• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara : 21 °C
  • İstanbul : 21 °C
  • İzmir : 25 °C

Yerel Seçim Sürprizleri

11.06.2012 15:11
Yerel Seçim Sürprizleri
Zaman ne kadar da çabuk geçti. 2009 Yerel seçimleri daha dün yaşanmış gibi ama koskoca 3,5 yılı geride bıraktık.

Zaman ne kadar da çabuk geçti. 2009 Yerel seçimleri daha dün yaşanmış gibi ama koskoca 3,5 yılı geride bıraktık.
2009 yerel seçimlerinde adeta Gölbaşılılar kendi kaderlerini yaşamak istediler ve yerli diye tabir ettikleri bir adayla MHP seçimi kazandı ama Gölbaşı’nı da kendi kaderine terk edercesine bir sonuçla karşı karşıya kaldılar. Zaman o kadar çabuk geçti ki 2014 yerel seçimleri kapıya dayandı. Yaklaşan yerel seçimler ise daha şimdiden birçok ismin çeşitli partilerden adaylığı kulislerde konuşulur oldu ve Gölbaşı’nda hareketlilik başladı.

Peki, siyasi kulislerde ve kamuoyunda neler konuşulmaya başlandı ve kimlerin neden isimleri geçmeye başladı.

Öncelikle Gölbaşı’ndaki iktidar partisinden başlayalım; Mevcut belediye başkanı Yakup Odabaşı’nın MHP’nin Adayı olarak düşünülmesi şart mı? Odabaşı genel merkeze göre başarılımı?

Tartışılacak bir konu olan Başkan Odabaşı’nın başarısı Gölbaşılılara göre zayıf olarak nitelendirilmekte. Odabaşı’nı sırf yerli diye seçilmesi için çalışanlar bile sokaklarda aman aman diye yaka silkerken Genel merkezin bunları görmezden gelip mevcut belediye başkanımız diyerek sahip çıkması ve tekrar aday göstermesi ise çok güçlü bir ihtimal olarak değerlendiriliyor. Hiçbir çalışma yapmadınız diyen muhaliflerin söylemlerine Başkan Odabaşı ise bende büyükşehir belediye başkanı Gökçek gibi hizmetlerimi son 1-2 yılda yapmayı hedefliyorum cümleleri adeta seçime hazırlanıyor imajı sergilemekte. Yeni seçilen İlçe Başkanı Aksoy’da seçimlerde adaylarınız kimler olur sorularına “biz yıldızın peşindeyiz” cevapları adeta kafaları karıştırmakta. Gölbaşılar tarafından üzerinde durulan bir isim ise Yakup Odabaşı’na çok yakın bir isim Mehmet Odabaşı olarak kulislerde ismi geçiyor. Başarılı Bürokrat görevini en iyi şekilde kulla bilme yeteneğine sahip. Herkesin ve her kesimin ayırt etmeden işini çözüme kavuşturan başarılı bürokrat halkın nezninde önemli bir yere sahip. Aday olursa eğer Yakup Odabaşı’nın Pabucunu dama attıracak en güçlü isimlerden.

Gelelim CHP’ye; 2009’da Belediye Başkan Adayını en geç açıklayan parti olarak adeta tarihe geçti. Aday Özgür Sağlam ve partililer şaşkınlık içerisinde çalışmalarını devam ettirseler de hem partililer hem de kamuoyu kazanabilme ihtimalini hep zayıf tuttular. 2014 için en karmaşık zamanlarını yaşayan CHP’de bölünmüşlüklerin de etkisiyle çıkaracakları adaya tam destek verebilirlerse gerçekten Gölbaşılılara sürpriz yaşatabilmeleri hiçte zor gözükmüyor. Kulislerde 3 isim konuşuluyor, Başarılı iş hayatı, siyasi duruşu ve karizması ile adeta herkesimin sevebileceği bir isim Ve CHP'li Yusuf Aksakal kontrolünde hareket eder gibi gözüken İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Ercan Şimşek, Yine Başarılı İş hayatı ile adından her yerde söz ettiren ve dolu dolu bir siyasi geçmişi bulunan maddi imkanları çok iyi olarak ta bilinen Hürriyet Ergezer; CHP tüzüğünü en iyi bilenlerden birisi ve Gölbaşı’nda neredeyse tanımadığı kimsenin olmadığı, anketlerde CHP’den en iyi oyu alan  bir isim Bayram Duman. 2014’te gerçekten herkesi şaşırtabilecek bir parti olan CHP’nin bu saydığımız isimleri diğer siyasi partilerin adaylarına göre ve niteliklerine göre düşünülerek de Aday yapılması hedeflenen isimler olarak gözüküyor.

Yılın sürprizi

Edindiğimiz son duyumlara göre Gölbaşı Belediyesinde eski dönemde görev yaparak 2009’da Antalya Kepez belediyesi’ne başkan yardımcı olan Başarılı bir bürokratlardan Orhan Kocaağa’nın da İsmi kulislerde aşınmaya başlamış. Kocaağa en güçlü isimlerden biri olarak görülüyor.
 

KOCAAĞA’nın Geçmişi Kısaca Şöyle;1970 yılında Ankara'da doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Ankara’da tamamladı. Atatürk Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun oldu. 1995 yılında Zaba Mali Danışmanlık Ltd. Şti. firmasında çalıştı. Ardından 1997 yılında Mali Müşavir olmaya hak kazandı. 1997 ve 2006 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı BUGSAŞ A.Ş.’de ve 2006 ile 2009 yılları arasında da Ankara Gölbaşı Belediyesinde görevine devam etti. 2009 yılı itibariyle Kepez Belediyesi Başkan Yardımcılığı Görevini sürdürmekte olan Orhan KOCAAĞA Evli ve iki çocuk babasıdır.

Abdulnasır Haşlak'ın belediye başkanlığı döneminde Gölbaşı Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü görevini yürüten, daha sonra 420 bin nüfuslu Antalya Kepez Belediye'ne geçiş yapan ve belediye başkan yardımcılığı görevini yürüten Orhan Kocaağa, “Gölbaşı ilçesi benim çok özel bir yer. Ancak Önümüzde daha 1,5 yıl kadar uzun bir süre var zaman neyi gösterir şuan için birşey diyemeyiz” dedi.

2009’da Mevcut belediye başkanı ile seçimi kaybeden Ak Parti’de Hedef 2014 olurken yeni ilçe başkanı Karaaslan; Bu seçimi alıp başbakanımıza hediye edeceğim dedi. Suların durulmuş gibi göründüğü Ak Parti de kaynaşma tam anlamıyla sağlanamazken 2014 seçim çalışmaları hızla devam ediyor. Tek tek sayılamayacak kadar çok adayın isimlerinin geçtiği Ak Parti Adeta bu seçimi alırsa Gölbaşı’nın kaderini değiştirerek tarihe geçecek. Eski belediye Başkanı A. Nasır Haşlak; Gölbaşılıların gözünde karizmasıyla adeta taht kurmuş 2009 seçimlerinden 5 ay sonrasında ise vatandaş biz nerde yanlış yaptık demeye başladığı bir başkan adayı, Murat Bey Balta Gölbaşı’nda yerli yabancı davasını en çok kullanan siyasetçilerden birisi olarak kamuoyunda bilinirken edinilen bilgilere göre Ak Parti Genel merkezince Adaylık Dosyası geri çevrilerek önce verilen görevleri yerine getirsin şeklindeki iddialarla geri çevirildiği komuoyu tarafından konuşulan bir başkan adayı olarak gündemde, Fatih Duruay; En içten, en samimi Gölbaşılıların en çok üzerinde durduğu isim. Duruay; Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve Ak Parti Grup Başkanlığı görevinde yer alırken parti’yi  sokakta  ağırlı ile  iyi temsil edebilen ve herkesi kucaklayabilecek bir isim olarak öne çıkıyor.

Gölbaşı’nda yaptığımız kulislerde şuana kadar edindiğimiz bilgileri sizlerle paylaştık….

Saygılar..

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
yerli
20 Haziran 2012 Çarşamba 13:18
gerçek
ben bir m h p li olarak ercan şimşekin belediye başkanı olmasını istiyorum gölbaşının yararına gerçek bu
88.224.50.39
berat
13 Haziran 2012 Çarşamba 16:10
gölbaşılı
Değerli yorumcumuz, her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte; hakaret, küfür, aşağılama vb. içeren, toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz. Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler, ilginize teşekkür ederiz...
78.186.125.12
KULİS
13 Haziran 2012 Çarşamba 15:15
KULİS
Değerli yorumcumuz, her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte; hakaret, küfür, aşağılama vb. içeren, toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz. Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler, ilginize teşekkür ederiz...
88.224.240.35
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim