• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

YURTBEY BOZKIRLARINI KİRLETMEYİN...

13.01.2011 11:40
YURTBEY BOZKIRLARINI KİRLETMEYİN...
Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Dernek Başkanı İsa Ömercan, Büyükşehir Belediyesi tarafından Andezit Taş İşletmecilerinin atıkları için döküm sahasının eski adı Gerder olan Yurtbey Mahallesi'nin bozkırlarının seçilmesinin hata olduğunu belirte

Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Dernek Başkanı İsa Ömercan, Büyükşehir Belediyesi tarafından Andezit Taş İşletmecilerinin atıkları için döküm sahasının eski adı Gerder olan Yurtbey Mahallesi'nin bozkırlarının seçilmesinin hata olduğunu belirterek, "Çevreyi koruyacağım diye yapılacak çalışma ile büyük bir çevre katliamına neden olur!" dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Gölbaşı'nda taş işletmesi yapan firmalara döküm sahasının Yurtbey Mahallesi'nin yeşil/mera alanları olduğunun duyumunu aldıklarını belirten İsa Ömercan, "Gölbaşı'nda faaliyet gösteren taş işletmecilerinin yüzde 90'ı artık taşlarını Gölbaşı dışından getiriyor. Gölbaşı'nda kalan andezit taş rezervleri en fazla 5-10 yılı bulmaz. Taş çıkaracağız diye doğanın büyük tahribatına yol açan, çevrede çirkin görüntü oluşturan bu işletmelere döküm yeri için Gerder bölgesi seçiliyorsa büyük hata yapılıyor. Zaten taşçıların bulunduğu bölge de büyük bir doğa tahribatı var, birde tepenin öbür tarafımı yok olsun. Taşçılar için döküm sahası olarak belirlenen yer Gerder bölgesinin üst kısımları olduğunu duyuyoruz, buralarda su kaynakları vardır. Daha önce bu bölge de taş - mıcır ocakları açmaya çalışmışlardı mahkeme kararıyla durdurulmuştu. Şayet yine bu bölgelerde döküm sahası belirlendiyse Göl-Der olarak her türlü yasal yollara başvurup, yetkililer hakkında gerekli cezanın verilmesi içinde var gücümüzle çalışacağız.

Gölbaşı Turizm kenti olmakla birlikte, her alanda turizme hitap eden bölgeler var. eski adı Gerder, yeni adı Yurtbey Mahallesi olan bölgenin üst kısımlarında her türlü doğa turizmi yapılabilir. Ayrıca buralarda su kaynakları vardır. Bu bölge 10 yıl sonra bırakın Gölbaşı'nın Ankara'nın nefes alabileceği yer olarak karşımıza çıkacaktır. Onun için bu tür bölgelerin korunması gerekmektedir. Kimsenin doğayı katletmesine izin vermeyeceğiz. "dedi.

İsa Ömercan, Taşçılar için tahsis edilen döküm yerinin neresinin olduğu kamuoyuna açıklanmadığını belirterek, "Neresiyse herkes bilsin, biz taşçılara döküm yeri olmasın demiyoruz ancak doğayı katletmeyin, su kaynakları olan bölgeleri koruyun, nefes alabileceğimiz yerleri kirletmeyin." diyoruz. Bunlar Gölbaşı'nın değerleridir.

Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu bile Eymir Gölü'nü de Kapsayan Bir Proje Hazırlığı İçinde Olduklarını Dile Getirerek, "Gölbaşı'nda Dünyaya Örnek Olacak Ekolojik Yerleşim Alanı Kurmak İstiyoruz." derken, Gölbaşı'nda doğanın katledilmesine seyirci kalamayız. Konuyu Özel Çevre Koruma Kurumu ile de görüşeceğiz. Kamuoyuna açıklama isteyeceğiz."dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim