• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara : 23 °C
  • İstanbul : 20 °C
  • İzmir : 25 °C

VİYADÜK TARTIŞMASI

08.05.2012 11:51
VİYADÜK TARTIŞMASI
Gölbaşı Belediyesi Mayıs ayı ilk meclis toplantısı gerçekleşti. Sakin başlayan Meclis toplantısı’nda Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Viyadük Projesi tartışmaları damgasını vurdu.

Gölbaşı Belediyesi Mayıs ayı ilk meclis toplantısı gerçekleşti. Sakin başlayan Meclis toplantısı’nda Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Viyadük Projesi tartışmaları damgasını vurdu. Ayrıca Mayıs ayı ilk meclis toplantısında hisseli ve tam persellerin satışı ile ilgili gündem maddesi de meclise sunuldu.

BU YOL TEHLİKE SAÇIYOR
Önergelerin okunarak oylanması ile başlayan meclis toplantısında CHP’li Meclis üyeleri Cumhuriyet Caddesi ve Karanfil Caddesi’nin kesiştiği yolun tehlike arz ettiğini ve birçok defa bu sorunun gündeme getirilmesine rağmen çözüme kavuşturulamadığını belirterek, gerekli girişimlerin yapılmasını önerdi.

ODABAŞI, BÜYÜKŞEHİR YAPACAK
Meclis Başkanı Odabaşı, CHP’lilerin bu önergesine sözlü cevap vererek, kavşağın Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olduğunu ancak konuyla ilgili daha önce Büyükşehir Belediye Meclisi’ne önerge verildiğini dile getirdi. Odabaşı, verilen önerge neticesinde UKM ‘den bu yola ışıklandırma yapılamayacağı yönünde karar çıktığını kaydederek, “Gerekirse tekrar bir önerge veririz” şeklinde cevap verdi.

CHP’li Meclis Üyesi Ercan Şimşek’in “ Işıklandırma uygun görülmediyse, göbek yapılması için girişimde bulunabilirsiniz” sözlerine AK Parti Hakan Han Özcan’dan cevap geldi.

GEREKLİ ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Özcan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Gölbaşı’na ziyareti sırasında sorunun dile getirildiğini ve gerekli talimatları verdiğini söyleyerek, “Şuanda Şafak Mahallesi’nde bir çalışma başlatıldı. Oradaki çalışma bitince Karanfil Caddesi’nde de çalışma başlatılacak. Program içerisinde var” dedi.

Gölbaşı Belediyesi'nin yapmayı planladığı cephe sağlıklaştırma projesi ile ilgili gündem maddesi Viyadük tartışmasıyla son buldu.

MERMER, ÖNCE VİYADÜK YAPILSIN
Gölbaşı Belediye Meclis gündemine gelen cephe sağlıklaştırma projesi ile ilgili olarak, kamu kurum ve kuruluşlardan gelen bağışların bir hesapta toplanması için meclisten onay istendi. Konu üzerinde söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hamit Mermer, cephe sağlıklaştırma projesinin Gökçek’in viyadük projesini hayata geçirdikten sonra düşünülmesi gerektiği konusunda Odabaşı’na ve meclise öneride bulundu.

Meclis Başkanı Yakup Odabaşı Viyadük Projesi’nin; Cephe Sağlıklaştırma Projesi’ne bir etkisi olmayacağını söyleyerek, “Ancak yinede Büyükşehir Belediyesi ile de fikir alışverişinde bulunabilir” dedi.

CHP, “VİYADÜK YAPILMASINI İSTEMİYORUZ”
CHP Meclis Üyesi Ercan Şimşek konu üzeridne söz olarak, Viyadük Projesini desteklemediklerini ifade etti. Şimşek, bu projenin hizmet olmayacağını vurgulayarak, “Gölbaşı’nda yaşayan insnalar olarak, bir inisiyatif ortaya koymamız gerekiyor. Olayın bu kadar dışında kalmamız doğru değil. CHP olarak Viyadük Projesi’ne karşıyız.MHP’nin bu konuda ne düşündüğünü bilmiyorum. AK Parti’de ki arkadaşlar destekliyor ama yapılacak olan viyadüğün bir hizmet olduğunu düşünmüyorum. Bu dönüşü olmayan bir şey. Ne kadar yararlıdır ne kadar zararlıdır bilinmesi gerekir. Bu konuda oratak bir karar alınmalıdır” şeklinde konuştu.

TARİH BİZİ SORGULAR
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise daha önce yaptığı açıklama ile Viyadük projesine pek sıcak bakmamasına rağmen mecliste ihtiyatlı bir konuşma yaptı. Şimşek’in sözlerine cevap veren Odabaşı, Gölbaşı’na yapılacak her projenin Gölbaşılı olan herkesi ilgilendirdiğini belirterek, “Bizim bu noktada hassas olmamız gerekir. Ancak bize proje ile ilgili bir bilgi gelmedi. Projenin içeriğini bilmiyoruz. Bilmediğimiz bir konuda olur ya da olmaz dememiz yanlış anlaşılmalara sebep olabilir. Belediye imkanları ölçüsünde biz bir projede hazırlamıştık. Burası bir defa yapılsın tam çözüm olsun istedik. Ekonomik imkanlarımız neyi elveriyorsa bizden beklenen neyse katkı sağlamaya hazırız. Bu soruna kimsenin siyasi olarak bakacağını sanmıyorum. Burada olacak yanlış bir projeden dolayı gelecekte tarih bizi de yargılar” dedi.

KONYA YOLUNDA SİYASET YAPMAYALIM
MHP Meclis Üyesi Kadir Yanık’ın ‘Bir komisyon oluşturulsun’ önerisi üzerine Ak Parti Meclis Üyesi Fatih Duruay Odabaşı’nın’’Bunun siyaseti olmaz’ sözleri üzeriden cevap vererek; “Konya yolu ile ilgili siyaset yapmayalım. Buraya bir anket aracı geldi. Bazı arkadaşlarımız bunu protesto etti veya ankete hiç katılmadı. Madem Gölbaşı’nı bu kadar düşünüyorlardı gelip oradaki ankete katılsalardı” dedi.

GRUP BAŞKANLARI YEMEKTE KONUŞACAK
Duruay’ın bu sözleri üzerine gerilimin artacağını anlayan Başkan Odabaşı duruma müdehale ederek, bu proje ile ilgili meclis üyelerinin bir yemekte buluşarak fikir alışverişinde bulunmalarını istedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

KARAGEDİKTEKİ ARSALAR SATILMASIN
Gölbaşı Belediyesi’ne ait tam ve hisseli parsellerin satışı Mecliste kısa süreli gerginlik yaşanmasına sebep oldu. Belediye sınırları içerisinde bulunan ve yapılaşmanın önünü açmak için hisseli ve tam hisseli parsellerin satışı mecliste ilginç diyalogları da beraberinde getirdi.

Gündem maddesi üzerinde söz alan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Fatih Duruay, daha öncede tam ve hisseli parsellerin ayırt edilkten sonra meclise getirilmesi gerektiği konusundaki ısrarlarını bir kez daha yineleyerek, bahsi geçen arsalar arasında Karagedik Mahallesi’ndeki arsanın neresi ve kime ait olduğunu bilmediklerini ifade etti.

Tam parsellere bu şekilde onay vermeyeceklerinin altını çizen Duruay’a Başkan Odabaşı, “ Adı arsa satışı ama burada doğru dürüst arsa yok. 3 tane tam parsel var. 1 tanesi Koparan’da. Diğer 2’si Karagedik’te. En dikkat çeken Karagedik. Orada Üniversite alanı varmış. Üniversite alanının içinde. Orası ancak üniversite yapılırsa satılabilir” dedi.

Odabaşı’nın bu sözleri üzerine AK Partili Meclis Üyeleri ozaman şimdi neden bu maddelerin içine dahil ediyorsunuz” diyerek, maddelerin içerisinden çıkarılmasını önerdiler.

SATILACAKSA NEDEN ŞİMDİ HABER VERİLİYOR
Gündem maddesi üzerinde söz alan CHP Meclis Üyesi Ercan Şimşek, satış kararı alınacak parsellerle ilgili yine geç bilgilendirildiklerini savunarak, gündem maddesine red kararı vereceklerini söyledi. Şimşek, “ Meclis gündeminin toplantıdan birkaç gün önce meclis üyelerine verilmesini önermiştik. Bugüne kadar bu konuda raporların tam olarka hazır olmadığı şeklinde beyanla raporları alamıyorduk. Bunun söylediğimiz şekliyle düzenlenmesi için önerge verdik. İlginç bir şekilde bugün de raporlar hazır olmasına rağmen şimdi dağıtılıyor. Bu raporlar daha önceden elimize geçerse araştırma yapar ve daha sağlıklı karar veririz. Neden bunlar daha önceden elimize ulaşmıyor merak ediyorum” dedi.

Satış kararı alınacak olan parsellerin içerisinde Karagedik’te yer alan 115262 Ada 1 Parsel’in Belediye hizmet alanı olduğunu söyleyen Ak Parti’li üyeler bu arsanın neden satışa sunulmak istendiği konusunda meclisten bilgi istedi.

BELEDİYE HİZMET ALANINI SATMAYALIM
Başkan Odabaşı da bu arsanın hizmet alanı olduğunu mecliste öğrendi. Necip Güler elindeki haritayı Odabaşı’na göstererek bu arsanın Belediye Hizmet alanı olduğunu ifade etti. Bunun üzerine Başkan Odabaşı meclise 5 dakika ara vererek, konunun incelenmesini istedi. 5 dk aranın ardından bir dahaki meclis salonuna giren üyeler karagedikte satılması planlanan 2 arsanın çıkartılarak oylanmasına karar verildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
allah belanızı versin
11 Mayıs 2012 Cuma 09:42
hakkımı helal etmiyorum
ben seğmelerde ikamet ediyorum bir küçük parkımız vardı belediye hiç gelip bakım yapmadı ağaçlar kurudu çimler kurudu oyun alanları tahrip oldu ben coçuğumu uzak bir parka götürmek zorunda kalıyorum hakkımı helal etmiyorum oyumuda size vermiştim haram olsun
95.9.74.252
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim