• BIST 10972.63
  • Altın 4443.862
  • Dolar 40.6565
  • Euro 47.3647
  • Ankara : 32 °C
  • İstanbul : 27 °C
  • İzmir : 35 °C

Erbaş: Müftülüklerimiz, toplumumuza doğru dini bilgiyi ulaştırma noktasında gayret etmektedirler

09.06.2021 10:15
Erbaş: Müftülüklerimiz, toplumumuza doğru dini bilgiyi ulaştırma noktasında gayret etmektedirler
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gölbaşı İlçe Müftülüğünün yeni hizmet binasının açılışını yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, içerisinde 4-6 yaş Kur'an kursu ile konferans salonunun da bulunduğu Ankara Gölbaşı İlçe Müftülüğünün yeni hizmet binasının açılışını yaptı.

İçerisinde 4-6 yaş Kur'an kursu, konferans salonunun da bulunduğu hizmet binasının açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “İllerdeki, ilçelerdeki çalışmalarımızın organizasyonunu, düzenini sağlayan, başta camilerimiz olmak üzere Kur’an kurslarımız ve cami içi, cami dışı din hizmetlerimizi yöneten, organize eden müftülüklerimiz, en güzel bir şekilde toplumumuza doğru dini bilgiyi ulaştırma noktasında gayret etmektedirler.” dedi. 

Müftülüklerin, Diyanet İşleri Başkanlığının birer şubesi gibi olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Müftülüklerimiz esasında Allah Resulü’nün Medine-i Münevvere’de yaptırmış olduğu Mescid-i Nebevi’nin de birer şubesidir. Çünkü Peygamber Efendimiz diyanet işlerini Mescid-i Nebevi’den yönetiyordu. Bugün tüm müftülüklerimiz Mescid-i Nebevi’nin bir şubesi olarak bu görevi yerine getirmektedir.” diye konuştu. 

Müftülüklerin, topluma din eğitimi verilmesi noktasında tüm yaş grupları için çalışmalar yürüttüğüne dikkati çeken Başkan Erbaş, “Bu eğitimi müftülüklerimizde Kur’an kursu hocalarımız, imamlarımız, müezzinlerimiz, vaizlerimiz, kürsülerden, minberlerden, mihraplardan, Kur’an kursu sınıflarından halkımıza ulaştırmaya çalışıyorlar. Bu hizmetlerimizin daha nitelikli bir şekilde devam etmesi için açılışını yaptığımız Gölbaşı Müftülüğümüz büyük bir vasıta olacaktır.” ifadelerini kullandı. 

Başkan Erbaş, hizmet binasının yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan’ın yaptığı dua sonrası Başkan Erbaş ve protokol üyeleri, kurdele kesimini yaparak müftülük hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. 

Daha sonra müftülük binasında incelemelerde bulunan Başkan Erbaş, İlçe Müftüsü Ahmet Dilek’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Başkan Erbaş, hizmet binasının yapımında destek olan hayırseverlere teşekkür belgesi verdi. 

Programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan, AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgehan, Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan, İlçe Müftüsü Ahmet Dilek, MHP İlçe Başkanı Serdar Tekin, AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, CHP İlçe Başkanı Engin Eren ve müftülük çalışanları, vatandaşlar katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İMAMOĞLU’ndan ÖZGÜR SAĞLAM’a MEKTUP04 Haziran 2025 Çarşamba 17:54
  • TUNAFEN KOLEJİ20 Mayıs 2025 Salı 12:37
  • Erişilebilir Ulaşım İçin Önemli Adım16 Mayıs 2025 Cuma 18:45
  • GÖLBAŞI’NDA KURBAN KRİZİ08 Mayıs 2025 Perşembe 11:27
  • Gölbaşı’nda Kurban Kesim Alanı Belirsizliği06 Mayıs 2025 Salı 15:54
  • Sayın Başkan, Gölbaşı Tulumtaş’tan Daha Büyük…03 Mayıs 2025 Cumartesi 17:03
  • Okul Sektör El Ele03 Mayıs 2025 Cumartesi 15:07
  • MHP Gölbaşı’nda Sahada03 Mayıs 2025 Cumartesi 14:44
  • İBRAHİM ATEŞ21 Nisan 2025 Pazartesi 15:08
  • AK Parti Genel Merkez Teşkilatında Yeni Görev Tarık KUYRUKCU Bölge Kordinatörü Olarak Atandı16 Nisan 2025 Çarşamba 17:52
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim