• BIST 9530.47
  • Altın 2476.334
  • Dolar 32.4505
  • Euro 34.7108
  • Ankara : 15 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 18 °C

Vizyonsuz muhalefetten bu ülkeye hayır gelmez

01.12.2009 14:06
Vizyonsuz muhalefetten bu ülkeye hayır gelmez
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin meclis grup toplantısında, başta muhalefet olmak üzere İsviçre'de çıkan minare yasağı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin meclis grup toplantısında, başta muhalefet olmak üzere İsviçre'de çıkan minare yasağı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın meclis grup toplantısında yaptığı açıklamalar şöyle:

BAYRAM VE BİRLİK BERABERLİK MESAJI


Milletimizin kurban bayramını bir kez daha tebrik ediyorum. Kurban Bayramı bir kez daha birlik ve beraberliğimizi yaşamamıza vesile olmuştur. Tarih boyunca bu millet nasıl birlik ve beraberlik içinde yaşamışsa bugünde yaşayacaktır. Cami, kilise ve havra aynı ortamda yaşayacak. Bu hoşgörünün hakim olduğu bizim ülkemizde hiç problem değildir.

Kızılcahamam'da gündemdeki konuları ve yapacaklarımızla ilgili istişare ve değerlendirmelerde bulunduk. 7 yıldır ülkemize yaptığımız her eserle gurur duyduk. Bunlardan başkaları rahatsız olabilir.

Başkaları bu ülkeyi 3 yanı denizleri 4 yanı düşmanlarla çevrili ülke diye tanımlarken biz komşularıyla iyi geçinme ve sıfır problem yolunu seçtik. Siyasete yeni bir itibar kazandırdık. Güven ve istikrarı bu ülkede kalıcı hale getirdik. Sessiz devrimler gerçekleştirdik. Bu ülkeyi saygın bir hale getirdik. Sosyal devlet alanında ilkleri başardık.

Mafya çetelerle önemli mücadeleler içine girdik. Kifayetsiz hükümetlerin başaramadıklarını başarmaktan gurur duyduk. Türkiye'yi AB ile müzakere dene ülke konumuna yükselttik. Nedense birileri bu başarılardan hep rahatsızlık duydu. Duymaya da devam ediyor. Ak Parti'nin üretken siyasetinden hep rahatsızlık duydular. Duymaya da devam edecekler. Ben muhalefetten proje beklerim. Muhalefet aka kara deme sanatı değildir. Muhalefet doğruyu göstermelidir. Göstermezsen tarih boyunca muhalefette kalmaya devam edersiniz.

Terörde çözümsüzlüğü kabul etmişler. Ak Parti'nin çözüm üreten siyasetinden rahatsızlık duyuyorlar. Hükümetin halkıyla bütünleşmesinden rahatsızlık duyuyorlar. Bağnazların jakobenlerin çapsızların en büyük korkuların nedenleri budur.

KÖŞE YAZARLARINA SERT ELEŞTİRİ


Barış sürecini provoke edilmeye çalışılıyor. Terörle pazarlık masasına oturacak diyerek provoke ediyorlar. Bu akıl almaz değerleri istismar edenlerin yardakçıları da var.

Bazı köşe yazarları hala açık tahrik içinde. Bunlar ne kadar az yazarlarsa bu millet o kadar huzur bulur. Eskiden haftada bir yazarlardı. Artık yarım saat içinde yazı yazmaya başladılar. Sipariş geliyor yazıyı döktürüyor. Bunları istismar edenler millet düşmanı ve devlet düşmanıdır. Millet bu oyunlara gelmez. Bunlar bizimle cumhuriyetçilik ve vatanseverlik yarışına giremez. Bunlar öyle bir vatanseverlik icat etmişler ki her şey soyut. Çaktıkları bir çivi bile yok. Kuru hamasetle milleti kandırıyorlar. Slogan milliyetçiliği yapıyorlar. Vatanseverlik proje ister.

MUHALEFET SORUNU

Şimdi ülkem için ne yapabilirimdir vatanseverlik. Tembel, çapsız, vizyonsuz muhalefetten bu ülkeye hayır gelmez. Vatanseverlik Eskişehir'e hızlı tren getirmek, Hakkari'ye teknoloji sınıfı yapmaktır. Bunlar akşam yatıp paraya bir sıfır sabah kalkıp paraya bir sıfır koymuşlar.

Türkiye 7 yıldır muhalefet sorunu yaşıyor. Sosyal adalet ve özgürlükleri geliştirmek için ne yapmışlar. Bu millet size tek başına iktidar vermez çünkü güvenmiyor. Bu milletin ilerlemesine tek bir fayda sağlamışlar m? Mumla arasan bulamazlar. Bizi bölücülükle suçlayan zevat Sivas'ın ötesine gidemiyor. Niye gidemiyorsun? Oraya pasaport istemiyorlar. Niye gitmiyorsun?

Bu aziz milleti tarihte çok sınadılar. Bu aziz millete dünyayı dar etmek isteyen zihniyet tarih boyunca var olmuştur. Bu ülkenin birliğine bve kardeşliğine kimse zarar veremez. Kimse halal getiremez, kimse sarsamaz.

Öyle bir kör muhalefet yapıyorlar ki. Ak Parti'ye muhalefet yapacağım diye bu milletin tarihine bu milletin birliğine karşı çıkıyorlar. Siyasetin kısır çekişmelere sürüklenmesi Dersim'le ilgili sözlerine bütün ülke tepki gösterdi. Ana muhalefet hala pişkinlik içinde... Bütün infiale kapıldı ama sözlerin sahibi pişkinlik içinde. Alevilere partinizin kapısını kapatan siz değil misiniz? Arkadaşlarınızı partiden uzaklaştırmadınız mı? Alevi arkadaşlarımız sizin arka bahçeniz değil. Siz bölge partisi oldukça, hizip partisi oldukça, zümre partisi oldukça Türkiye'de hiç bir sosyal kesime hitap edemezsiniz. Bu halk sizi siyasetin dışına atacaktır. Gelin Alevilerin sorununu önemsiyorsanız demokratik açılıma destek verirsiniz.

MHP'NİN KÜFÜR İDDİASI

MHP'liler bu sırada yeni şeyler bulmaya çalışıyor. Dudak okuma yoluyla benim ağzımdan bazı şeyler çıktığını iddia ediyorlar Kendi kimliklerini biz de görmek istiyorlar. Bu bizim ahlak değerlerimizde yok. Bizden bu tür sözler çıkmayacağını bilen bilir.

Alevilerin sorunlarına ilişkin önerilen hiçbirisi yeni değil. Tümü bizim dönemimizde uygulandı. Çeşitli üniversitelerimizde üç tane Alevilik Araştırma Merkezi var. Bunlardan biri Tunceli'de... Ama Sayın Bahçeli hiç Tunceli'ye gitmedi ki yeri neresidir neler yapılıyor bilsin. Haritayı göstersen haritada da bilmez.

Sayın Bahçeli ders kitapları müfredatlarında Alevilikle ilgili değişiklik yapılmasını istiyor. Bunlar yapıldığını bilmiyor. Bu kitapların hala okutulmakta olduğunu bilmiyor.

Alevilerin iftarlarına katıldım. Alevilik konusunda 5 çalıştay yaptık. İki çalıştay daha yapılacak. Nihai adımlar netleşecek. Alevilik konusunda yapılan çalışmalar Türk siyasi tarihinde bir ilktir.

DIŞ POLİTİKA KONUSU

İç politikanın yanında dış politika çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. İran ile çeşitli görüşmelerimiz oldu. İki ülke çıkarlarını ilgilendiren önemli kararlar aldık. Ardından İtalya Cumhurbaşkanı ile çeşitli temaslarımız oldu. Küresel konularda önemli meselelere vurgu yaptık. Küresel adalet konusunda değindik görüşlerimizi ifade ettik. Dünya kaynaklarının dengeli ve barışçıl kullanılmasının sorunları büyük ölçüde çözeceğini ifade ettik.

Ülke olarak küresel problemlerin çözümü konusunda destek vereceğimizi de ilettik. Daha sonra Libya ziyaretimizi gerçekleştirdik. Libya lideri Kaddafi ile çok uzun görüşmeler yaptık. Libya ziyareti şu ana kadar yaptığım ziyaretler arasında müstesna ziyaretlerden biri oldu. Türkiye'ye bakışlarını öğrenmek önemliydi. Türk müteahhitlerin sıkıntıları giderilirken, Libya ile sıkıntılar giderildi. Mutabakat zabtı imzaladık. Yeni yatırım teşvikleri konusunda anlaşmalar yaptık.

Bu pazar günü ABD ziyaretimiz olacak. Orada da başta güvenlik ve terör konusunda önemli konularda görüş alışverişinde bulunacağız.

İSVİÇRE'YE SERT ELEŞTİRİ

İsviçre'de hafta sonu yapılan bir referandumla minare dikilmesine yasak getirildi.. Bu durum Avrupa'da yükselen ırkçı ve faşist yaklaşımın bir tezahürü olması yönünden önemlidir.

Anti semitizm nasıl insanlık suçu ise İslamafobi de bir insanlık suçudur. İnanç özgürlüğü ve düşünce özgürlüğü insanın doğarken var olan haklarıdır. Dünyadaki bu yeni gelişme ilkel bir anlayışın tezahürüdür. Ve batılı bir anlayışın tezahürüdür.

Bu noktada duyarlılıklarını ortaya koyan ülkeler var. Bunlara buradan sesleniyorum. Burada herkes duyarlılığını ortaya koysunlar. Dünyayı yeni bir gerilime sevk etmesinler. Bu çağda bu şovanist yaklaşımın savunması olamaz. Değerlendirmeler kabul edilemez. Bu yasak yanlıştır, tehlikelidir. kabul edilemez.

İsviçre gibi bir ülke demokrasiden dem vururken bunu yapamaz. Bu tür konular referanduma götürülemez. Yanlışlık buradadır.(beyazgazete)
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim