• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara : 17 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 15 °C

Yüksel Özbek'e özel meclis kararı

11.12.2009 15:40
Yüksel Özbeke özel meclis kararı
Gölbaşı Belediyesinin Aralık ayı ikinci olağan toplantısında, imar çalışması devam eden mahallelerdeki yıkım kararlarının durdurulmasını içeren önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

Yüksel Özbek'e özel meclis kararı

 

Gölbaşı Belediyesinin Aralık ayı ikinci olağan toplantısında, imar çalışması devam eden mahallelerdeki yıkım kararlarının durdurulmasını içeren önerge oy çokluğuyla kabul edildi. Yüksel Özbek'in Yağlıpınar mahallesinde kaçak evi olduğu iddialarından sonra acele bir şekilde meclise gelen önerge, “tesadüfün bu kadarına da pes” dedirtti.

 

ÖNERGE TARTIŞMASI

Aralık ayı Belediye Meclis Toplantısının ikinci oturumu, Meclis başkanı Hamit Mermerin başkanlığında gerçekleşti. Meclise sunulan önergelerin ilk meclis toplamtısında gerçekleşmesi gerektiğini ifade eden Hamit Mermer “Bu önergeleri şimdilik kabul ediyorum, ancak bir daha bu şekilde olmasın kanun bunu söylüyor. Şimdi kabul edelim ancak bir daha böyle olmasın” şeklinde konuştu.

CHP'li meclis üyesi Yusuf Aksakal ise meclis başkanının meclis iç tüzüğe uyması gerektiğine dikkat çekti.  Hamit Mermer konuşmanın kayıtlara geçmesi için Aksakal'ın kürsüde geçmesi gerektiğini söyledi. Aksakal kürsüde yaptığı konuşmada kanunun açık olduğu ifade ederek “Kanunda bu açık bir şekilde ifade edilmiştir. Meclise verilen önergeler ilk toplantıda verilir. Önergeleri kabul ederseniz meclis olarak yanlış bir tutum izlemiş oluruz. Kanunun tersine farklı bir karar almak kanunlara uymamak demektir.” diye konuştu.

 

AK PARTİ'DEN KAZA İÇİN SORU ÖNERGESİ

Ak Partili meclis üyeleri Gölbaşı Taraf'ın gündeme getirdiği belediyeye ait aracın kaza yapması ile ilgili yazılı bir cevap verilmesini talep etti. Meclis Başkanı Hamit Mermer ise konu ile ilgili bir soruşturma başlatıldığını ifade ederek “Konu ile ilgili gerekli birimler hareket geçerek, soruşturma açtı. Aracın bedeli kaza yapan şahıstan alınacak. Bu konu sonuçlandığına size gerekli bilgileri vereceğiz” şeklinde konuştu.

 

YÜKSEL ÖZBEK İÇİN ÖZEL ÖNERGE

Ak Partili ve MHP'li Belediye Meclis Üyelerinin meclise sunduğu “Yıkım kararı alınan yerlerin 1/1000'lik imar planı yapılana kadar yıkım kararının ertelenmesi” önergesi ise “tesadüfün bu kadarına da pes” dedirtti. MHP Belediye Meclis Üyesi Yüksel Özbek'in kaçak evi olduğu iddialarının gazetemize yansımasından sonra meclise gelen bu önerge “Madem böyle bir sorun vardı da daha önce niye dile getirilmedi” sorusunu akıllara getirdi. Yıkım kararı alınan yerlerin 1/1000'lik imar planı yapılana kadar yıkım kararının ertelenmesi önerisi oy çokluğu ile kabul edildi. Bunun üzerine CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal, tepki göstererek  “Hamit Mermer'in bu şekilde usulsüz  karalar aldığınız için kınıyorum” dedi

 

CHP ÇEKİMSER KALDI

CHP'li Yusuf Aksakal ve Ercan Şimşek'in çekimser kaldığı oylamada, CHP'liler bu kararın meclis yetkisinde değil, belediyeye encümeninde olduğunu belirterek, çekimser oy kullandıklarını söylediler.

 

YIKIMLAR ERTELENSİN

Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Fatih Duruay “30-40 yılık evlere yıkım karı çıktığına dikkat çekerek “Planlar yapılancaya kadar bu yıkımlar dursun. Yıkımların planlar yapılana kadar ertelenmesini istiyoruz” dedi.

 

PLAN İÇERİNE GİRECEKLER ERTELENMELİ

MHP Belediye Meclis Üyesi Kadir Yanık, plan içine girecek kaçak yapıların yıkım kararının ertelenmesi gerektiği görüşünü savunarak “Yıkım kararı alınan yerlerin araştırılması” gerekli dedi.

 

 

KAÇAK YAPI KANAYAN YARAMIZ

AKP Belediye Meclis Üyesi Duran Özkan kaçak yapıları kanayan bir yaraya benzeterek “İmar çalışmalarını hızlandırmalıyız. Hazine arazisi üzerinde yapılan kaçak yapıları, imar planına dahil etmeliyiz” dedi.

 

GARİBAN KÖYLÜYEMİ GÖZ DİKTİNİZ?

CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal , bu konunun encümen yetkisinde olduğuna dikkat çekerek “Gölbaşı içerisinde kaç tane kaçak yapı vardır ve bunlara hangi işlem yapılmıştır. Gariban köylünün evini yıkım ekibi göndermek yerine, şehir içindeki yerler bakın” diye konuştu.

 

HİSSESİ OLAN VATANDAŞ ZARARLI ÇIKABİLİR

Karagedik mahallesinde yer alan Fatih Üniversitesinin imar planlarının düzeltilmesi ile ilgili komisyon raporu hakkında red veren ve  CHP adına  görüş bildiren Yusuf Aksakal “Raporda gördüğüm kadarıyla Üniversite içinde bulunan arsalardaki hisseli vatandaşları çıkarılacak. Böyle bir durumda üniversite avantajlı çıkacak, arsalarda hissesi olan vatandaşlarımızda zararlı çıkacak. Böyle bir olaya müsaade etmemeliyiz” dedi.

Konu hakkında bilgi veren İmar Komisyon Başkanı Nizamettin Çakır ise konuyu detaylı olarak ele alacaklarını ifade ederek “Hissesi olan vatandaşımız zor duruma düşürecek bir şey yapmayacağız. “dedi.

 

Mecliste gündem maddeleri konuşulduktan sonra gündem dışı konuşmalara izin veren Meclis Başkanı Hamit Mermer, yerel basında bir önceki meclis toplantısında gündem dışı konuşmalara müsaade edilmemesi ile ilgili söylediklerinin kamuoyunda yanlış anlaşılmalara neden olduğunu ifade ederek “Sayın Mehmet Atak, şimdi dilediği kadar konuşabilir” dedi.

 

AYHAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR

MHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Atak'ta gündem dışı konuşmasına Ak Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanı Ayhan Yılmaz'a teşekkür ederek başladı. Hayvan barınaklarının Gölbaşı'ndan taşınması ile ilgili adımın Ak Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanı Ayhan Yılmaz tarafından atılmasının önemli bir konu olduğunu ifade ederek “Bu konuda göstermiş olduğu ilgi, alaka ve çalışmadan dolayı Ayhan Beye çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Oto galerilerinin Gölbaşı'na getirilmesi için kamu oyu oluşturulması gerektiğini savunan Atak “Bu konuda hep birlikte hareket etmeliyiz. Oto galericilerinin Gölbaşı'na gelmemesi bir kayıptır” dedi. Karaoğlan mahallesinin altında yer alan Sayıştay binasının dış cephe görünümünün çok çirkin olduğunu ifade eden Atak “Özel Çevre Kurumu Gölbaşı'nı korumuyor. Bu konuda hem Ö.Ç.K.'yı hemde Gölbaşı Belediyesini göreve davet ediyorum. Bu tip manzaralar Gölbaşı'na yakışmıyor” diye konuştu.

 

ATAK, BASINA ÇATTI

Yerel basın mensuplarının meclis üyelerinin mecliste kavga ediyor imajı verdiklerini ifade eden Atak “Bizim mecliste kavgamız olmuyor. Bazı basın mensupları bizleri kavga ediyor gibi gösteriyorlar. Bizim 9 aydır çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
sade vatandaş
11 Aralık 2009 Cuma 23:45
VAYYYY BEEEEEE......
ne başkanlar geldi geçti yıllardır.. Sayın ÖZBEK hep aynı O BİLDİĞİMİZ yerde.Köyünde PARDON gölbaşının mahallesi olan Yağlıpınar Mahallesindeki kaçak yapılar için ne düşünüyor acaba çok merak ediyorum.O MAHALLEDE tüm ÖZBEKLERİN yapılarının denetlenmesini ve sonuçlarını.. vergisini ödeyen sade bir vatandaş olarak aynı gazetede okumak istiyorum.Saygılar.
81.213.200.188
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim