• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • Ankara : 17 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 13 °C

Gölbaşı’nda 167 Çiftçiye 30 Ton Nohut Tohumu Dağıtıldı

01.04.2026 17:24
Gölbaşı’nda 167 Çiftçiye 30 Ton Nohut Tohumu Dağıtıldı
Gölbaşı İlçe Tarım Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle çiftçilere nohut tohumu dağıtıldı. Proje kapsamında ilçede 37 bin dekarlık alanda 380 ton tohum desteği sağlanacak.

Gölbaşı İlçe Tarım Müdürlüğü, ilçede tarımsal üretimi artırmak ve çiftçilere destek sağlamak amacıyla anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Ankara Tarım ve Orman İl Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen “Nohutla Üretime Can Ver” projesi kapsamında düzenlenen tohum dağıtım törenine İl Müdürü Ahmet Dallı, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Esmek, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Yiğit, MHP İlçe Başkanı Abdurrahman Özçelik, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Törende konuşan İl Müdürü Ahmet Dallı, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Gölbaşı İlçe Müdürü Erşan Bey’i rahmetle anarak, yeni atanan İlçe Müdürü Mehmet Esmek’e başarılar diledi. Dallı, Ankara’nın tarımsal potansiyelini ve ilçedeki üretici sayısını paylaşarak, “Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı 50 binin üzerinde çiftçimiz ve 11 milyon dekar alanda tarımsal faaliyet yürütüyoruz. 22 bin hayvancılık işletmemizde 70 bin büyükbaş ve yaklaşık 2,5 milyon küçükbaş hayvan bulunuyor. Bugün burada 150 dekar alanda 167 üreticimize 30 ton nohut tohumu dağıtacağız. İl genelinde toplamda 37 bin dekarda 380 ton tohum desteği sağlanmış olacak” dedi.
Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu da ilçedeki nohut üretiminin artırılmasının önemine dikkat çekti. Rüstemoğlu, “Nohut destekleriyle ekilmeyen arazileri üretime kazandırmayı, yerli ve millî tohum kullanımıyla maliyetleri düşürmeyi ve su tüketimi az olan nohut gibi ürünlerle iklim değişikliğine karşı üretimimizi dirençli hâle getirmeyi amaçlıyoruz. İlçemiz, Ankara’da nohut üretiminde dördüncü sırada yer alıyor. Bu proje, çiftçilerimizin yanında olmanın somut bir örneğidir” ifadelerini kullandı.
Ziraat Odası Başkanı Mehmet Yiğit ise çiftçilere seslenerek, “Gölbaşı çiftçisinin alın teri, toprağa düşen her emek çok değerli. İlçe Müdürlüğümüzün teknik desteğiyle doğru ekim ve bakım uyguladığınızda bu tohumlardan en yüksek verimi alacağınıza inanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, kazasız ve bereketli bir sezon diliyorum” dedi.
Etkinlikte, çiftçilere dağıtılan nohut tohumlarının yanı sıra koza ve kanola gibi ürünlerin de ilçenin ekolojik koşullarına uygun olarak destekleneceği bildirildi. İlçe yetkilileri, projeyle hem üreticilerin desteklendiğini hem de ilçenin tarımsal potansiyelinin değerlendirildiğini belirterek, “Bu tür projeler Gölbaşı tarımına canlılık kazandırıyor, üreticiye moral veriyor ve ekonomimize katkı sağlıyor” dedi.
Törene katılan çiftçiler, devlet desteğiyle tohumlarını almanın ve üretime katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadı. Etkinlik, çiftçilerin yüzünü güldüren ve Gölbaşı topraklarında bereketi artırması beklenen önemli bir adım olarak değerlendirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • TÜRKİYE (Türkün Diyarı)17 Ekim 2025 Cuma 15:02
  • SPOR KLUPLERİMİZ VE SPORCULAR SAHİPSİZ KALMAMALIDIR.13 Ağustos 2025 Çarşamba 13:53
  • Mikail Arıkan’a Yeni Görev09 Ağustos 2025 Cumartesi 12:25
  • RECEP TAYYİP ERDOĞAN 15 TEMMUZ’da GÖLBAŞI’nda14 Temmuz 2025 Pazartesi 14:40
  • ODABAŞI’NIN GİZLİ ZİYARETLERİ SİYASETİ KARIŞTIRDI!04 Temmuz 2025 Cuma 12:50
  • Gölbaşı Belediyesi’nde Gece Nöbeti Mi Var?27 Haziran 2025 Cuma 12:09
  • İNCEK PARKI’NI YOK ETTİNİZ25 Haziran 2025 Çarşamba 17:07
  • Gölbaşı’nda Trafik Düzenlemesi Krizi: Esnaf Tepkili,24 Haziran 2025 Salı 17:58
  • İMAMOĞLU’ndan ÖZGÜR SAĞLAM’a MEKTUP04 Haziran 2025 Çarşamba 17:54
  • TUNAFEN KOLEJİ20 Mayıs 2025 Salı 12:37
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim