• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara : 12 °C
  • İstanbul : 12 °C
  • İzmir : 11 °C

Yakup Kurtoğlu fena haşladı

24.04.2010 13:51
Yakup Kurtoğlu fena haşladı
Gölbaşı Eski Belediye Meclis Üyesi Yakup Kurtoğlu, MHP'li Odabaşı yönetimini çok sert bir dille eleştirdi.

Gölbaşı Eski Belediye Meclis Üyesi Yakup Kurtoğlu, MHP'li Odabaşı yönetimini çok sert bir dille eleştirdi. Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın bir yıllık belediyecilik faaliyetlerini değerlendiren Kurtoğlu "Hiçbir şey bilmiyorsanız, bizim dönemimizde bitmiş 6 – 7 adet proje elinizin altında, onları devreye sokun, bir eseriniz olsun. " dedi.


Yakup Kurtoğlu yazılı basın açıklamasında şu cümlelere yer verdi;

"Açıklamalarıma başlarken sizleri saygıyla selamlıyorum.

Hepinizin de bildiği üzere yerel seçimlerin üzerinden bir yıl geçti ve belediyemiz yapmış olduğu faaliyetleri geçen hafta mecliste görüşüldü. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda hiçbir şey yapmadıkları açıkça görülmüş oldu.
Sayın başkan ve meclis üyeleri benim çok uzun zamandır arkadaşlarım, onları üzmek istemem ama bir yıllık performanslarına baktığımız zaman, Gölbaşı'na yazık ettikleri ve koca bir yılı boşa geçirdikleri ortada. Bu bir yılda akıllarda kalan ne oldu, Sayın başkan onu da her fırsatta dile getiriyor. Bu söylemlerini ana hatlarıyla aşağıda göreceğiz.

1- BORÇ;

Gelelim dilinizden hiçbir zaman düşürmediğiniz borç miktarına. Bir yıl süresince borç borç deyip durdunuz. Sizlerden devir aldığımız belediyenin borcu 13 trilyon, bütçesi 9 trilyondu. 15 yıllık işçilerin nemaları bile ödenmemiş, köy konağı gibi bir belediye binası devraldık. Yani borç belediye bütçesinden daha da fazlaydı. Borç 13 trilyon, bütçe 9 trilyon. Peki, biz nasıl bir belediye devrettik, bütçe 76 trilyon, borç 7 trilyon. Diğer bir kısım borçlarda yapılandırıldı. Bir yıldır borç borç dediğiniz gözlerinizde yaş bırakmayan konunun aslı budur. Aksini ispat edecek varsa, halkımızın da bulunduğu açık oturum düzenleyelim, bizim dönemimizi ve son bir yılı değerlendirelim. Yapalım bir açık oturum, gerçekleri bütün Gölbaşı ayrıntılarıyla öğrensin.

2- BİLDİKLERİMİ SÖYLERSEM SOKAĞA ÇIKAMAZLAR;
Bu tür ve buna benzer ifadeler bir belediye başkanına yakışmayan tutumdur. Bir yıldır görevdesiniz, bildiğin bulduğun ne varsa bunun gereğini yapman gerekir. Tekrar ediyorum, çünkü bunu defalarca söyledim, bildiğin veya bulduğun ne varsa çık açıkla, daha sonra da gereği için savcılığa suç duyurusunda bulun. Onu yapamıyorsan bari söyleme. Bu söylem senin inanırlığını ve güvenilirliğini azaltıyor, haberin olsun.

3- PERSONEL KIYIMI;
Seçimlerden önce sürekli kadrolarımızda Gölbaşı lılar olacak, bizden birileri görev yapacak dediniz, peki geldikten sonra ne yaptınız. Bizden birileri olan, Gölbaşında doğmuş büyümüş insanları sağa sola dağıttınız. Kış günü insanları işten atarak sefalete mahkûm ettiniz. Peki, bunları yaptınız da yerlerine kimi getirdiniz. Bizimle aynı havayı, aynı çamuru çiğneyen insanları mı getirdiniz, ne oldu vermiş olduğunuz sözlere. Şunu eklemek istiyorum, benim yeni gelen, görev yapan arkadaşlara değil sözlerim, onlar gölbaşına hizmet verdikleri sürece, nerden geldikleri nereli oldukları önemli değil. Anlatmak istediğimin muhatabı, seçimden önce verilen vaatlerle alakalı.

4- GEÇMİŞ DÖNEM İMARLARI BOZULACAK;
Seçim süresi boyunca başta örencik, 74 parsel, hacılar, incek gibi merkezlerde imar hataları olduğunu bunların bozulup yeniden yapılacağı, mezarlık satışı gibi aslı astarı olmayan konularla kamuoyunu yanılttınız.
Daha önceleri imar planları siyasi amaçlar doğrultusunda yapılmış. Kimisi 2 kat, kimisi 3 kat bazı yerler 4 kat. Hatalı imarlar bizden önceki dönemlerde yapılmıştı. Şimdi soruyorum size, Bizimle beraber bu çarpık düşünce her mahalle ve bölgede 4 kata çıktı. Yanlış olan imar bumu? 74 Parsel 40 yıldır çözülmüyordu, bumu yanlış imar? Çil Mehmet diye bahsedilen ( Bahçelievler ) yerde herkes hak sahibi oldu, yanlış olan bumu? Örencik mahallemizde, mahalle sakinleri ile beraber imar yapıldı, yanlış olan yoksa bumu?
Söz örencikten açılmışken, sahi oradaki mezarlık kime satılmış, onu da açıklayın.
Hacılar imarında tahsisli yerler, tahsis edilen hemşerilerimize verildi. Yanlış olan bumu? Saymakla bitmeyecek imarlar yapıldı, hangisini hatalı diye geri çevirdiniz. Bir örneği varmı, merak ediyorum.

5- ARSA SATIŞLARI;
Yine dilinizden hiç düşürmediğiniz arsa satışları. Evet, 5 yıllık hizmet süremiz içerisinde toplam satılan arsa değeri, yaklaşık 25 trilyon civarı. Sizin 1 yılda sattığınız arsa satışı neredeyse bunun yarısına yaklaştı. İşin diğer bir tarafı bu yaptığınız satışlarda, bizim imar planını yaptığımız ve sizin bozacağız dediğiniz planlı yerlerde. Bu demek oluyor ki, biz o imar alanlarını yapmamış olsaydık, sizler personel maaşlarını bile ödeyemez durumda olacaktınız. Birde gölbaşılıların şunu bilmesi gerekir, bizim yapmış olduğumuz satışların tamamı hizmet olarak vatandaşa geri döndü. İşte her şey elinizin altında, Son yıl yapmış olduğumuz yatırımın maliyeti yaklaşık 38 trilyon civarı. Yani 5 yılda satılan arsa satışlarının da üzerinde, bir yıllık yatırımın maliyeti. Peki, siz ne yaptınız, personel maaşı ödemekten başka hiçbir şey.

6- TASARUF;
Başkanın son zamanlarda kulağa hoş gelen moda deyimi var. ''Tasarruf yaptık.'' Eğer sen bütçenin %37'sini gerçekleştirirsen, bozcam dediğin hazır imarları satar personel maaşı ödersen, hiçbir şey yapamazsan, amaçta hizmet etmek olmaz, tasarruf yapmış olursun. Tasarruf deyince nerden ve hangi kaynaklardan bu tasarrufu sağladın? Yatırım yok, hizmet yok, işçi kıyımı yapar, araçları fen işlerinde yatırırsan tasarruf olur. Bu yaptığınızı çocuklarda yapar. Yatan insan enerji harcar mı, harcamaz. Bir yıl yattınız, tasarruf dediğiniz şey bu olsa gerek.
Elinizde yaklaşık 76 trilyonluk bir bütçeniz var, siz bu bütçenin yarısını bile gerçekleştiremez iseniz , hizmet yapamaz iseniz, bunun adına tasarruf değil, olsa olsa beceriksizlik denir. Sayın başkan son konuşmalarında şişirilmiş bütçe diyor. Bak başkan seni severim bilirsin, birileri seni yanıltıyor. Sizden önceki dönemde gerçekleşen bütçe %86 civarlarında, şişirilen bütçe böyle olmaz. Biran senin söylediğini kabul edersek, inanmadığın bütçeyi neden 1 trilyon arttırdın diye sorarlar. Onun için seni yanıltanlara müsaade etme.

Size son olarak şunları hatırlatayım. Geçmiş dönemle fazla uğraşmayın. Eğer geçmişle uğraşırsanız, yapılan hizmetlerin altında ezilirsiniz. Buda sana fayda değil, zarar getirir. Gölbaşı halkı, otobüste, dolmuşta, kahvehanelerde, sokakta ne diyorlar biliyor musunuz, bunlar geçen dönemde yapılan hizmetleri korusunlar, muhafaza etsinler onlar için bu bile başarı olur. Geçen 5 yıl Gölbaşı Altın çağını yaşadı. O dönem bir efsaneydi. Efsane belediyecilik örneği sunuldu. Siz hala yapılan kültür merkezlerine 4 tane sandalye alıp hizmete sunamadınız. Bizim dönemimiz de yapılan, Açılışı bile yapılmış yerlere, yeni isimler vererek sanki siz yapmışsınız gibi tekrar açarsınız siz. Ve tabiî ki böylece de tasarruf etmiş sayılırsınız.
Kafanızı nereye çevirirseniz çevirin, Doğuya çevirsen, batıya çevirsen, güneye çevirsen, kuzeye çevirsen, orada Ak Partili belediyenin hizmetlerini görüyorsunuz. Sanırım sizi rahatsız eden, yapılan bu kadar hizmetler olsa gerek. Bindiğiniz araçlardan, makine parkına kadar. Parklardan, sosyal kültürel merkezlere kadar bizler varız. Sanırım asıl sizi üzen bunlar. Biz söz vermiştik, sözlerimizi de fazlasıyla yerine getirdik. Sıra sizde ağlanmayı bırakın ve hizmetler için kafanızı yorun.
Hepimiz gölbaşında yaşıyoruz ve hizmete ihtiyaç duyuyoruz. Orası hizmet etme makamı, ağlamak sızlanmak gölbaşına bir şey kazandırmıyor. Hiçbir şey bilmiyorsanız, bizim dönemimizde bitmiş 6 – 7 adet proje elinizin altında, onları devreye sokun, bir eseriniz olsun. Geriye kalan sürenizde başarılar diliyorum. "
Saygılarımla Yakup KURTOĞLU

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
leyla
28 Nisan 2010 Çarşamba 11:55
cevap verebilecekmi
Başkan bir yıl süresince gündemde olan belediye başkanın sık sık tekrarladığı konulara deyinmiş iyide yapmış.İş yerine eski defterleri kurcalayıp duruyodu. Bkalım bu söylenelere ne caevap verecek.Aksini ispat ediyorsa açık oturum türü birşeye yanaşacakmı görecez.
85.99.66.22
hasan
27 Nisan 2010 Salı 08:49
böylemi hızmet yapacaklar
Kurtoğlunu artık daha iyi tanıyoruz.Söylediklerine de güveniyoruz. Onun hakkında şuana kadar tek olumsuz şey duymaım.Siyasi rakipleri dahil hiç kimse onun tek olumsuz bir şeyini bile söyleyemiyolar.Böyle birisinin taibki mecliste olmaması büyük bir eksiklik. Umarım belediye başkanı bu söylediklerine cevap verir.
85.99.175.49
çetin
25 Nisan 2010 Pazar 19:13
balonlar
bunlar başa geldi geleli verdikleri sözler balon gibi bir bir patlıyor seçim yatırımı yapıyorlar güya ama ozamanda gölbaşı onları uçan balona bindirecek zaman su gibi geçer ozaman görüşürüz. gölbaşının tek köyü tuluntaş olmadığını anlarsınız apçaoğulları.......
78.161.48.21
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim