• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara : 24 °C
  • İstanbul : 24 °C
  • İzmir : 24 °C

Yeni yönetim basına tanıtıldı

05.02.2011 12:24
Yeni yönetim basına tanıtıldı
Yeni yönetim basına tanıtıldı

Gölbaşı'nda ki inşaat sektöründe faaliyet gösteren yatırımcı, müteahhitlerden oluşan bir grup işadamı geçtiğimiz yıllarda Gölbaşı Müteahhitler Birliği Derneği kurarak faaliyetlerine başlamıştı. Derneğin kurucu başkanlığını da Yücel Aktaş yapmıştı.  Bu yıl Yücel Aktaş'ın Dernek Başkanlığı'ndan ayrılmasının ardından Derneğin Başkanlık görevine Ercan Bilgin geldi.

Yeni başkan Bilgin ve Yönetim Kurlu üyeleri ilk toplantılarını yaptı. Toplantıda bir araya gelen yönetim bundan sonraki süreçte yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunurken, yeni yönetim de basına tanıtıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yeni Başkan Ercan Bilgin yaptı. Bilgin konuşmasında derneğin amaçlarından, Türkiye'de ve Gölbaşı'nda inşaat sektörünün bugününden ve yarınından bahsetti.

ÖNEMLİ OLAN HİZMET EDEBİLMEK

Gölbaşı'nda yaşayan ve çalışan işadamları olarak Gölbaşı'na faydalı olmak istediklerini ifade eden Bilgin, “ Hepimiz Gölbaşı'nda yaşıyoruz. Burada çalışan işadamları olarak da mesleğini seven, ülkesini içinde yaşadığı dünyayı seven, benimseyen, soran sorgulayan, çalışkan, disiplinli, başarılı, kendini geliştiren, katılımcı, iyi ahlaklı, sorumluluk sahibi, işini iyi öğrenmiş müteahhitler olmak amacındayız. Burada önemli olan göreve gelmek değil, göreve geldikten sonra hizmet edebilmektir. Biz Gölbaşı'na hizmet edebilmek, müteahhitlerin sorunlarını gündeme getirebilmek ve bu sorunlara el birliği ile en kısa zamanda çözüm bulabilmek amacıyla buradayız” dedi.

KALİTEYİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

Konuşmasında derneğin amaçlarına da değinene Bilgin, “Bizlerin amacı, İnşaat ve inşaat yan kuruluşları ile iştigal eden meslek mensuplarını bir araya getirmek, tanıştırmak ve inşaatla ilgili her türlü sorunlarını birlikte konuşmak ve çözüm yollarında stratejiler geliştirerek üyelere yardımcı olmak, ayrıca ilçemiz dahilinde Belediye ile istişare ederek, şehrin güzelleşmesi ve daha kaliteli yapılanmasını sağlamaktır. Üyelerinin işleri icabı muhatap olacakları Devlet Kurumları, İktisadi Devlet Teşekkülleri, Kamu ve iktisadi Devlet Teşekkülleri ve Özel Teşekküller nezdinde üyelerini temsil ederek. İşlerini kolaylaştırmak ve her türlü maddi manevi çıkarlarını gözetmektir. Üyelerinin sosyal ve kültürel hayatlarını kolaylaştırmak için geziler tertip etmek, lokal ve benzeri tesisler açmak, hizmet içi kurslar tertiplemek veya varsa yurt içi ve dışında bu kurslara yetiştirilmek üzere üyeler göndermektir.

Çağdaş işletim ve yönetim yaklaşımları doğrultusunda sunduğumuz hizmetin kalitesini, hedefler doğrultusunda sürekli   ölçüp iyileştirmek,  GMDER'in ekonomik gücünü arttıracak çalışmalar yapmak, mali ve insan kaynaklarını hedefler doğrultusunda en etkin ve verimli şekilde kullanmak, Meslek disiplini ve ahlakını yaygınlaştıracak çalışmalar yapmak,
Geleceğe hazırlanmak için, araştırma ve planlamaya önem vermek, yeni projeler geliştirmek, İnşaat sektöründe, ekonomik yönden verimli, topluma karşı sorumlu, çevreye saygılı (sürdürülebilir) gelişmeyi sağlamaya çalışmak, insan odaklı yönetim anlayışı doğrultusunda, Birlik çalışanlarının motivasyonunu arttırmak ve kapasitelerini geliştirmek,
Ortak amaçlar doğrultusunda resmi ve özel kuruluşlarla stratejik işbirlikleri kurmaktır.” dedi.

NİTELİKLİ ARSALAR AZALDI

Gölbaşı'nda ki inşaat sektörünün bugünü ve yarınına değinen Bilgin, “ İlçemizde inşaat sektörü yılın son çeyreğinde olumlu büyüme göstermiş ve bu büyümenin artarak devam edeceğine olan inancımız tamdır. İlçemizdeki müteahhitlerin son birkaç yıl içerisinde karşılaştığı temel sorun, nitelikli arsaların azalması sonucu arsa sahiplerinin kat karşılığı sözleşmelerdeki % oranları daha fazla talep etmelerinden dolayı, müteahhitlerin karlılık oranının dip seviyelere ulaşmasıdır. İlçemizde yeni imara açılan bölgelerdeki alt yapı, yol hizmetleri, parklar ve çevre düzenleme alanları yapılmaması gibi çekinceler nedeniyle, bu bölgelerde müteahhitler yapım işlerine girememektedir. Müteahhitlik hizmetlerinin önünün açılması için ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından biran evvel sorunların giderilmesi gerekmektedir. Bu hizmetlerin tamamlanması neticesinde müteahhitlik hizmetlerinin artacağı ve ilçemizin ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağı görülmektedir” dedi.  

DERNEĞİ KURMAKTA ÇOK GEÇ KALDIK

Toplantıda, bir konuşma yapan Yücel Aktaş, bu derneğinin kuruluş amacının Müteahhitlerin haklarını savunmak olduğunu söyledi. Aktaş, 2010 yılında geçici bir yönetim oluşturularak, derneğin kurulduğunu ifade ederek, “ Derneğin kurucu başkanlık görevini üstlenerek, bir araya gelebilmek için bir adım attık. Ogün benim amacımın Başkanlık olmadığını söylemiştim. Öyle de oldu. daha genç arkadaşların bu işi yürütmesi gerektiği düşüncesindeyim. Bu noktada Ercan Bilgin kardeşimizin bu görevi en iyi şekilde götüreceğinden kuşkum yok. Kendisi çalışkan, başarılı, disiplinli bir kişiliğe sahip. Bundan sonraki görevinde kendisine başarılar diliyorum” dedi.

Bu derneğin çok geç kurulduğunu ifade eden Aktaş, “Aslında bu derneği kurmakta çok geç kalındı. Gölbaşı'nda hep beraber yaşıyoruz. Dünyaya baktığımızda yıllar öncesinde bu sektörde mücadele eden işadamlarının bir dernek çatısı altında toplandığını görürüz. Biz biraz geç kaldık. Birçok defa girişimlerde bulunmamıza rağmen derneği bir türlü faaliyete geçirememiştik. Geç de olsa bu derneğin kurulmuş olması önemli bir adımdır. İnşallah Gölbaşı adına önemli çalışmalar yaparız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Yönetim Kurulu üyeleri de kısa konuşmalar yaparak kendilerini tanıttılar. Toplantı yönetimin hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile son buldu.  

GMDER yönetimi şu isimlerden oluştu:

Başkan Ercan Bilgin,

Başkan Yardımcısı Arif Küçük,

Muhasip Üye: Hasan Kaymak,

Üyeler: Aydoğan Can, Fatih Mehmet Kandemir, Şerif Ülker, Ahmet Yıldırım, Bayram Dursun, Mustafa Demirci, Harun Açıkgöz, Engin Balaban, Nihat Aktaş, Ayhan Aşıcı, Yüksel Balaban.

DENETİM KURULU

Yücel Aktaş, Cemal Şen, Ramazan Kablan, Satılmış Elmadağı, Muhsin Gülsün, Bünyamin Yurtoğlu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mühendis
05 Şubat 2011 Cumartesi 14:41
Hayırlı olsun.
Allah utandırmasın arkadaşlarım ve abilerim.Çıktığımız bu yolda bizimle yürüyen arkadaşlara saygı ve selamla...
78.165.156.181
orhan şahin
05 Şubat 2011 Cumartesi 13:47
hayırlı olsun
hayırlı olsun diyorum amma bu gzel gelişmeyi mütahitlere yakışır şekilde hani kutlayalım diyorumda dasın bilmem
88.229.99.235
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim