• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 22 °C
  • İzmir : 23 °C

Yerel basın mensuplarına silahlı saldırı

17.03.2012 17:14
Yerel basın mensuplarına silahlı saldırı
Gölbaşı Gazi Osman Paşa Mahallesi Ankara Caddesi’nin İnönü Caddesi girişinde bir kavgayı haber yapmak isteyen 4 yerel gazeteci saldırıya ugradı, silahla kovalandı.

Gölbaşı Gazi Osman Paşa Mahallesi Ankara Caddesi’nin İnönü Caddesi girişinde bir kavgayı haber yapmak isteyen 4 yerel gazeteci saldırıya ugradı, silahla kovalandı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ndeki Grafik Tasarım Kursu’ndan çıktıktan sonra İHA Muhabiri Mehmet Demir’in kullandığı 06 AE 1876 plakalı otomobille Ankara Caddesi’ne girdiklerinde bir inşaat önünde 20 kişilik bir kalabalığın tartıştığını gören yerel gazeteciler konuyu takibe aldı.


Bir aracın içerisinde de 1 kişinin birkaç kişi tarafından dövüldüğünü de gören İHA Muhabiri Mehmet Demir, Songaste Yayın Yönetmeni Özcan Aydoğdu, Gölbaşı Net Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Çiğdem Şirin ve Haber Müdürü Merve Şahin olayın fotoğrafını çekmek isterken inşaat önündeki kalabalığın koşarak üzerine geldiklerini gördüler. Ellerinde taş ve sopalarla birlikte küfür ederek aracı durdurmaya çalışan kalabalık gurup ellerindeki taşı otomobilin camına vurarak kırarken, tekmelerde atarak araca zarar verdi. Otomobili kullanan Mehmet Demir ise linç edilecekleri düşüncesiyle aracıyla oradan hızla uzaklaştıklarnı belirtti. Araçla uzaklaştıktan sonra 3-4 el silah sesi duyan yerel gazeteciler ne olduğunu anlayamadın ara sokaklardan da kaçarak Sahil Caddesi üzerindeki Dünya Gurup Emlak adlı işyerinin yanına park ederek durdu ve polisi aradı.


20 dakika sonra gelen polislere şikayetçi olduklarını belirten yerel gazeteciler, kendilerine saldıranlarında yakalanmasını istedi.

Kavganın ne olduğunu anlayamayan yerel gazetecilere yapılan saldırı sonucu olay yerinden hızla uzaklaşmaları sonucu saldıranlar polislere “Hırsız Kovaladık” diyerek yerel gazetecilerin bulunduğu aracın plakasını polislere bildirerek “hırsızlık zanlılarını kovaladık” diye iddia ediliyor.


Yerel Gazeteciler Mehmet Demir, Özcan Aydoğdu, Çiğdem Şirin ve Merve Şahin Gölbaşı Osman Tan Polis Karakolu’na giderek kendilerine saldıran kişilerden ve silah atan Murat İ.’den şikayetçi oldu. Kendilerine saldırı anından bazı fotoğraflarda çeken yerel gazeteciler fotoğraflardan kendilerine saldıranların bazılarını tanıyarak teşhis etti. Ancak, silah atıldığının en önemli tanığı yine bir yerel gazeteci çıktı. Çocuğunu okula bıraktıktan sonra işyerine gitmekte olan Gölbaşı Taraf Gazetesi Sahibi Yasin Dayanç, yerel gazetecilerin arabasının ardından 3 el silah atıldığını gördüğünü belirtti. Otomobilin içerisinde yerel gazetecilerin bulunduğunu bilmediğini ancak silah atıldığını gördüğünü belirterek karakolda tanık ifadesine başvurulan Yasin Dayanç, silahı kimin kullandığını bilmediğini belirtti.

Daha sonra polis olay yerinde yaptığı araştırma da 1 boş kovan buldu ve silahın müteahhitli yapan Murat İ. Ye ait ruhsatlı silah olduğu tesbit edildi.

Otomobilin camının kırılması ile birlikte parmağından yaralanan İHA Muhabiri Mehmet Demir hastane den 2 günlük rapor alırken, diğer yerel gazetecilerle birlikte saldıranlardan şikayetçi oldular.

OLAY DEMİR HIRSIZLIĞI YÜZÜNDEN BAŞLAMIŞ…

Son 2 günden beri Gölbaşı Ankara Caddesi ile İnönü Caddesi arasında inşaatlardan çalınan demir hırsızlıkları sonucu bu gelişmeler yaşandı. Murat İnce’nin sahibi olduğu inşaattan dün 20 ton demir çalındı. İnşaat işçilerinin gözü önünde gerçekleşen hırsızlık olayı bugün sabah saatlerinde aynı şekilde gerçekleşecekten işçiler tarafından hırsızlık fark edilerek 2 zanlı yakalanıyor. Dün yapılan 20 ton demir hırsızlığında inşaat yanına yaklaşan bir tır kamyonuna bir yükleyici tarafından demirler yüklenerek götürüldü. İnşaatta çalışan işçiler de patronlarının diğer inşaatlarına demir taşınıyor diyerek seslerini çıkarmadı. Ancak, inşaat taşoranı işçilere demirlerin nere gittiğini sorunca hırsızlık olduğu ortaya çıkıyor. Aynı yükleyici ile bu sefer başka bir tır kamyonu sabah yine aynı inşaata gelerek demir yüklemeye başlayacakken işçiler tarafından yükleci operatörü ile tır şoförü yakalandı. Olay yerine inşaat sahibi Murat İnce’de geliyor. Bu arada işçiler önce yükleyici operatörünü dövüyor, sonra da tır şoförünü dövüyor. Yerel Gazeteciler arabada birkaç kişinin Tır şoförünü döverken görüyor ve bunu haber yapmak için duruyor. Bundan sonra gazetecin fotoğraf çektiklerini gören inşaatçılar ve yöneticileri saldırarak kovalıyor…

 

İşçilerin dövdüğü tır şoförünün dişi kırılmasına ve kafasında darplar olmasına rağmen dövenlerden şikayetçi olmadığı öğrenildi. Diğer yönden Tır Şoförü ve Yükleyici operatörü de polis tarafında gözaltına alındı. Ayrıca, Demirleri Ostim bölgesinde alan kişilerde polis tarafından gözaltına alınırken, hırsızlığın profesyonel bir şekilde yapıldığı tesbit edildi.

Profesyonel hırsız görünen duruma göre, Yükleme aracını kiraladı, Tır Kamyonunu kiraladı, Demirleri yükleyecek işçileri de amele pazarından yevmiye ile çalıştırarak kendisi olay yerine gitmeden hırsızlık olayının gerçekleştiği öne sürüldü.

Polis olayı geniş çaplı soruşturuyor..

 Gölbaşımızın değerli basın mensuplarına yapılan bu saldırıyı kınıyor, sevgili meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

 

Kaynak: Gölbaşı gazetesi

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
murat
19 Mart 2012 Pazartesi 16:00
...
Değerli yorumcumuz, her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte; hakaret, küfür, aşağılama vb. içeren, toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz. Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler, ilginize teşekkür ederiz...
78.187.90.137
murat
18 Mart 2012 Pazar 20:02
...
Değerli yorumcumuz, her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte; hakaret, küfür, aşağılama vb. içeren, toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz. Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler, ilginize teşekkür ederiz...
78.187.90.137
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim