• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara : 23 °C
  • İstanbul : 18 °C
  • İzmir : 22 °C

Vatandaşta tercihini kullanabilir

12.01.2011 18:11
Vatandaşta tercihini kullanabilir
Odabaşı'na şunu hatırlatmak gerekir, vatandaşta kanunların kendine verdiği yetkiyi kullanarak, Gölbaşı'nı gerçekten sözde değil özde olarak Gölbaşılıların yöneteceği bir adayı tercih edebilir.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, 2010'un son gününde gazetecilerle bir araya geldi, Gölbaşı'nın iki yakasını bir araya getirecek bir projeden bahsetti ve “Bu projeye talibim” dedi. Ardından mecliste büyük tartışma koptu. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi zaten plan ve programlarında olan Konya Yolu ile ilgili projelerini hızlandırdı.  Büyükşehir Belediyesinin ve kabinenin güçlü ismi bölge milletvekiliniz Cemil Çiçek'in de Gölbaşı'nın iki yakasını bir araya getirmek için uğraş verdiği hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Ancak Büyükşehir Belediyesinin,Haziran ayında yapılacak olan Genel seçimler öncesinde bu projeye acili yet vermesi de düşündürücüdür.

Ama meselemiz bu değil...

Meselemiz şu...

Yakup Odabaşı, alt geçit işine hiç yanaşmadı, yanaşmaz. Neden yanaşmayacağını da göreve gelişinin ilk meclis toplantısından zaten ortaya koymuştur.

Peki, Odabaşı burada neden böyle bir zamanda Konya Yolu düzenlemesi projesini “Ben yapmak istiyorum” dedi?

Yanıt aslında çok basit: Gözü genel seçimde gelecek oylarda.

Parti rozetimi çıkardım dese de Odabaşı, genel seçimlerde Ak Parti'nin % 50'lerde oy almasından rahatsız.

Ve bu yüzden en azından bu proje ile seçmenlerin oyuna talip olacak. Geriye dönüp bakıldığından bol projeli, ancak faaliyeti olmayan Odabaşı, genel seçimler için yoğun bir kampanya içinde olacak. Belediye imkanları da bu yönde elbette kullanılacaktır.  Amacı genel seçimde partinin hızla düşen oylarını daha da artırmak.

Bu oyları artırabilirse önümüzdeki dönem adaylık için daha avantajlı olacak. Bunu sağlamak için genel seçimlerde Ak Parti'ye gidecek oyları alabilmeli. Seçilmeden önce oylarını tavlamak için “Alt geçiti yapacağız" diyor, sonra seçildikten sonra yapım yetkisini Büyükşehir'e iade ediyor.

Yetki devrinden sonra detayları bile belli olmayan bir proje ile kamuoyunun önüne çıkıyor. Ve "ben yapacağım, talibim" diyor. Odabaşı alt geçitin yapılmamasının Gölbaşı'nda kendisine çok büyük tepki olarak döndüğünün farkında.

Kısacası Başkan hali hazırda günü kurtarmak için yine taktik yapıyor.

Kulüp Başkanı Mehmet Atak ise bu konuda nedense sessiz kalıyor. Haşlak döneminde meclisi boykota davet eden ve bunu başaran, ilk meclis toplantısında boykotçuları kutlayan Atak, Odabaşı “alt geçiti biz yapacağız, projeye talibiz” derken süt dökmüş kediye dönüyor. Aradaki tezat insanların "Oy avcılığı" yaptığını açıkça gösteriyor.

 

“Gölbaşını Gölbaşılılar yönetecek” sloganıyla vatandaşların oylarını kapan Odabaşı, bu sözünde durmayarak bürokratlarını kendi atıyor. Bunu da kanunların kendisine verdiği yetkiye bağlıyor. Malum vatandaşlar ise “Padişahım çok yaşa” diyerek Odabaşı'nı pohpohlamaya devam ediyor. Odabaşı'na şunu hatırlatmak gerekir, vatandaş bu dönem onu bazı beklentiler içinde tercih etsede, vatandaşta kanunların kendine verdiği yetkiyi kullanarak, Gölbaşı'nı gerçekten sözde değil özde olarak Gölbaşılıların yöneteceği bir adayı ve kadrosunu tercih edebilir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
göllü
15 Ocak 2011 Cumartesi 13:29
iyi iyi
İKİLİ BİRBİRİNE İYİ YAKIŞMIŞ.TAM GÖLBAŞILININ GÖRMEK İSTEDİĞİ PORTRE.
85.104.214.216
Hasan OĞUZ
14 Ocak 2011 Cuma 19:16
BU DEVİRDEKİMSE ŞAH DEYİL PADİŞAH DEYİL
Sayın gölbaşılı hemşerilerim:gelin can olalım, gelin kan olalım,iri olalım,diri olalım.tabiki kimse heleki bu devirde ne padişah ne vezir,olamaz.olsa bile kanuni sultan süleymana bile kalmadı dünya dörtyüzyıl yaşamasına rağmen,sayın başkanada kalmayacağını oda biliyor.tamamda ne yapalım.bir söz vardır.yabu deveyi güdecen ya bu diyardan gidecen,burda biz yaşıyoruz.başkası deyil,yapamaz diyoruz,büyük iş diyoruz.okey hiçmi çözüm öneriniz yok.başkan burayı yapmaya senin gücün yetmez,bilemiyorum belki yeter ama madem yetmez.yapamaz o zaman başkan tamam burayı bırak b.şehir yapsın sende örneğin su kesen deresini yap yada kent meydanına büyük bir iş merkezi aç,vs vs desek bişehir alt geçitimizi yapsa gölbaşı belediyesi diğer örneklerden bir veya ikisini yapsa kazanan gölbaşı olmazmı artık biraz yapıcı olsak yıkıcı olmasak şu aşamada değiştime şansımız varmı yok.üstüne gidilerek gölbaşına kazandıracağımız bir şey varmı,yok.o zaman beyler buyrun gölbaşı sizin destekmi köstekmi,halep orda gölbaşı burda ben yok biz var ise hatasız kul olmaz.zararın neresinden dönersek kardır.bırakın kimse padişah deyil arkadaşlar herkes vatandaş kimseyi kandırmıyalım.seçime daha çok var ozaman kadar çalışana üretene izin verin kim neyi yapacaksa yapsın gölbaşı için.yapamayana cevabı gene sandıkta halk verecektir.bizler mevlana torunuyuz.yaradılanı yardandan ötürü severiz.herkez yaptığından mesuldur.iki cihanda hesabını verir.ön yargılı olmadan yargılamaya devam edelim.hesab sorulması gerektiğinde soralım.ama birazda nefes alalım ve aldıralım.insanları boğmayalım.haydi gölbaşı el ele verelim birlikte hep beraber ileri ileri haydi haydi
88.227.62.245
mazlum yiğitbey
13 Ocak 2011 Perşembe 18:27
Söyleyeceğini Düşünüp söylese....!
Sayın Başkan; Oy isterken Gölbaşılıdan iste! Gölbaşını birlikte yöneteceğiz de! Burada yaşayanları denemeden karalayarak başaramaz de! Bir de her yer de tekrar tekrar bu lafı et. Gölbaşı için Amerika’da da getiririm demek, ne demek? Ne ayıp. O işleri yapacak Gölbaşılı yok mu diyorsun? Yok diyorsan Gölbaşı olarak ta bizler, Belediye başkanlılığını yapacak Gölbaşılı da yok mu diyelim. Siz (affedersin) sen git. Gölbaşı’nı Gölbaşın da yaşayanlar olarak bizler yönetiriz. Yinede Amerika’da adam getirmeyiz. Adam olan Adam, bu lafları söylemeye utanır. Bir olay anlatayım. Dinle! Son Osmanlı Meclisinde adı Türk olup ta kendi Türk olmayan Abdullah CEVDET vardır. Bu kişi ‘Bu milleti adam etmek için batıdan damızlık erkek getirmek gerek, demiş. Şimdi düşün
78.161.178.71
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim