ikiden fazla olana bakın diyorum

ikiden fazla olana bakın' diyorum
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl 4'ten fazla gayrimenkulü olan vatandaşların listesinin çıkartılarak onlara mektup gönderilmesi talimatı verdiğini ifade eden Bakan Şimşek, Bu çok etkili oldu. Daha önce beyanda bulunmayan 140 bin kişi beyanda bulundu. Şimdi, 'ikiden fazla olana bakın' diyorum. 'Serbest kazanç elde edenlere, avukatlara, doktorlara bakın' dedim. Bu kadar denetim elemanı almanın temelinde bu yatıyor dedi.
Vergi gelirlerinde yüzde 10.5'lik artış öngördüklerini vurgulayan Şimşek, Sigara ile ilgili soruya cevap verirken, 'insan sağlığı daha ön plandadır' dedim. Ama iki konu karıştı. Yoksa vatandaşımızın tercihlerine, yaşam tarzına ilişkin hiç bir şekilde değerlendirme yapma konumunda değilim diye konuştu.
50 milyar TL'lik af geliri
Bu arada hükümet, yeni bir tasarıyla ödenmemiş vergi, prim, elektrik, su, doğalgaz, emlak vergisi, stopaj, harçlar, trafik cezaları gibi tüm alacakları af kapsamına aldı. Cumhuriyet tarihinin en büyük affı olması beklenen tasarıyla hükümetin 50 milyar TL gelir elde etmesi bekleniyor. Tasarıyla, vatandaşların ödemediği cezaların ve vergilerin ana parasını ödeyeceği, ancak faiz yükünden kurtulacağı belirtildi.
Tasarıyla bu yılın başında süresi biten Varlık Barışı uygulamasının da yeniden getirildiği, naylon fatura cezalarına da affın gündemde olduğu belirtildi.
Tasarıya göre örneğin, 2005 yılına ait 200 bin TL'lik bir borç, gecikme zammıyla şu anda 700 bin TL oldu. Afla bu borç 280 bin TL'ye indirilerek yüzde 60 azaltılmış olacak. Şimşek de, tasarının çok geniş olduğunu belirterek, Birkaç hususa nihai şekli verildikten sonra gerekli açıklamayı yaparız dedi.
* EPDK başta olmak üzere BDDK, Rekabet Kurulu gibi üst kurulların kestiği cezalar da af kapsamında bulunuyor.
* Borçların ödenmesinde 12, 18, 24 ve 36 aylık ödeme planları geliştirildi. Buna göre, borcun faiz ve diğer bölümleri silinecek, ana paraya enflasyon oranında düşük bir yenileme yapılarak taksitler halinde ödenmesi sağlanacak.
* Vergi mükelleflerine 2006-2009 yılları arasındaki 4 yıllık dönem için matrah artırımı hakkı verilecek. Böylece, mükellefler matrah artırımına giderek artırım yaptıkları vergi dönemiyle ilgili her türlü vergi denetiminden kurtulacak.
Ensonhaber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gölbaşı’nda 167 Çiftçiye 30 Ton Nohut Tohumu DağıtıldıGölbaşı İlçe Tarım Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle çiftçilere nohut tohumu dağıtıldı. Proje kapsamında ilçede 37 bin dekarlık alanda 380 ton tohum desteği sağlanacak.
Cemal Gürsel Caddesi’nde Çözüm Değil Ceza ÜretiliyorCemal Gürsel Caddesi’nin bugün geldiği nokta içler acısı. Yapılan her yeni uygulama sorunu çözmek bir yana, adeta başka bir noktaya taşıyor
Samet Keskin’den Annesi Gülsen Keskin İçin Lokma HayrıMerhume Gülsen Keskin’in ruhu için oğlu Samet Keskin tarafından Gölbaşı Meydanı’nda bulunan Bozkurt Heykeli önünde lokma ikramı gerçekleştirildi. Düzenlenen hayra çok sayıda siyasi temsilci, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim



































