Kılıçdaroğlu'ndan Ak Parti'ye yeşil ışık!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin hükümetsiz kalmaması gerektiğini belirterek, kırmızı çizgilerin değil, uzlaşmanın ön planda olması gerektiğini söyledi.
Kılıçdaroğlu'nun Yeni Şafak'tan Abdulkadir Selvi'nin sorularına verdiği cevaplar:
Seçim sonuçlarına baktığınızda bir hükümet çıkaracak tabloyu görüyor musunuz?
- Seçimlerde ortaya çıkan tablo herkesin duygularından arınmış ve seçim atmosferinden koparak değerlendirmesi gereken bir tablodur. Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması lazım. Hükümet kurmak için seçenekler var. Seçeneksiz değiliz. Bütün siyasi parti genel başkanlarının bu seçenekleri değerlendirmesi lazım. Demokrasi uzlaşma rejimidir. Bu bilinçle yola çıkılırsa, Türkiye hükümetsiz kalmaz.
MUHALEFET UZLAŞABİLİR
Kırmızı çizgileri mi ön plana çıkararak yoksa uzlaşmayı mı önceleyerek yola çıkıyorsunuz?
Kırmızı çizgileri değil, ön planda uzlaşma var. Uzlaşabileceğimizi düşünüyorum. Ben öncelikle muhalefetin kendi arasında uzlaşabileceğini düşünüyorum. Seçim bildirgelerimiz var. Muhalefetin seçim bildirgeleri birbirine uzak değil. Süreci buradan başlatabiliriz. Hemen hükümet kuruluyor gibi kolaycı bir yaklaşımdan ise kaçınmalıyız. Sayın Davutoğlu hükümeti kurma görevini üstlenince siyasi partileri ziyaret edecek. Bize de gelecek. Kendisiyle görüşeceğiz. Bize bazı önerilerle gelecek. Biz de partimizin yetkili kurullarını toplayıp o önerileri değerlendireceğiz. Öncelikli tercihimiz ise iktidarın olmadığı bir koalisyon hükümeti kurmaktır.
Önceliğinizin muhalefetle bir hükümet kurmak olduğu anlaşılıyor. Muhalefetle mümkün olmazsa AK Partili bir hükümet seçeneğiniz de var mı?
Mümkün olmazsa diye bir şeye girmek istemiyorum. Mümkün olacağı kanaatindeyim.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mahmut Aksoy Yeniden İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Oldu Kaynak: Mahmut Aksoy Yeniden İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı OlduMahmut Aksoy Yeniden İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Oldu
MUTLU ANNE MUTLU BEBEKGölbaşı Belediyesi ekipleri yeni doğum yapmış anneleri ziyaret ederek ‘Mutlu Anne Mutlu Bebek’ projesi kapsamında hem içerisinde doğum sonrası temel ihtiyaçların yer aldığı çantayı takdim ediyor hem de uygulamalı eğitim veriyor.
BAŞKAN YAKUP ODABAŞI’NDAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJIGölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, TBMM’nin kuruluşunun 104. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığı bir mesaj yayınladı:
GÖLBAŞI ESNAFINDAN BAŞKAN ODABAŞI’NA ZİYARETGölbaşı Sanayi Kooperatifi Yönetimi ve Gölbaşı esnafını ağırlayan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ilçeyi istişare ile yöneteceklerini belirterek “Yeni projeleri hayata geçireceğiz. Gölbaşı’mızın daha yaşanabilir, daha düzgün, daha temiz olması içinTel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim


































