• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara : 11 °C
  • İstanbul : 12 °C
  • İzmir : 14 °C

Yakup Kurtoğlu İle Söyleşi

26.12.2009 19:18
Yakup Kurtoğlu İle Söyleşi
Gölbaşı'nın gelişimine etki eden ve ilçe siyasetine yön veren dinamiklerinden birisi Yakup Kurtoğlu. Gölbaşı siyasetine yön veren Yakup Kurtoğlu ile sık sık sohbet eder, gündemi değerlendirme şansı bulurum.

Gölbaşı'nın gelişimine etki eden ve ilçe  siyasetine yön veren dinamiklerinden birisi Yakup Kurtoğlu. Gölbaşı siyasetine yön veren Yakup Kurtoğlu ile sık sık sohbet eder, gündemi değerlendirme şansı bulurum. Basına sık sık demeç vermeyi pek sevmeyen Yakup Kurtoğlu ile  yoğun ikna çabalarımın kabülü sonrası, hafta sonu kendine ile büroda buluştuk. Genç bir gazeteci olarak bir çok siyasetçi ile söyleşi yapma şansına sahip oldum. Ben bir siyasetçinin görüşmem sonrası, bende bıraktığı izlenime dikkat ederim. Görüşmelerim sonrası meslektaşlarıma ve Kurtoğlu'nu yakın tanıyan isimlerden de fikir aldım. Hepsinin düşüncesi de aynı oldu.

“Yakup Kurtoğlu” boş insan değil.

 

 

Yakup Kurtoğlu şu anda ne yapıyor? Yoksa siyasete ara mı verdiniz?

Ticari faaliyetlerimi sürdürüyorum.Ticari faaliyetlerimizde başarılı olmaya çalışıyoruz. Siyasete ara verdiğimiz falan yok. Vatandaşlar bizleri aktif siyaset sahnesinde gördükleri için, siyasete ara verdiğimiz düşünüyorlar. Ancak bizim siyaset yaşantımız devam ediyor. Biz doğru bildiklerimizi vatandaşlara anlatmaya devam ediyoruz.

 

Ak Parti'den yetkili bir isim Ak Parti'nin Gölbaşı'nda dağınık bir parti yapısı içinde olduğunu söyledi. Siz bu düşünceye katılıyor musunuz? Ak Parti Gölbaşı'nda gerçekten dağınık bir parti vaziyetimi aldı?

 

AK PARTİNİN DAĞINIKLIĞI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.

Biz şahıslardan ziyade siyaset anlayışından bahsedelim. Ancak okuyan vatandaşlar bunu nereye otutturursa oturtsun. Ben siyasi yaşantım boyunca şahıslarla ilgili şöyledir böyledir diye söylemedim, söylememde. Benim siyaset anlayışımda hizmet varsa siyaset vardır. Amacı hizmet olmayan insanlarla da siyaset yapmam. Yoksa firavun vari bir siyaset yapmadım, yapanlarla da beraber olmam. Gölbaşında bir çok isim siyaset yapıyor. Bazıları menfaat için siyaset yapıyor, bunu vatandaşta biliyor, kendileri de biliyor. Bizim 30 yıllık siyaset yaşantımızda, böyle bir zihniyetimiz olmadı.

 

PARTİYE OYLARI BİLE NASİP OLMADI

Partideki dağınıklık konusunda yapılan açıklamaya ise katılmadığımın özellikle bilinmesini istiyorum. Ak Parti'nin yapısında dağınıklık olmadığı için, o açıklamayı yapan şahısların bu düşüncelere nasıl sahip olduğunu da merak ediyorum. Özellikle Ak Parti'de dağınıklık olmaz olamaz. İlçe teşkilatlarında aksaklıklar olur, ancak bunlar düzelir. Partinin siyasi yaşantısı başladığından bugüne partiye oyu nasip olmayıpta açıklama yapan şahısların düşüncesi de benim için fazla önemli değildir.

Siyaset erdemli insanlarla yapılır. Erdemli olmayan insanlarla siyaset yapılmaz. Onun içindir ki Yakup Kurtoğlu, erdemli ve hizmet yapan insanlarla siyaset yapmaktadır.

 

 

Yerel seçimlerden 10 ay gibi bir süre geçti. Bu dönem içerisinde Yakup Odabaşı'lı belediye yönetiminin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

BÜYÜK KONUŞMAYACAKSIN

Şu ana kadar yapılmış bir çalışma yok. Eleştirebilmemiz için bir şey yapmaları gerekli ancak, şu ana kadar bir çalışma göremedik. Yaptıkları bir tuvalet var, başka da bir şey yok. Bizim yaptığımız çalışmaların semeresini gören bu arkadaşların, ilk faaliyetleri bizim kararını aldığımız arsa satışlarını onaylamalarıydı.

Ama bunu seçimlerde sürekli eleştirdiler. Ama Allah öyle bir Allah. Söylediklerini böyle başına getirir. Büyük konuşmayacaksın. Biz son yılımızda 38 milyonluk yatırım yaptık. Beş yıl boyunca yaptığımız arsa satışlarının miktarı ise toplamda 25 milyon TL'dir.

 

Gölbaşı Belediyespor yönetimi şok bir kararla aniden topluca istifa ettiler. Sizce MHP'li Belediye Meclis Üyeleri arasında bir iç çekişme mi yaşanıyor?

 

TARTIŞMA İLE GELDİLER, TARTIŞMA İLE GİTTİLER

Gölbaşı Belediyespor yönetiminin toplu istifası da gelişleri gibi oldu. Kongrede de listeler yarıştı, çekişmeler yaşandı. Ben kongrenin yapıldığı zamanda başka bir basın mensubuna söylemiştim. Ne var bu kulüp yönetiminde. Bu yarış neyin nesidir? Ben beş yıl boyunca meclis üyeliği yaptım, kulüpte ne olur ne biter bilmem. Bir tartışmadır geldiler, bir tartışmadır gittiler. Bir mezar polemiği var ama gerçeği nedir, ne değildir bilemiyoruz. Bunu kamuoyu değerlendirsin.

 

Genel seçimlerde tekrar aktif siyaset hayatına dönecekmisiniz? Yakup Kurtoğlu'nu  genel seçim çalışmalarında görebilecekmiyiz?

 

BEN SİYASETİ DÖNEM DÖNEM YAPMIYORUM

Ben siyaseti dönem dönem yapmıyorum. Biz zaten her zaman siyasetin içinde yer alan isimlerdeniz. Ancak siyaseti de dürüst, düzgün ve erdemli  insanlarla yaparız. Genel seçimlerde bu partinin başarılı olabilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Bütün gayretimizle çalışıp bunu başarıp tekrar bu partiyi tek başına iktidar yapacağız. Çünkü bu partiye bu ülkenin ihtiyacı var.

 

 

Belediye mezarlık girişine Nevşehir Taşı kullandı. Gölbaşı'nın değeri olan Andezit Taşının kullanılmaması doğru mudur, yanlış mıdır? 

 

YANLIŞTAN DÖNERLER İNŞALLAH

Sorunun içinde cevabını verdiniz zaten. Andezit taşı Gölbaşı2nın başlıca değerleri arasındadır. Mezarlık girişine Nevşehir taşı kullanılması son derece yanlıştı. Gölbaşı Türkiye'nin her tarafında ve 81 ilinde Andezit taşı ile anılırken, Nevşehir taşı kullanılması pek etik olmadı. Andezit taşı yerine bu arkadaşlar, neden Nevşehir Taşı kullanıldı ona anlam vermedim. Madem öyle adına festival düzenledikleri andezit taşının ismini festival isminden çıkarsınlar. Sadece Göller Festivali diye de yürütsünler. Bizim dönemimizde festival düzenlerken, andezit taşını ve göllerimizi ön plana çıkarmayı göz önünde bulundurduk.

Yeni belediye binamıza taşındığımızda belediye binasında granit taşı kullanılmıştı. Biz durumu Melih Beye iletmiştik. Melih Beyde sağ olsun konu ile yakından ilgilenmiştik. Ancak şartnamede granit taşı kullanılması gerektiği için şartnameyi değiştirme imkanımız olmadı.  Biz çok gayret ettik andezit taşı kullanılması için, ancak şartnameye uymadığı için bunu yapamadık. Biz yinede belediye binasının bazı bölümlerinde andezit taşı kullandık.

 

ANDEZİT TAŞINA SAHİP ÇIKILMALI

Etkin siyasette yer alan isimlerin şu anda yapılması gereken davranışlardan biride Türkiye'nin 81 vilayetinde kullanılan Andezit Taşı'nın neden mezarlık girişinde kullanılmadığını mutlak surette sorgulamalarıdır.

 

 

 

 

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı “Bir belediye başkanı haksız maaş aldı” demişti. Siz bu haksız maaş alan belediye başkanının ismini biliyormusunuz?

 

BAŞKAN ÇIKSIN AÇIKLASIN

Mevcut yönetim yerel seçimler öncesi söyledikleri iddiaları şu ana kadar ispatlayamadı. Yani söyledikleri yalandı. Yalanları ortaya çıktı. “Belediye Başkanı Haksız Maaş Aldı” söylemini sayın  başkan söylemiştir. Muhatabı da odur. Bunu kim söylediyse, kim haksız maaş aldıysa çıksın söylesin, kamuoyuna açıklasın. Ben öyle bir cümle sarf etmedim. Sarf edenlerde cevabını versin.

 

Yerel seçimleri öncesi iddia edilenler doğrumuydu, gerçekten sizin döneminizde yolsuzluk yapıldı mı?

 

SÖYLEDİKLERİ YALANDAN İBARETTİ

Seçim sürecinde söylediklerinin hepsinin yalan ve iftira olduğu ortaya çıkmıştır. Söylediklerinin bir tanesi ile ilgili herhangi bir kamuoyuna sundukları ve paylaştıkları bir şey çıkmadı. Olsaydı da şu ana kadar çıkardı. Ben seçimlerden iki ay sonra bir basın mensubu ile de paylaşmıştım, belediye başkanının kendisi ile de paylaştım. Hayırlı olsun ziyaretimde  “ Bu tür iddialarınız var, bunu lütfen kamuoyuna açıklayın” diye. Ama aradan 10 ay geçti ve şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. Olamazdı, çünkü öyle bir şey yoktu.

 

VARSA BİR ŞEY ORTAYA KOYSUNLAR

Bizim dönemimiz sorgulansın ki, yaptığımız hizmetleri görebilme imkanları olabilseydi. Keşke bunu yapabilselerdi. Keşke genel görüşme yapılsaydı, keşke başkan bunu kabul etseydi. Biz bu kadar kendimizden eminiz ve açığız. Bizim bir sıkıntımız yok Allah'a bin şükür. Eğer bizim dönemimize ait bir şey varsa, çıkarın ortaya çıkarın. Seçim döneminde söyledikleri ispat için bütün belgeler ellerinde, bütün birim müdürleri ellerinde. Ama bunu yapacaklarını da zannetmiyorum. Çünkü öyle bir olmadı. Varsa kamuoyu ile paylaşsınlar.

 

 

Son dönemde Belediye araçları personel tarafından şahsi işlerde kullanılıyor. Sizin döneminizde de bu tür şeylerin olduğu iddiaları var. Bu konu ile ilgili bir şey söyleyecek misiniz?

 

80 BİN KİŞİNİN VEBALİ ÇEKİLMEZ

Bizim dönemimizde araçlar belediye personelinin şahsi işleri için kullanılmadı. Ancak şu anda basından okuduğumuz kadarıyla, belediye araçları gecenin bir yarısı farklı mekan ve yerlerde şahsi işler için kullanılıyor. Bunlar üzücü şeyler. Bunların olmaması gerekli. Sorumlu insanlar bunların önlemini alsınlar. Yoksa vebal taşırlar. Yoksa 80 bin insanın hakkına tecavüz etmiş olurlar. Böyle bir durumu da düşmelerini istemem.

 

 

Röportaj: Özcan Aydoğdu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Metin
29 Aralık 2009 Salı 08:45
Partinize bakın
Yaptığınız tespitlere katılıyorum.Yalnız paride elle tutlur birşey yok onu sendaha iyi biliyorsun.Siz siyasete ara verdiniz gibi görünüyor.Sonuç ortada.Neoldu bir bakarmısın.Şuanda bu partinin kapısından girip çıkanlara bir bak.Zamanında kapıdan içeri almadığını yalaka munafık tipli insanlar var şimdilerde.Yapacak sanız bişeyler ordan başlayın.Bu konuda en iyiyi bilenlerden olduğunuzu biliyorum.Çünkü yıllarınızı verdiniz.Bunuda en iyi bilen sizsiniz.Partinize ve meclis üyeleinize bir çeki düzen verin artık.Adam gibi siyaset yapsınlar.Mecliste kul hakkını yitenlere destek vereceklerine milletin hakkını ve hukukunu korusunlar.
85.99.171.16
Yasin DAYANÇ
27 Aralık 2009 Pazar 17:23
Kumpas
Ak Parti İktidarına Ülkenin İhtiyacı Olduğu Gibi Gölbaşı'nında her zamankinden daha fazla ihtiyacı var Ak Parti'de dağılma yok sadece 3-5 kişinin çıkarlarına ters düşdüğü için bazı boşluklar var Halkta hiç bir sıkıntı yok şimdi erken seçim olsa Gölbaşı'dan %52 oy alır Allah Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'na Yadım Etsin Dışardaki ve İçerdeki Şer Güçlerlerle Uğraşmak elbette kolay değil ama zaman her şeyin ilacıdır bu güzelim Ülke her şeyin en iyisine layıktır ve o günler çok uzak değildir.
78.161.22.231
Aytekin Demircan
27 Aralık 2009 Pazar 12:34
Ah Gölbaşı Vah Gölbaşı
Nasır Haşlak yönetime geldiğinde açıkcası tüh yazık oldu demiştim Gölbaşına ama zamanla yanlış düşündüğümün farkına vardım çünkü yapılanlanlar ortada.Şimdi bakıyorumda bizimkiler de Haşlak'ın yaptığı hizmetleri alır götürüler diye düşünüyordum ama görünen o ki yine acele etmişim.Üçlü olmuştu güçlü olmuştu gerçektende ama şimdi görünen o ki hükümet desteği olmadan bir yönetim ancak ucu ucuna çalışanının maaşını verebiliyor yatırım ve hizmet getiremiyor.Yazık oldu Gölbaşımıza geçmiş olsun.
88.247.130.16
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim