• BIST 11165.85
  • Altın 4855.329
  • Dolar 41.3041
  • Euro 48.9107
  • Ankara : 16 °C
  • İstanbul : 19 °C
  • İzmir : 22 °C

Davutoğlu: İsviçre krizi tırmandırıyor

02.12.2009 15:34
Davutoğlu: İsviçre krizi tırmandırıyor
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İsviçre'deki minare yasağının İslam karşıtlığına dönüştüğünü söyledi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İsviçre'deki minare yasağının İslam karşıtlığına dönüştüğünü söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsviçre Dışişleri Bakanı Micheline Calmy-Rey ile dün yaptıkları görüşmede, minarelerin yasaklanması ile ilgili son referandumu ve sonrasında ortaya çıkan tabloyu ele aldıklarını söyledi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) toplantıları için Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Ahmet Davutoğlu, basın mensuplarına dünkü temaslarıyla ilgili bilgi verdi.

Davutoğlu, İsviçre Dışişleri Bakanı Micheline Calmy-Rey ile dün yaptığı görüşmede minare referandumunun ardından yaptığı uyarı ve tavsiyeleri aktardı. Bakan Davutoğlu, "Karikatür krizi başta olmak üzere Avrupa'da yaşanan bunalımlarda Türkiye'nin tavsiyelerinin dikkate alınmasının geçmişte ne kadar önem taşıdığını ve dikkate alınmadığı durumlarda maalesef krizin tırmandığını söyledim." dedi. Davutoğlu, referandumla ilgili meselenin İslam karşıtlığına, hoşgörüsüzlüğe dönüşmekte olduğunu, böyle bir ortamın Avrupa'nın içindeki dini toleransı olumsuz etkileyeceğini söylediğini dile getirdi. Bakan Davutoğlu, İsviçreli bakana, 'şu günlerde Avrupa'daki liderlerin dini toleransın altını çizerek İslam dünyasına güçlü mesajlar vermesi gerektiğini, bu mesajlarda tereddüt olmaması gerektiğini' ifade ettiğini aktardı.
Bu konunun referandum konusu haline getirilmesinin bile Avrupa ilkeleri, insan hakları ilkeleri bakımından doğru olmadığını vurguladığını kaydeden Davutoğlu, "Bunun, evrensel standartlar bakımından bir kısım sıkıntılar doğurduğunu kendilerine ifade ettim." dedi.

"ORTAYA ÇIKAN TEHLİKENİN FARKINDALAR"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsviçreli bakan ile çok samimi bir görüşme yaptıklarını ifade ederek, "İyi niyetli yaklaşıyor. Yapıcı olduklarını, ortaya çıkan tehlikenin farkında olduğunu gördüm. Türkiye ile birlikte çalışma arzusunu ifade etti. Temas halinde olmanın faydalı olacağını söyledi. Türkiye'nin tavsiyelerini her zaman olduğu gibi dikkate alacaklarını ifade etti." diye konuştu.

Davutoğlu, İsviçreli bakanın bu referanduma karşı olduklarını ve böyle bir sonuç çıkmaması için ellerinden geleni yaptıklarını belirttiğini ve "Gerek İslam dünyasının gerekse Türkiye'nin hassasiyetlerini çok iyi anlıyoruz. Buna uygun bir politika izleyeceğimizden emin olabilirsiniz." dediğini aktardı.

Bakan Davutoğlu, minare yasağının düzeltilmeyecek bir şey olmadığını da belirterek, "Benzer bir referandum, minarelerin serbest bırakılması doğrultusunda da yapılabilir." yorumunu yaptı. beyazgazete.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Gölbaşı’nda Trafik Düzenlemesi Krizi: Esnaf Tepkili,24 Haziran 2025 Salı 17:58
  • İMAMOĞLU’ndan ÖZGÜR SAĞLAM’a MEKTUP04 Haziran 2025 Çarşamba 17:54
  • TUNAFEN KOLEJİ20 Mayıs 2025 Salı 12:37
  • Erişilebilir Ulaşım İçin Önemli Adım16 Mayıs 2025 Cuma 18:45
  • GÖLBAŞI’NDA KURBAN KRİZİ08 Mayıs 2025 Perşembe 11:27
  • Gölbaşı’nda Kurban Kesim Alanı Belirsizliği06 Mayıs 2025 Salı 15:54
  • Sayın Başkan, Gölbaşı Tulumtaş’tan Daha Büyük…03 Mayıs 2025 Cumartesi 17:03
  • Okul Sektör El Ele03 Mayıs 2025 Cumartesi 15:07
  • MHP Gölbaşı’nda Sahada03 Mayıs 2025 Cumartesi 14:44
  • İBRAHİM ATEŞ21 Nisan 2025 Pazartesi 15:08
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim