Yaş nedeniyle emekli olamayanlara Bakandan müjde

Yaş nedeniyle emekli olamayanlara Bakan'dan müjde
Emekli olabilmek için gün sayısını tamamlamış, ancak yaş nedeniyle emekli olmayanların sağlık hizmeti alma konusunda yaşadığı sorunlara Bakan Dinçer el koydu
Bakan Dinçer, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) Bolu Koru Otel'de düzenlediği "Sendikal Hak ve Önündeki Engellerin Kaldırılması" konulu toplantıya katıldı.
Toplantıdan önce gazetecilerin sorularını cevaplayan Dinçer, emekli maaşlarına yapılan zammı yılbaşında uygulayacaklarını belirti.
Dinçer, "En düşük emekli maaşında yıllık yüzde 21'lik bir artış temin edildi. En düşük alanlara en yüksek oranda maaş artışı sağlandı. Daha yüksek oranda alanlara da düşük oranda, yaklaşık enflasyon oranında, başka bir ifadeyle 4 4 artış sağlandı" dedi.
Son dönemlerde emekli olabilmek için gün sayısını tamamlamış, ancak yaş nedeniyle emekli olmayanların sağlık hizmeti alma konusunda sorunlar ortaya çıktığını ifade eden Dinçer "Biz bunları telafi edecek bir düzenleme yapıyoruz.
Gününü doldurduğu halde emekli olamayanların da sağlık hizmetini alabileceği bir düzenleme yapıyoruz. Bunla ilgili kanun tasarısı düzenlememiz var. Yakında meclise sevk edeceğiz" diye konuştu.
PRİM BORÇLARININ YAPILANDIRILMASI
Ekonomik şartları göz önünde bulundurarak prim borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Dinçer, "Ekonomimiz istikrara kavuştukça ve geliştikçe şartlar da daha olumlu hale geliyor. Biz de bunu göz önüne alacağız. Düşen enflasyon, düşen faiz oranlarını hesap ederek, alacaklarımızın tahsili konusunda yeni bir düzenleme yapılıyor" dedi.
Ekonomik krizde bazı işletmelerin olumsuz etkilendiğini hatırlatan Dinçer şunları kaydetti: "Onların da şartlarını daha kolaylaştırmak için fırsat vermek istiyoruz.
Bu açıdan bakıldığında işte faiz oranları güncellenecek, cezalar güncellenecek.
Ama bu arada geçmiş dönemden birikmiş olan cezalar, idari para cezaları, gecikme cezaları veya tecil faizleri gibi suçları da gözden geçiriyoruz. Onları da yine kamunun reel alacaklarını feda etmeden, reel olarak alacağımızı koruyarak tahsil etmenin yönüne gideceğiz. Orada da birtakım indirimler yapacağız."
ensonhaber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Samet Keskin’den Annesi Gülsen Keskin İçin Lokma HayrıMerhume Gülsen Keskin’in ruhu için oğlu Samet Keskin tarafından Gölbaşı Meydanı’nda bulunan Bozkurt Heykeli önünde lokma ikramı gerçekleştirildi. Düzenlenen hayra çok sayıda siyasi temsilci, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
FAİZ ORANI YÜZDE 25’TEN YÜZDE 20’YE ÇEKİLDİ.Hazine kaynaklı esnaf kredilerinde faiz oranı yüzde 25’ten yüzde 20’ye çekildi.
OLİMPİK HOKEY SAHASI GÖLBAŞI’ndaGölbaşı, sporun başkenti olma yolunda dev bir adım daha attı. Ankara’nın ilk ve tek olimpik hokey sahası, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu ve Hokey Federasyonu Başkanı Mustafa Çakır tarafından yerinde incelendi.Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim



































