Bakan Özhaseki: “Mogan Gölü dip çamuru temizliği Avrupa’nın en büyük işi”

Avrupa’nın en büyük işi. Dünyanın da ikinci büyük işi” dedi.
Mogan Gölü Dip Çamuru Temizlemesi Projesi’nin büyüklüğüne dikkat çeken Bakan Özhaseki "Mogan Gölü, Gölbaşı için büyük bir nimet bugün. 30 yılın getirdiği kirlilik bir sıkıntıya dönüşmüş. Şimdi onları temizliyoruz. 15 Temmuz’da Mogan için ‘Mavi Adım’ protokolü imzaladık. Ulaştırma bakanlığımız ile bir sözleşme imzaladık. Çünkü en büyük gemi filosu Ulaştırma Bakanlığımızda ve bu işleri yapabilecek de müthiş bir kabiliyetleri var. Burada yapacağımız iş bu büyüklükte, yapılan tek iş. Avrupa’nın en büyük işi. Dünyanın da ikinci büyük işi olarak önümüzde duruyor” diye konuştu.

İhale bedelinin 63 milyon lira olduğunu kaydeden Özhaseki, “Gölün yüzeyi 6 kilometrekare, yüzde 60’ı kirli olarak görünüyor. 3,7 kilometrelik bir alanda kirlilik var. Tabanda. 50 santimetre yüksekliğinde de bir çamur oluşmuş. Kirliliği gölün tabanından sıyırıp ekipmanlarla 2 kilometre kadar taşımamız söz konusu. Taşıdığımız bu çamurları belirli kumaşların içerisinde tutarak süzülmesini sağlıyoruz. Artan o çamurlu birikimi de toprakla karıştırıp daha sonra bitkisel toprak olarak kullanıyoruz. Görsel kirlilik olmadığı gibi, dışarıya da salgılanacak bir kirlilik bulunmamaktadır. Sazlık alanı olduğu gibi koruyoruz. Flöre ve faunasını da muhafaza ediyoruz. İhale bedeli 63 milyon lira. İhaleyi alan kurumumuz bakanlığımız. 4 gemi ile işe başlanıyor. 1 yıl sonra inşallah buradaki çalışmalar bitmiş olacak” şeklinde konuştu.


Türkiye’de 16 adet özel çevre koruma bölgesi olduğunu söyleyen Özhaseki, “Akdeniz kıyılarında deniz kaplumbağaları, Egeye doğru Akdeniz fokları var, karetta karettelar, Tuz Gölünde flamingolarımız, Gölbaşı’nda ise sevgi çiçeği var. Özel olarak korunması gereken alanlar. Buraları biz koruyoruz. Çevre alanında yapmaya çalıştığımız şey korumacılıktır. Çevreyi bir emanet olarak görüyoruz. Emaneti ne kadar korursak o kadar mutlu yaşarız. Mogan Gölü de Gölbaşı için önemli. Yaz aylarında burası serinlik veriyor. Aşırı bir kış da yaşanmıyor. Burayı koruduğumuz zaman Ankara’nın bu zenginliği devam etmiş olacak” açıklamasında bulundu.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mahmut Aksoy Yeniden İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Oldu Kaynak: Mahmut Aksoy Yeniden İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı OlduMahmut Aksoy Yeniden İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Oldu
MUTLU ANNE MUTLU BEBEKGölbaşı Belediyesi ekipleri yeni doğum yapmış anneleri ziyaret ederek ‘Mutlu Anne Mutlu Bebek’ projesi kapsamında hem içerisinde doğum sonrası temel ihtiyaçların yer aldığı çantayı takdim ediyor hem de uygulamalı eğitim veriyor.
BAŞKAN YAKUP ODABAŞI’NDAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJIGölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, TBMM’nin kuruluşunun 104. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığı bir mesaj yayınladı:
GÖLBAŞI ESNAFINDAN BAŞKAN ODABAŞI’NA ZİYARETGölbaşı Sanayi Kooperatifi Yönetimi ve Gölbaşı esnafını ağırlayan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ilçeyi istişare ile yöneteceklerini belirterek “Yeni projeleri hayata geçireceğiz. Gölbaşı’mızın daha yaşanabilir, daha düzgün, daha temiz olması içinTel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim


































