekle ilgili sorunlara da bakması gerekiyor. Ankara'da finans kurumları taşınıyor olması, gençlerin iş ve istihdam kapısı açısından büyük sorun oluşturacak. Devamında İstanbul çılgın projesi ile birlikte Ankara'ya gelen yatırımlarda azalacak ve Ankara'nın içi boşaltılıyor. Başkent, boşkent olacak. Gençler buna da sahip çıkmalıdır” dedi.

GELEN TEHLİKEYİ GÖRMEMİZ LAZIM
Saadet Partisi Milletvekili Adayı Ali Gülhan seçim döneminden bahsederek “ Gelen tehlikeyi görmemiz lazım. Hocamızın bir sözü var. Bu batılı kendisini efendi, bizi ırgat yapmak istiyor. Buna alet olmayalım. Gençlerimize de bu konu da sorumluluk düşüyoru. Öğrencilerimize, eğitimleri döneminde verilen burs paraları daha sonra isteniyor, iktidarımız döneminde öğrenciler için verilen tüm paralar geri istenmeyecek. “dedi.

Gölbaşı Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri desteklerini kendilerinden hiç esirgemeyen Aktif Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Soner Aksakaldan birkaç cümle konuşma yapmasını istediler. Aksakal “ bu program bir gün içerisinde düşünülen ve 2 gün içerisinde hazırlanan bir programdır. Siz Milletvekili adaylarımızın da gençlerimizi kırmayıp burada gençler için çalışmalarınızı anlatmanız gerçekten çok hoş bir davranıştır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
sansür var bbp ye.
14 Haziran 2011 Salı 13:30
sansür
bbp ye sansür var ulusal basından yerel basına her taraftan sansur var... siz sizolun bbpye sansurlemeye devam edın yoksa Allah muhafaza gölbaşı veya ülke kalkınır... kazanır!!!
95.65.210.47
golbasılı
07 Haziran 2011 Salı 21:32
bbp nerde
degrlı golbası taraf gazetesı yonetımı bu oturumda bbp varmıydı yokmuydu en cok alkış alan partı kımdı acıklarsanız menmun oluruz.
85.104.208.115
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim