Mogan’ı Besleyen Kanallar Temizleniyor

Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde kanal temizleme çalışması başlattı.Ekipler, Mogan Gölü’nün can damarı olan kanallarda ıslah çalışmalarını gerçekleştiriyor.
Gölbaşı Belediyesi ekipleri son olarak Mogan Gölü’nü besleyen kanalların temizliğine 2.5 metre derinliğindeki su kesen deresinden başladı.
Kanalın daha temiz ve hızlı bir akış sağlaması amaçlı gerçekleşen temizleme çalışmasında kepçe ve greyderler dereyi çamur ve balçıktan arındırıyor.
Kanallardan çıkarılan çamur ve balçık ise dere kenarında kurutulup, döküm sahasına götürülüyor.
Mogan Gölü’ne giden kanalların daha berrak ve hızlı akacağını belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay açıklamasında, “Mogan’ın can damarı kanallarımız özellikle yoğun yağışlar sonrası çamurla dolarak, taşmalara sebep oluyor. Ekiplerimiz su kesen deresi ile başladıkları temizleme çalışmalarını tüm kanallarda sürdürecek.
Kapsamlı ve hassas çalışmalarımızla ilçemize daha kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
KURBAN SATIŞ VE KESİM MERKEZİ DÜZENLİ OLARAK İLAÇLANIYORKurbanlıkların satışa çıktığı Kurban Satış ve Kesim Merkezi, haşere ve mikropların önüne geçilmesi amacıyla her gün Gölbaşı Belediyesi ekipleri tarafından düzenli olarak ilaçlanıyor.
Gölbaşı’nın Nostalji Korosu konsere hazırGölbaşı'nın gönüllülerinden oluşan Mavi Çizgi Sanat Evi Korosu, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde vereceği konsere hızır.
Başkan Odabaşı, Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine katıldıKültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda İl Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri Ankara'da devam ediyor.Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim



































