• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara : 28 °C
  • İstanbul : 22 °C
  • İzmir : 23 °C

Yine mezar tartışması

08.09.2010 03:05
Yine mezar tartışması
Gölbaşı Belediye Meclisinin Eylül ayı meclis toplantısının ikinci oturumuna “Mezar tartışmaları” damgasını vurdu. Ak Partili ve MHP'li Meclis Üyeleri arasında mezar tartışması çıktı. MHP'li Sami Özdemir'in “Kendi içimizde bile bu işi kaşıyanlar var” demes

Gölbaşı Belediye Meclisinin Eylül ayı meclis toplantısının ikinci oturumuna “Mezar tartışmaları” damgasını vurdu. Ak Partili ve MHP'li Meclis Üyeleri arasında mezar tartışması çıktı. MHP'li Sami Özdemir'in “Kendi içimizde bile bu işi kaşıyanlar var” demesi ise Mehmet Atak'ı rahatsız etti. Atak, Özdemir'e tepki göstererek bu ismi açıklamasını istedi. Kadir Yanık'ın “Gocunma “demesi ile tepki gösteren Hakan Han Özcan ise, Yanık'a hitaben “Eşekler gocunur. O kelimeyi size iade ediyorum” dedi.

Gündem dışı söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Aksakal, Gölbaşı'nın ikinci kez ulusal basında mezarlıklarla anıldığını ifade ederek “Bu Gölbaşımıza yakışmadı. Daha öncede meclis toplantısın da çıkan tartışmaları hiçbirimiz tasvip etmemiştir” dedi.
Aksakal, yasa gereği mezarlık yetkisinin büyükşehir belediyesinde olduğunu ifade ederek, “Ancak büyükşehir bu yetkiyi almadan önce bunu bildirmeliydi. Şu anda işgalci konumuna düştüler. Bu konu ile ilgilide SYK'lar harekete geçti. Köyler mahalle olup, büyükşehire bağlanınca herkes hizmet gelecek diye sevindi ancak, büyükşehir mezarlıklara bile el koydu.” dedi.
Ak Parti döneminde bu yetkinin niçin alınmadığının sorgulanması gerektiğini ifade eden Aksakal “Eğer mezarlıktan bağış alınıyorsa, bu Ak Parti dönemindeki iktidarda yapılmıştır. Şu anda bunun tartışma konusu olması yanlıştır. Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon eksiğimiz olduğu doğrudur. Ancak meclis üyesi olarak bizlere birim müdürleri tarafından da bir bilgi ve birifing verilmedi. Hangi yerler bize ait, nereler hizmet bölgemizde onları bilmemiz gerekli.” dedi.
Ramazan Şenlikleri nedeniyle Kültür Müdürlüğüne ve belediye çalışnalarına teşekkür eden Aksakal “Şu anda Gölbaşı cıvıl cıvıl olmuş. Sahil parkı çok güzel olmuş. Ancak bunu sadece Ramazan'da değil. Bahar ve yaz aylarından da yapalım. Parkımızın ve gölümüzün değerini bilelim.” dedi.

Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Fatih Duruay ise, mezarlık yetkisinin Gölbaşı Belediyesinin elinden alınmasına karşı olduğunu ifade ederek “Ben bu yetkinin alınmasını istemedim. Ancak STK'ların mezarlık önünde yapmış oldukları eylem ters tepti. İyilik yapalım derken, kötülük yaptılar. Eğer mezar satıldıysa bu CHP zamanında başlamıştır. Biz büyükşehirde sadece Gölbaşında ikamet edenler defnedilsin diye uğraş vereceğiz. Ayrıca bir hayırseverin İncek'te yapacağı okul için gerekli hassasiyeti gösteren İmar İşleri Müdürlüğü'nede teşekkür ediyor, herkesin Ramazan Bayramını kutluyorum” dedi.

MHP Belediye Meclis Üyesi Hamit Mermer ise büyükşehir belediyesinin yetkisini almasına değil, siyaset adına kendilerini kötüleyenlere tepkili olduklarını söyledi. Mermer, bu kişilerin yalan yanlış bilgiler vererek, mezarlık yetkisinin büyükşehire geçmesine neden olduklarını öne sürerek “Sırf intikam uğruna bu kişiler, mezarlığın elimizden gitmesine neden olmuştur. Bu makamlarda bugün biz, yarın başkası olabilir. O yüzden siyaseti düzgün yapmak gerekir. Dışarıdan defini engellemek için Odabaşı'da, Haşlak'ta bir çok kişiyi kırdı. Dışarıdan defin yapılmaması içinde meclis kararı var. Gölbaşı mezarlığına defin için dışarıdan bir çok talep var.” dedi.

Mermer sözlerine şöyle devam etti;
“Şu anda Gölbaşı Mezarlığında sanki rant varmış gibi gösteriliyor. Gölbaşı mezarlığı bizim elimizde 10 yıl içinde, büyükşehirde ise 10 yıl içinde dolacak. Burası dolunca köylere defin yapılmaya başlanacak. O zaman köylerde çıkabilecek olayları tahmin edebiliyor musunuz?” diyerek gelecekte yaşanabilecek sorunlara dikkat çekti.

“Bu mezarlıkla ilgili bir bildiri yayınlandı. Ancak Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu bildiriden haberleri olmadığını söylüyorlar. İşte birilerinin Başkan Odabaşı'na zarar vermek için harekete geçtiği görülüyor. Bugüne kadar Gölbaşında oturan ve ikamet eden hiç kimseden defin için bağış alınmamıştır” dedi.

Ak Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Hakan Han Özcan ise bu konunun tekrar gündeme getirilmesinin yanlış olduğunu ifade ederek “Biz burada, bu salonda bundan sonra ne yapabiliriz. Nasıl hizmet getirebiliriz, onu tartışmamız lazım. Ama ne yazık ki geçmişe takılıp kalıyoruz. Öncelikle mezar meselesini partimiz meclis gündemine taşımadı. İlgili haber Habertürk ve Hürriyet gazetelerinin manşetlerinde “Göl manzaralı mezarlar” ve “Define avcıları” başlığıyla kamuoyuna duyuruldu. Bu haberler faaliyet raporu konuşmamızdan önce çıkmış haberler. 1 yıl olmadan istifa eden yönetimde biz değiliz. Biz bunu dile getirirken, daha farklı konular açıldı ve yaşanmasını istemediğimiz olaylar oldu.Ben Hamit beyden biraz önce bahsettiği isimleri açıklamasını istiyorum. Mezar konusunda diğer ilçelerde büyükşehirle ilgili bir sorun yok." dedi.

Mezarlıklar konusunda Gölbaşı'nın hassasiyetini yetkililer bildirdiklerini ifade eden Hakan Han Özcan “İnşallah bu karar Gölbaşı ve Büyükşehir Belediyesi için hayırlı olur. Neticede büyükşehir belediyesi yetkisini kullanmıştır. Buna saygı duymak gerekir. Büyükşehir belediyesi ile koordineyi sağlayarak, mezarlığımızda bulunan eksikliklerimizi tamamlamalıyız. Önemli olan hizmettir. İnsanlarımızı yanlış bildirmekten kaçınalım. Birileri büyükşehir belediyesini, Ak Parti'yi ve Melih Gökçek'i öcü gibi göstermek istiyor.” Dedi.
Büyükşehir meclis üyesi Ahmet Çelebi ise bazı gazetecilerin kendisini kumpasa getirdiğini ifade ederek “Ben ilgili haberlerde mezarlıkla ilgili samimi konuştum. Bana mezarlıklarla ilgili baazı sorular soruldu. Bende samimiyetle cevap verdim. Doğru neyse onu söyledim. Maalesef dışarıdan definlerde caydırıcı olması nedeni ile böyle bir yola başvuruluyor.” Dedi.
Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise mezarlığa herkesin sahip çıkması gerektiğine dikkat çekerek “Gölbaşı metropol bir ilçe olabilir ancak, herkes birbirini tanıyor ve düğündede cenzaedede bir olurlar. Gölbaşı mezarlığı büyükşehir belediyesi yetkisinde. Ancak şu anda ki mezarlığını durumu biraz farklı. Üzerinde bulunduğu arsanın bir bölümü ağaçlandırma alanı, diğer kalan bölümede 200 vatandaş hissedar. Biz bunu resmi yazıyla büyükşehir belediyesine bildirdik. Bazı şeyler eksik biliniyor. Gölbaşı Belediyesinin Büyükşehir Belediyesi ile arasının açılması kime yarar? Biz herkesle ve her kurumla iyi diyaloglar içinde olmak istedik. Bize düşen görev arabozuculara karşı dik durmaktır. Biz herzaman dik durduk. Mezar fiyatlarını büyükşehir belediyesi belirliyor. Biz bu zamana kadar Gölbaşında oturan kimden mezar karşılığı bağış almışız? “ dedi.
Gölbaşı'na dışarıdan defin için yoğun talep olduğunu ifade eden Odabaşı “Bu konuda alınmış bir kararda var. Dışarıdan defin almıyoruz. Gazetelerin saldırması da o yüzden. Kendi partimin milletvekili arıyor, ona bile bu işin mümkün olmadığını söylüyorum. Peki amacımız ne? Mezarımız dolmasın. Bunun içinde birilerini karşısımıza aldık.” Dedi.
Büyükşehir dağıttığı bildirinin korsan olduğunu ifade eden Odabaşı “Mezarlıkta rant yok. Gölbaşı olumsuzluklarla değil, güzellikleriyle anılsın istiyoruz. Mezarlıklar müdürü Şükrü Çetin'in açıklamaları ile ilgili bir üst düzey yetkiliye başvurduk. O yetkilide mezarlıklar müdürü haddini aşmış dedi. Buda bizi rahatlattı” dedi.
STK'ların iyi niyetli eylem yaptığını söyleyen Odabaşıi, yapılan açıklamayı ise doğru bulmadığını söyledi. Odabaşı kullanılan ifadelerin daha düzgün olabileceğini de sözlerine ekledi. Meclis üyelerine seslenen Odabaşı “ Bayram sonrası hep birlikte büyükşehire gidelim ve hassasiyetimizi dile getirelim. Araya başkaları girmesin yeterki. Ben bu konuda Gölbaşı Belediyesinin rantla suçlanmasını doğru bulmuyorum” dedi.
Belediye Meclis Üyesi Sami Özdemir, bu işi hem kendi partilerinde, hemde Ak Partiden kaşıyan insanların olduğunu ifade ederek “Mezarlık işini hem kendi partimizden hemde, hemde Ak Parti'den kaşıyanlar oldu. Bu konuyu meclise taşıdılar” diyerek hem meclis üyeleri içinde ayrılık rüzgarı olduğunun sinyalini verdi.
MHP'li Mehmet Atak ise Sami Özdemir'e tepki göstererek bu işi MHP'den kaşımak isteyenlerin ismini söylemesini istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
gölbaşı
14 Eylül 2010 Salı 01:14
bunlar kurtlar
sayın:yakup odabaşı sayın:selçuk dagdelenler sayın:kadir yanık daha çok çekerler aslında kendimiz yaptık kendimiz bulduk bu belediye mejlis ülkücülerimizi bu türküyü çok dinlesinler yahu sorarım bu ülkenin neresi kutsal bu ülkücüler için koltuk kutsal ülkeyi veya gölbaşını kım düsünür bırak davaları için yesinler belediyede haydi gardaşlarım tamgaz kavgaya de hadi.....
88.230.231.132
osman aga
08 Eylül 2010 Çarşamba 11:09
paylaşamadık
sen yiğecen ben yiğecem diye bunlar daha çok kaşınır ve gocunurlar hangi işleri düzgünse hepsi bir rant peşine düşmüş geldi geleli bunların kendi kendilerine bile güvensizler bunlar geçmiştede böyleydiler ne bekliyorsunuzki .........?
78.169.191.18
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim