Ankara süsleniyor

Şehrin dört bir tarafını kasımpatı ve funda olarak bilinen erica çiçekleriyle süsleyen Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, bulvar, cadde, park ve mesire alanlarına diktiği kışlık çiçeklerle, bu kış da Ankara’ya renkli bir görünüm kazandırıyor.
Başkent Ankara’da mevsimsel şartlar göz önüne alınarak, sert geçen kış aylarına dayanıklı çiçeklerin tercih edildiğini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, “Ankara, konum olarak her mevsimin belirgin yaşandığı illerden biri. Yaz aylarının sıcak geçmesi gibi, kışın da soğuk ve dondurucu geçiyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak her mevsim vatandaşlarımıza rengarenk bir Ankara sunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kış şartlarına uygun ve dayanıklı kasımpatı ile halk arasında funda çiçeği olarak bilinen erica dikmeye karar verdik. Bu kış tüm Ankara’da sadece bu iki tip çiçekleri göreceksiniz” diye konuştu.
-3 MİLYON MENEKŞE, 200 BİN KASIMPATI DAHA DİKİLECEK
Ana yollar dışında, kentte bulunan, Muhammed Ali Esertepe Parkı, Mavi Göl, Harikalar Diyarı, 50. Yıl Parkı, Merve Parkı gibi irili ufaklı yüzlerce parka da 3 milyon menekşe, 200 bin adet de kasımpatı dikileceğini kaydeden Bircan, “Son 5 haftada ekiplerimiz, 600 bin kasımpatı, 1 milyon 100 bin de funda çiçeği (erica) olmak üzere toplam 1 milyon 700 bin kışlık çiçek dikti. Çalışmalarımız bunlarla sınırlı değil. Amacımız, her gün daha yeşil, daha renkli bir Ankara oluşturmak” dedi.
Daire Başkanı Bircan, Konya Yolu, Eskişehir Yolu, Ankara Bulvarı gibi şehrin ana arterlerine dikilen 121 bin kasımpatı çiçeğinin, sürücülere renkli sürüş keyfi yaşatmasını amaçladıklarını, diğer bulvar ve caddelerde refüj ve yan bantlara da 208 bin çiçek dikileceğini söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mahmut Aksoy Yeniden İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Oldu Kaynak: Mahmut Aksoy Yeniden İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı OlduMahmut Aksoy Yeniden İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Oldu
MUTLU ANNE MUTLU BEBEKGölbaşı Belediyesi ekipleri yeni doğum yapmış anneleri ziyaret ederek ‘Mutlu Anne Mutlu Bebek’ projesi kapsamında hem içerisinde doğum sonrası temel ihtiyaçların yer aldığı çantayı takdim ediyor hem de uygulamalı eğitim veriyor.
BAŞKAN YAKUP ODABAŞI’NDAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJIGölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, TBMM’nin kuruluşunun 104. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığı bir mesaj yayınladı:
GÖLBAŞI ESNAFINDAN BAŞKAN ODABAŞI’NA ZİYARETGölbaşı Sanayi Kooperatifi Yönetimi ve Gölbaşı esnafını ağırlayan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ilçeyi istişare ile yöneteceklerini belirterek “Yeni projeleri hayata geçireceğiz. Gölbaşı’mızın daha yaşanabilir, daha düzgün, daha temiz olması içinTel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim


































