• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 16 °C

Vatandaşlar silah ve bıçaklarla sokağa döküldü

08.12.2009 10:06
Vatandaşlar silah ve bıçaklarla sokağa döküldü
Başta Tokat olmak üzere ülkenin bir çok köşesinde protesto sesleri yükselirken gerilim tırmandı.

Başta Tokat olmak üzere ülkenin bir çok köşesinde protesto sesleri yükselirken gerilim tırmandı.

SİLAHLI VE BIÇAKLI PROTESTO

İzmir'in Konak İlçesi'nde, Tokat'ta 7 askerin şehit olduğu terörist saldırıyı havaya ateş ederek kınayan 2 kişi gözaltına alındı.

Bugün saat 20.30 sıralarında, Saat Kulesi önüne gelen iki kişi, havaya ateş açtı. Aynı otoparkta ş alıştığı zihinsel engelli arkadaşı 27 yaşındaki Ahmet Tetik ile birlikte Saat Kulesi Önüne 35 EKD 90 plakalı motosikletle gelen 43 yaşındaki Mesut Uludağ, havaya 5 el ateş etti. Silah seslerini duyan polis ekipleri olay yerine geldi. Gözaltına alınan iki arkadaş Kemeraltı Polis Merkezi'ne götürüldü. Uludağ ve Tetik'in alınan ilk ifadesinde Tokat'taki terş" rist saldırıyı kınamak için havaya ateş açtıklarını söyledikleri bildirildi.

Olay Yeri İnceleme ekipleri, Saat Kulesi ş" nş nde 5 adet boş şaçma kovanı buldu. Uludağ ve Tetik polis merkezindeki işlemlerinin ardından Cinayet Büro Amirliğine götürüldü.

ŞANLIURFA'DA TANSİYON YÜKSELDİ

SON günlerde PKK yandaşlarının eylemlerine ev sahipliği yapan Şanlıurfa'da, bu kez bozkurt işareti yapan bir grup, Tokat'tan gelen 7 şehit haberini protesto için ellerinde bıçak ve Türk bayrakları ile kent merkezinde sloganlar eşliğinde yürümeye kalkıştı. Polisin müdahalesi ile durdurulan gençler, gözaltına alınırken, kentte yaşanan gerilim vatandaşlar arasında korkuya yol açtı.

PKK'nın kuruluş yıldönümü bahanesiyle başlayan ve ardından Öcalan'ın cezaevi koşullarını protesto için devam eden korsan gösterilerde, polisle çatışıp, banka ve PTT şubelerine saldırıp, ambulans ve araçların yakıldığı eylemlerin yaşandığı Şanlıurfa'da, bu kez yaşları 16 ile 20 arasında değişen 6 genç, ellerine aldıkları bir ekmek bıçağı ve bir Türk bayrağı ile 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atıp yürüyüş yaptı.

Vatandaşların şaşkın bakışları arasında Divanyolu Caddesi'nden, kent merkezine doğru yürüyen grup, ihbar üzerine bölgeye gelen polisler tarafından, Fuar Caddesi'nin kesiştiği noktada durduruldu. Burada ellerindeki bayrak ve bıçak alınan gençler, üzerleri arandıktan sonra gözaltına alınarak polis araçlarına konuldu. Kimlik kontrolleri yapılan gençler, tutuldukları polis aracının içerisinden gazetecilere bozkurt işareti yapıp, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı atmayı sürdürdü. 6 genç daha sonra ifadeleri alınmak üzere Sarayönü Polis Merkezi'ne götürüldü. İsimleri açıklanmayan 6 gencin, polise verdiği ilk ifadede Tokat'taki 7 şehit haberinden etkilendikleri için böyle bir eyleme kalkıştıklarını, farklı bir amaçlarının olmadıklarını söyledikleri öğrenildi.

6 gencin polis merkezinde işlemleri devam ederken, vatandaşlar ise, PKK yandaşlarının eylemlerinin ardından bu kez karşıt amaçlı eylem girişiminde bulunulmasının kendilerini tedirgin ettiğini söyledi.

Polis, son günlerde yaşanan korsan gösteri ve molotoflu saldırıların ardından başta resmi kurumlar, siyasi partiler, banka şubeleri olmak üzere kent genelinde geniş güvenlik önlemi aldı.

TOKAT'TA PROTESTO

Tokat'ta vatandaşlar, kentin işlek caddelerinde araç konvoyları ve yürüyüşler düzenleyerek terörü lanetledi.

Reşadiye ilçesine bağlı Sazak köyü yakınlarındaki terörist saldırının ardından, Tokat'ta olayın üzüntüsünü yaşayan vatandaşlar cadde ve sokaklara
çıkarak teröre lanet okudu.

Tokat'ın en işlek caddesi olan Gaziosmanpaşa Bulvarı'nda ve Cumhuriyet Meydanı'nda yoğunlaşan vatandaşlar, İl Emniyet Müdürlüğünün bulvar üzerindeki
hizmet binası önünde İstiklal Marşı'nı okudu.

Ellerinde ve araçlarında Türk Bayrakları taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" gibi sloganlar atarak gecenin geç saatlerine kadar terörü kınadı. Bulvarda, zaman zaman yürüyüş ve konvoylar nedeniyle araç trafiğinin aksadığı görüldü.

Reşadiye'de de çok sayıda vatandaş, şehitler için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından "Komando" marşını okudu. Sloganlar atan vatandaşlar, terörü
lanetledi. Tokat ve Reşadiye'de evlerin ve binaların camlarına Türk Bayrakları asıldığı görüldü.

Bu arada, saldırı sırasında şehir dışında olan Tokat Valisi Şerif Yılmaz da kente dönerek şehitlerin cenazelerinin konulduğu Tokat Dr. Cevdet Devlet
Hastanesi'ne geldi.

Vali Yılmaz'ın, AK Parti Tokat milletvekilleri Zeyid Aslan, Dilek Yüksel ve Osman Demir ile birlikte hastanede tedavi gören yaralı asker Arif Temel'i ziyaret ettiği öğrenildi.

Şehit cenazelerinin bulunduğu hastane morgu önünde askerler nöbettutuyor. Hastanenin acil servisine gelen hastalar, Tokat Vali Recep Yazıcıoğlu Hastanesi'ne yönlendiriliyor.

YARALI ASKERLERİN YAKINLARI NİKSAR'A GELDİ

Bu arada, Niksar'da tedavi gören Uzman Çavuş Yusuf Öztürk ve er Emrah Mandıralı'nın bazı yakınları, Niksar Devlet Hastanesi'ne geldi.

Uzman Çavuş Yusuf Öztürk'ün Turhal'da konuşlu Nevşehir Komando Taburu'nda görev yapan amcasının oğlu Jandarma Astsubay Galip Öztürk ve eşi Niksar Devlet Hastanesi'ne geldi. Astsubay Galip Öztürk, Yusuf'un ailesinin Niksar'a gelmek üzere memleketten yola çıktıklarını söyledi.

Jandarma er Emrah Mandıralı'nın dayısı Osman Demirci, enişteleri Osman Keskin ve İsmail Mandıralı ile halasının oğlu Mustafa Demirci de Niksar DevletHastanesi'ne geldi.

Niksar Kaymakamı Uğur Turan, yaralı askerlerin yakınlarıyla görüşerek, onları teselli etti. Askerlerin yakınlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Turan, "Elimizden ne gelirse yapmaya hazırız" dedi.

Öte yandan, yaralı asker Emrah Mandıralı'nın evli, 1 çocuk babası olduğu öğrenildi. 1,5 yaşında bir oğlu olan Mandıralı'nın eşinin 7,5 aylık hamile olduğu kaydedildi.

Reşadiye Kaymakamı Cihangir Güler, yaralı askerlerin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

GÜVELİK ÖNLEMLERİ EN ÜST SEVİYEDE

Reşadiye ve çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. D-100 kara yolunun Reşadiye-Niksar ve Reşadiye-Koyulhisar arasında bölümlerinde güvenlik güçlerinin araç kontrolü yaptığı görüldü. Yol güzergahında zırhlı askeri araçların beklediği gözlendi.
beyazgazete.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim