• BIST 9645.02
  • Altın 2417.034
  • Dolar 32.5755
  • Euro 34.8372
  • Ankara : 14 °C
  • İstanbul : 18 °C
  • İzmir : 23 °C

Yetim Hakkı Yediler....

15.02.2012 10:42
Yetim Hakkı Yediler....
Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve Akrabaları hakkında ilginç ve önemli iddialar ortaya atıldı.

Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve Akrabaları hakkında ilginç ve önemli iddialar ortaya atıldı.

Gölbaşı Tuluntaş köyü'nde yüksek kat izni çıkan 20 parselin kimlere ait olduğunu AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı düzenlediği basın toplantısı'nda açıkladı.

Gölbaşı'nın Mağaraları ile ünlü Tuluntaş bölgesine “Gökdelen” izni çıktı. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın Köyü olan Tuluntaş'taki 20 parsele sınırsız yükseklik izni verildi.

Tuluntaş köyünde 20 Parsele Piyango Vurdu

Büyükşehir Belediye Meclisi, Tuluntaş Koparan kentsel gelişim alanında çok katlı bina yapılması iznini verdi. Meclis'te bölgenin yer altı sularının yoğun olduğu “Akifer” sahası içinde olduğu itirazı gelince Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bu konuda DSİ'den rapor alındığını belirtti. Gökçek; itiraz edenlere “ sizde diğer bölgelerin Akifer sahası içinde olmadığı belgeleyin, oranında emsalini değiştirelim sözü verdi.

Tuluntaş kentsel Gelişim alanı, 1. Etap uygulama imar planı'nın askıya çıkmasıyla başladı. DSİ  Bölgenin, yer altı sularının nehirlere karıştığı akifer bölgesi olmadığına ilişkin raporuyla itiraz eden vatandaşa diğerlerinden farklı olarak çok kat izni çıkardı. Bunun üzerine Gölbaşı Belediyesi DSİ'ye resmi bir yazı göndererek bölgedeki diğer 19 parselin akifer sahası içinde olup olmadığını sordu. Bu resmi yazının altında ise İsmail Bilicinin imzası bulunmakta. DSİ'den gelen yanıtta, bahsedilen parsellerin yaygın ve zengin yer altı suyu taşıyan akifer sahasında olmadığı bilgisi verildi.
Gölbaşı Belediye Meclisi de akifer sahası içinde bulunmayan parsellerdeki katların yükseltilmesini istedi.
Gölbaşı Belediyesi'nin bu önerisi, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda görüşüldükten sonra Büyükşehir belediye Meclisi'nde “belirlenen” parsellerin emsalinin yükseltilmesine karar verildi. Bu kararla toplam 20 parselde diğer komşu parsellere göre 7 kat emsal farkı ve sınırsız yükseklik izni çıktı.

Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın Köyü olan Tuluntaş'taki 20 parsele sınırsız yükseklik izni verilmesi ve bu parsellerin Odabaşı'nın akrabalarına ait olmasıyla ilgili yapılan açıklamada;

Saman Altından Su Yürüterek Önce Can sonra Canan Hesabı Yapmışlar

Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan; “Büyükşehir Belediyesi Akifer sahası içinde olmayan arsalara DSİ(Devlet Su İşleri)'nin raporu doğrultusunda yüksek kat izni verebileceğini ifade etmiştir. Bunun ardından Gölbaşı Belediyesi DSİ müdürlüğüne yazdığı resmi yazıda Tulumtaş mahallesinde yer alan 20-25 tane parselin Afiker bölgesinde kalıp kalmadığının raporunu istemiş. Bu 20-25 parselin 18 tanesi Yakup Odabaşı ve akrabalarına ait parsellerdir. Büyükşehir Belediyemiz bu bölgenin tamamı ile ilgili bir çalışma isterken, Gölbaşı Belediyemiz saman altından su yürüterek önce can sonra canan hesabı yaparak diğer vatandaşların haberi olmadan kendisine ve akrabalarına ait olan bu yerleri  resmi yazıyla DSİ'ye gönderiyor. Sorunun cevabı da DSİ'den sorduğunuz parseller Afiker sahası içinde kalmamaktadır diye geliyor” dedi.

450 Milyon'luk Vurgun

Karaaslan yaptığı açıklamada Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın yaklaşık 500 milyon'luk rant sağladığını iddia ederek; “Bu raporun sonucunda ise yaklaşık 600 dönüm arsa, emsal oranı 0,20'den 1,4'e çıkıyor. Bu ne demek? 150m2'lik inşaatlardan 3600 tane konut demek. 3600 konutu %40-50'den müteahhite verseniz, yaklaşık 1800 konut demek. 1800 konutun da ortalama tutarı da 450 Milyon(trilyon) demek. Bu rant Gölbaşı Belediye Başkanı ve akrabalarına peşkeş çekiliyor” dedi.

Kendi Köylünüzün Hakkını Yediniz

Büyükşehir'in de bir aldatılması olduğunu iddia eden karaaslan; “Büyükşehir bu alanın geneli ile ilgili bir rapor istiyor, ancak Gölbaşı belediye başkanı kendi ve akrabasının sahip olduğu parselleri büyükşehir belediyesine gönderiyor. Bunu tüm Gölbaşı halkına açıklamayı kendimize bir borç biliyoruz.  Gölbaşı Belediyesi'ne ve Başkanı'na sesleniyorum bunun neresi adalet, yetim hakkı nerde kaldı. Siz yetim hakkını'da geçtiniz Gölbaşı'nın Gölbaşılı'nın hakkını hatta kendi köylünüzün hakkını yediniz.

Amcaoğlum İlhami Odabaşı'nın hissedarıdır

Ak İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda Ak Parti ilçe başkanı Osman Karaaslan; konu ile ilgili Amcaoğlu Talat Karaaslan'nın da bu bölgede parselinin olduğunu belirtti.Karaaslan; Amcaoğlu Talat Karaaslan'nın şahsına ait parseli ile ilgili rapor istenmesinin de nedeni İlhami Odabaşı'nın hissedarı olmasıdır diyerek tapu kayıtlarından araştırılabileceğininde altını çizdi.

İşte Belgeler (Belgeleri görebilmek için üzerine tıklayınız)

Belge 1  (Parsellerin bulunduğu pafta)

Belge 2 (DSİ'den gelen yazı)

Belge 3 (Belediye tarafından DSİ'ye gönderilen yazı)

Belge 4 (DSİ'den gelen rapor 2)

Belge 5 (DSİ'den gelen rapor 1)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
golbaşılı 06
05 Mart 2012 Pazartesi 02:04
SORUN YOK !!!
HERKES DSİ DEN RAPOR ALSIN EMSALLERİ HER YERDE ARTIRALIM... GOLBAŞI NEDEN CAYYOLU OLMASIN !!!
94.123.71.76
tuncay özer
17 Şubat 2012 Cuma 18:00
taraf olmayın
zamnında haslak polis akademisinin altında tokiye yakın yerde yerleşim alanı olcak diye cok yandasına buraları peşkek çekti kime : Şu Anki Meclislis üyelerinden bazılarına kimsenin sesi çıkmadıda şimdimi tulumtaş köyüne yüksek kat verilince sesiniz cıkıyor .
Gölbaşı TAraf : SAYIN YORUMCU BİZ OZAMAN YOKTUK
85.110.50.243
AHMET
16 Şubat 2012 Perşembe 02:21
GÖLBAŞINDAN BASKA GIDECEK YERİ OLMAYAN
HELAL OLSUN BAL TUTAN PARMAKLARINI YALAR GARIP İŞÇİLERE VERECEGI 1 AYLIK MAAŞI HESAPLAMAYA DEVAM ETSIN SN ODABAŞI AMA HER SEFER DOĞRUYU KONUŞAN ATALARIMIZ NE GÜZEL SÖYLEMİŞ '' KESER DÖNER SAP DÖNER BİR GÜN GELİR HESAP DÖNER''. SN İLÇE BAŞKANI KARAASLAN O ZAMAN SN GÖKÇEK E ULAŞARAK BU İŞİ BOZABİLİRSİNİZ
78.167.250.0
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim