SOKAKTA ÇALIŞANLAR ÇOCUKLARIN RESİM SERGİSİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin örnek projelerinden biri olan ve sokakta çalışan çocukların sosyal hayata kazandırılmasını amaçlayarak hizmet veren Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi, 19 yıldır başarılı bir çalışma yürütüyor. Ankara sokaklarında çalışan çocuk sayısını 5 binli rakamlardan 900’e kadar düşüren Merkez, bünyesindeki çeşit çeşit faaliyet ile büyük takdir topluyor.
Her türlü ihtiyaçları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan merkez üyeleri, hem güvenli bir ortamda eğitim alıyor, hem de bir yuva sıcaklığındaki merkezlerinde emin ellerde hayata hazırlanıyor. Gecekondu bölgelerinden servislerle merkeze getirilen çocuklar; resim, tiyatro satranç, el sanatları, diksiyon, güreş, halk oyunları gibi pek çok alanda ücretsiz hizmet alıyor, zamanını kaliteli geçiriyor.                    
Aldıkları eğitimle günden güne başarıya koşan yetenekli üyeler de Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nü burslu kazanan ve başarıyla mezun olan ağabeyleri Mücahit Türkcan’ın izinden yürüyorlar. Resim konusunda yeteneklerini tuvale oldukça başarılı desenlerle yansıtan Merkez üyeleri, eserlerini Metro Sanat Galerisi’nde sergiliyor.
Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde 80 tablodan oluşan serginin açılışı büyük ilgi gördü. Çok sayıda davetlinin katıldığı sergi açılışında yetenekli çocuklar büyük alkış aldı. Altındağ Çocuk Kulübü Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle açılışı yapılan sergide günün anısına katılımcılara fidan dağıtıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mahmut Aksoy Yeniden İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Oldu Kaynak: Mahmut Aksoy Yeniden İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı OlduMahmut Aksoy Yeniden İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Oldu
MUTLU ANNE MUTLU BEBEKGölbaşı Belediyesi ekipleri yeni doğum yapmış anneleri ziyaret ederek ‘Mutlu Anne Mutlu Bebek’ projesi kapsamında hem içerisinde doğum sonrası temel ihtiyaçların yer aldığı çantayı takdim ediyor hem de uygulamalı eğitim veriyor.
BAŞKAN YAKUP ODABAŞI’NDAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJIGölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, TBMM’nin kuruluşunun 104. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığı bir mesaj yayınladı:
GÖLBAŞI ESNAFINDAN BAŞKAN ODABAŞI’NA ZİYARETGölbaşı Sanayi Kooperatifi Yönetimi ve Gölbaşı esnafını ağırlayan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ilçeyi istişare ile yöneteceklerini belirterek “Yeni projeleri hayata geçireceğiz. Gölbaşı’mızın daha yaşanabilir, daha düzgün, daha temiz olması içinTel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim


































