BÜYÜKŞEHİRDEN SOKAKTA YAŞAMAK ZORUNDA KALANLARA DOST ELİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi yoksul, dar gelirli, fakir veya kimsesiz olup da zor kış şartlarında yaşamlarını sokaklarda sürdürmek zorunda kalanlara dost elini uzatıyor.
Büyükşehir Belediyesi sokakta yaşamak zorunda kalanları hazırladığı barınma evinde sıcak ev ortamında misafir edip ağırlıyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce Ulus'ta hizmete açılan Barınma Merkezi bugünlerde, soğuk kış ortamında sokakta yaşamak zorunda kalanları misafir ediyor. Türkiye'de bu alanda ilk merkez olan Barınma Merkezine gerek vatandaşlar tarafından gerek polis tarafından gerekse kendi imkanlarıyla gelen ve getirilen kişiler, önce tıraş edilip, banyo yaptırıldıktan sonra doktor kontrolünden geçiriliyor ve temiz giysiler giydirilerek barınma merkezine alınıyor. Otel sistemli merkezde, ikişerli veya üçerli odalarda misafir edilen insanlara, 3 öğün sıcak yemek verilirken, merkezde görevli psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarınca sorunları dinlenip hayat hikayeleri öğreniliyor. Psikolojik destek verilen konukların varsa aileleriyle irtibata geçilerek, kişinin ailesiyle sorunlarının çözümüne de yardımcı olunmaya çalışılıyor.
50 kişi kapasiteli merkezde kadınlar için ayrı bir bölüm bulunuyor. Merkeze gelen kişiler, dinlenme odasında televizyon seyredebiliyor, çaylarını içebiliyorlar.
BURASI OLMASA BEN NE YAPARDIM
Ankara Büyükşehir Belediye tarafından yetişkinler, yaşlılar, engelliler, kadınlar, gençler ve çocuklara yönelik her türlü sosyal ve kültürel hizmetleri yürütmek, geliştirmek ve bu amaçla sosyal tesisler kurmak hükmü gereği açılan ve geçen Aralık ayı başında hizmete giren Barınma Merkezi kısa sürede sokakta yaşamak zorunda kalanlara el uzatmaya başladı. Merkeze kendisi gelen veya başkaları tarafından getirilen her birinin ayrı bir hayat hikayesi bulunan kişiler, sağlanan imkanlardan dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorlar.
Çoğu Psikolojik travma içinde bulunan konuklardan kendilerini ifade edebilecek durumda olanlar, sağlanan imkanların devamlı olmasını diliyorlar. Merkezin sakinlerinden, 1968 Ordu doğumlu olduğunu anlatan Mithat K. iş bulmak amacıyla Ankara'ya geldiğini ancak iş bulamaması üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi Şevkatevi'ne başvurduğunu belirterek, Onlar da beni buraya sevk etti. Belediyemize Allah yardımcı olsun. Böyle bir yer olmasa ben ne yapardım, bilemiyorum dedi.
Tokat- Zileli olduğunu anlatan Selahattin A. ise Büyükşehir Belediyesi ANFA Güvenlik elemanlarınca boş bir binada yatarken bulunarak merkeze getirildiğini söyledi. Isparta Yeniceli İsmail Y. ise Türkiye Elektrik Kurumu'nda memur olarak çalışırken işten ayrıldığını daha sonra ise ticarette başarılı olamayınca eşinden ve çocuklarından ayrılıp ve sokakta yaşamaya başladığını anlattı. Engelli olan Y., Büyükşehir Belediyesi Giysi Yardım Merkezi aracılığıyla Barınma Merkezi'ne ulaştığını söyledi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri, Barınma Merkezi'ni sokakta kalan, sokakta yaşayan her türlü problemli, ruhsal sağlığı bozuk kişilerin, çetin kış şartlarında yanarak veya donarak hayatlarını yitirmesini önlemek, insani olmayan yerlerde barınan kişilerin toplum vicdanını yaralamasına meydan vermemek için merkezi açtıklarını söyledi.
Amaçlarının bu tür sıkıntıları bulunan ve zor şartlarda olan insanların dramlarını onlara sahip çıkarak hafifletmek olduğunu belirten yetkililer, basını ve Ankaralıları sokakta yaşayıp zor durumda olan kişilere karşı duyarlı olmaya çağırarak, bu gibi kişilerin merkeze bildirilmesini istediler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
BİZE BU NUMARADAN LUTFEN ULAŞIN LUTFEN : 0543 349 08 52
Mahmut Aksoy Yeniden İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Oldu Kaynak: Mahmut Aksoy Yeniden İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı OlduMahmut Aksoy Yeniden İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Oldu
MUTLU ANNE MUTLU BEBEKGölbaşı Belediyesi ekipleri yeni doğum yapmış anneleri ziyaret ederek ‘Mutlu Anne Mutlu Bebek’ projesi kapsamında hem içerisinde doğum sonrası temel ihtiyaçların yer aldığı çantayı takdim ediyor hem de uygulamalı eğitim veriyor.
BAŞKAN YAKUP ODABAŞI’NDAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJIGölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, TBMM’nin kuruluşunun 104. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığı bir mesaj yayınladı:
GÖLBAŞI ESNAFINDAN BAŞKAN ODABAŞI’NA ZİYARETGölbaşı Sanayi Kooperatifi Yönetimi ve Gölbaşı esnafını ağırlayan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ilçeyi istişare ile yöneteceklerini belirterek “Yeni projeleri hayata geçireceğiz. Gölbaşı’mızın daha yaşanabilir, daha düzgün, daha temiz olması içinTel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim


































