EZİCİ EĞİTİM

TEK İlköğretim Okulunun öğrencileri okula gidebilmek için bin bir türlü cambazlık oyunu sergiliyor. Okula gidiş yolunda Şehit Selami Atabey Caddesi'nden geçme zorunluluğu bulunan öğrencilerin, ışıksız yoldan geçmeleri ise kazalara davetiye çıkarıyor. Eğitim yuvalarına gidip gelmek için ışıksız yolda ezilmeyi bile göze alan öğrencilerin velileri ise yetkililerin duyarsızlığına isyan etti.
Bu vebal çekilmez
Şafak Mahallesi Muhtarı Bayram Özkan , muhtarlık binası önünde bulunan yolun , ölüm yoluna dönmemesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. Muhtar Özkan, Şafak mahallesi sakinlerinin, diken üstünde yoldan geçtiğine dikkat çekerek Burada olası ölümlü bir kazada sorumluluğu kim alacak. Ben muhtar olarak şimdiden uyarıyorum, bu vebal çekilmez. dedi.
Bir çok yerde olduğu gibi Gölbaşı Şehit Selami Atabey Caddesinde sinyalizasyon sorunu yaşanıyor. TEK İlköğretim Okulunun bulunduğu bölgede sinyalizasyon olmayan caddede, öğrenciler ve vatandaşlar karşıdan karşıya geçmek isterken canını bile tehlikeye atıyor. Yollarda yaşanan tehlikenin geçmesi için Bayram Özkan yetkililerden trafik lambası istiyor.
Şehit Selami Atabey Caddesinde uzun zamandır bir ışıksızlık sorunu aldı başını gidiyor. Cadde üzerinde karşıdan karşıya geçmek isteyen öğrenci ve veliler hem kendilerini, hem de sürücüleri zor durumda bırakıyorlar. Öğrenciler ve veliler karşıdan karşıya geçmek için mecburen bu yolları tercih etmek zorundalar. Sürücüler ise bayır aşağı olan yolda ise adeta hız denemesi yapıyorlar. Caddeden kaptırıp gelen araçlar, okul çıkış saatlerinde adeta trafik canavarına dönüşüyor. Herhangi bir trafik lambasının bulunmadığı yerde yola kendilerini bırakan minik öğrenciler ise adeta ölümle dans ediyorlar.
Trafik ışığı şart
Muhtar Bayram Özkan Bu yolda trafik ışığı mutlaka olmalı. Hemen yanımızda TEİAŞ lojmanları ve bir ilköğretim okulu var. Burada karşıdan karşıya günde bir çok kişi geçiyor. Bu caddeye trafik ışı konulması için, onlarca kez başvurduk. Ancak henüz bir sonuç alamadık. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum. Bu yolda ölümlü bir kaza yaşanırsa, bunun vebali kimin olacak? Buraya trafik ışığı konulması için, illa ölümlü bir kazanın yaşanması mı gerekiyor? diyerek tepkisini dile getirdi.
Eyleme hazırlanıyorlar
Muhtar Özkan, yıllardır bu caddeye ışık konulması için mücadele ettiklerine dikkat çekerek Yıllardır avaz avaz bağırıyoruz ama sesimizi duyan yok. Mahalleli trafik ışığı yapılması için eylem bile yağabilir dedi. Öğrenci velileri ise yetkililerin tam bir duyarsızlık örneğine imza attıklarını ifade ederek Koltukta oturanların çocukları özel okullarda okurken elbetteki ezilme tehlikeleri yok. Ne olursa garibin çocuğuna oluyor. Madem hizmet veriyor, trafik ışığı yapmıyorlar, o koltukları boşuna işgal etmesinler. Diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Öğrenciler eğitim yuvasına gitmek için karşıdan karşıya geçmek zorunda oldukları Şehit Selami Atabey Caddesi'nden bin bir güçlükle geçtiklerini ifade ederek Her gün ölümle burun burunayız. Trafik ışığı istiyoruz dediler.
Beyza Aytekin: Okula gitmek için bu caddeden geçmek zorundayız. Ancak trafik ışığı olmadığı için çok dikkatli geçmek zorundayız. Yoldan tek başıma geçmekte korktuğum için bazen babam, bazende annem beni okul çıkışı almaya geliyor
Pakize Aktaş: Bu cadde çok tehlikeli. Araçlar yukarıdan aşağı çok hızlı geliyorlar. Hem okula girişte, hemde çıkışta ölümle burun burunayız. Her gün annem gelip beni okuldan alıyor.
Betül Aytekin: Derslerde bize trafik dersleri veriyorlar ama yetkililer okulun önünde gerekli olan yere trafik ışığı koymuyorlar. Bu yol gerçekten çok tehlikeli ve trafik ışığı şart
Kübra Aktaş Bu caddede ışık olmadığı için hem okula giderken, hemde okuldan çıkışta zorluk çekiyoruz. Büyüklerimizden ricamız, buraya trafik ışığı koymaları
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.



Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim